دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

مأموریت اصلی اتحادیه عرب فراموش شده است/ «ایران‌هراسی» چاشنی همیشگی نشست اتحادیه عرب

اتحادیه عرب مأموریت اصلی خود را که پرداختن به مسئله فلسطین است، فراموش کرده و به جای اهتمام به این مسئله به مسائل جانبی مثل «ایران‌هراسی» و تروریست خواندن حزب الله لبنان که اتهامی بی‌اساس است، می‌پردازد.
کد خبر: ۲۳۳۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳ - 03April 2017
مأموریت اصلی اتحادیه عرب فراموش شده است/ «ایران هراسی» چاشنی همیشگی نشست اتحادیه عرب
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، اتحادیه عرب با نام کامل اتحادیه کشورهای عربی، یک سازمان بین‌المللی منطقه‌ای شامل کشورهای عمدتاً عربی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست. این اتحادیه در 22 مارس 1945 با 6 عضو مؤسس مصر، عربستان، عراق، سوریه، لبنان، و اردن بنیان نهاده‌ شد و یمن نیز چند روز بعد در 5 می 1945 به آن پیوست. این اتحادیه 22 عضو اصلی و 4 عضو ناظر دارد. عضویت سوریه از نوامبر 2011 به حالت تعلیق درآمده است.

علت وجودی چنین اتحادیه‌ای مانند اتحادیه کشورهای آمریکایی اشتراک در فرهنگ و مذهب بود. زیرا اعراب نه‌تنها از نظر زبانی بلکه از نظر مذهب، مسلمان هستند. پس از اخراج نیروهای فرانسوی از سوریه و تشکیل دولت یهودی اسرائیل عامل دیگری نیز بر لزوم همکاری کشورهای عربی افزوده شد.

اما با بررسی چند نشست اخیر اتحادیه عرب به این نتیجه می‌رسیم که تنها مسئله‌ای که در این نشست‌ها این روزها مطرح نمی‌شود، مسئله فلسطین است. انتظار می‌رود اتحادیه عرب به جای پرداختن به مسائل حاشیه‌ای مسئله آزادسازی فلسطین اشغالی از دست رژیم جعلی اسرائیل را مد نظر قرار دهد. برخی از اعضای این اتحادیه علی‌رغم اینکه هیچ گامی در این راستا بر نمی‌دارند، بلکه تلاش می‌کنند برای برخی از کشورها و یا گروه‌هایی که همچنان به مبارزه با این رژیم جعلی مشغول هستند، موانع ایجاد کنند و آنها را متهم به کشور حامی تروریسم و یا گروه تروریستی می‌کنند.

مصداق بارز اینگونه اقدام این اتحادیه است که به دلیل اصرارهای عربستان سعودی در سال 2016 با وجود مخالفت برخی از اعضایش حزب‌الله لبنان را گروهی تروریستی اعلام کرد، اما وزیر خارجه عراق به این امر اعتراض کرد و عربستان را حامی تروریست دانست و تاکید کرد که این تصمیم به نفع اسرائیل است.

در نشست اخیر اتحادیه عرب نیز به صورت ملموس مشاهده شد که نه‌تنها به طور وقیحانه مسئله فلسطین نادیده گرفته شد، بلکه تعدادی از کشورهای عربی مانند عراق و سوریه و یمن که درگیر جنگ و تروریسم هستند و نیاز است یک اجماع عمومی شکل گیرد تا ریشه تروریست‌های تکفیری که با حمایت برخی از کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در منطقه غرب آسیا کاشته شده است، خشکانده شود؛ اما هیچ یک از شرکت‌کنندگان در این نشست به این مسائل توجهی نشان ندادند.

علت این کج‌روی مشخص است؛ چراکه اتحادیه کشورهای عرب نیز همچون سازمان ملل تحت تسلط کشورهای استکباری قرار گرفته است.

با وجود اینکه برخی از کشورهای عربی تلاش می‌کنند، روابط خود با دشمن صهیونیستی عادی‌سازی کنند و ضروری است جهان عرب مقابله با این مسئله را در اولویت کارهای خود قرار دهد؛ اما شاهد هیچ اقدامی ولو اندک در این زمینه نیستیم و می‌بینیم که موضوعات مطرح شده در نشست اخیر اتحادیه کشورهای عرب کوچکترین ارتباطی با چالش‌های پیش روی ملت‌های منطقه نداشته است.

در نشست اخیر اتحادیه عرب هیچ مسئله جدیدی مطرح نشد و تنها شاهد تکرار مسئله ایران هراسی بودیم؛ این در حالی است که ایران به جهان ثابت کرده که کشوری صلح طلب است و همیشه در راستای مبارزه با تروریسم در منطقه گام برداشته است و بسیاری از تحلیلگران نیز بر این باور هستند که جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با تروریسم بهتر و مصمم تر از سایر کشورها عمل کرده و می‌کند و همین تلاش آن باعث شده است که این کشور در منطقه به جزیره ثبات معروف شود.

در پایان به نظر می‌رسد جهان عرب نیازمند اتحادیه جدیدی است که به خواست و اراده ملت عرب تاسیس شود و مشروعیت خود را نیز از زبان ملت عرب کسب کند نه از زبان برخی از حاکمان کشورهای عرب که بیش از 90 درصد از این حکام از هیچ مشروعیتی برخوردار نیستند و این مشکل اصلی اتحادیه سران عرب است که باعث می‌شود در رسیدگی به خواسته‌ها و مسائل ملت های عرب زبان ناتوان باشد.

انتهای پیام/ 411
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار