«ظریف» بهرهگیری از تمدنهای کهن را برای رهایی از افراطگرایی ضروری خواند
وزیر امورخارجه ایران در پایان اجلاس 10کشور با تمدنهای کهن، تلاشهای دستهجمعی و بهرهگیری از تمدنهای کهن را برای رهایی از افراطگرایی ضروری خواند.
به گزارش گروه بینالملل
دفاع پرس، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران روز (دوشنبه) در پایان اجلاس 10کشور با تمدنهای کهن، افزود: با توسعه همکاری کشورهای شرکت کننده در این اجلاس و با بهرهگیری از آموزههای ارزشمند تمدنهای غنی خود میتوانیم با افراطگرایی و اقدام خشونتآمیز مقابله کنیم.
ظریف تصریح کرد، ادامه اینگونه همایشها میتواند نقش مهمی در ایجاد صلح جهانی، آرامش و امنیت بوجود آورد و خشونت و افراطگرایی را نفی کند.
وزیر امورخارجه یونان نیز گفت: در این اجلاس بر ادامه گفتوگوها برای ایجاد صلح جهانی توافق شد.
«نیکوس کوجی یاس»، وزیر امورخارجه یونان تصریح کرد، از حضور دیگر کشورها در اجلاس کشورهای با تمدن کهن بصورت رسمی و یا ناظر استقبال میکنیم.
وزیر امورخارجه یونان افزود: قرار شد شبکههای ارتباطی میان کشورهای شرکت کننده در این اجلاس برای پیگیری نتایج و نحوه ادامه آن بوجود آید.
وی اظهار کرد، مقرر شد که همکاری در اینگونه همایشها با سازمان ملل و بخصوص شورای امنیت برای ایجاد صلح و آرامش و ثبات جهان نیز توسعه یابد.
کوجی یاس گفت: قرار است این همایش هر سال در کشورهای شرکت کننده برگزار شود زیرا قدرت فرهنگی بیش از قدرت اقتصاد و نظامی است از این رو با بهرهگیری از فرهنگهای با تمدن کهن میتوان در راه ایجاد صلح و ثبات و رفاه جامه بشری گام برداشت.
«یانگ گی» وزیر امورخارجه چین نیز گفت،10 کشور شرکت کننده در این همایش بر ضرورت مبارزه با پدیده شوم افراط گرایی تاکید کردند.
وی افزود، فرهنگهای کهن میتوانند در ایجاد صلح و آرامش نقش مهمی ایفا کنند و ما مصمم به انجام این مهم از طریق همکاری و گفتوگو هستیم.
یانگ گی تصریح کرد، امروز جهان مملو از جنگ و درگیری و خونریزی است که بایستی با بهرهگیری از فرهنگهای کهن، برای مبارزه با تروریسم و خشونتگرایی اقدام کنیم زیرا نیاز به صلح جهانی و ثبات و آرامش امروز بیش از هر زمانی مورد نیاز جامعه بشری است.
«ابراهیم جعفری» وزیر امورخارجه عراق نیز در سخنانی گفت: تمدنها متعلق به بشریت هستند ولی داعش با تخریب آثار باستانی و جنایات در کشورهای عراق و دیگر کشورها در واقع علیه بشریت اقدام میکند.
وی ادامه داد: عراق دارای آثار و تمدن مهمی است و متاسفانه توسط داعش و حامیان آنان در حال تخریب است بنابراین همکاری و همفکری کشورهای متمدن جهان میتوان جلوی افراط گرایی و جنایات داعش علیه بشریت را گرفت و ما از برگزاری اینگونه همایشها در عراق استقبال میکنیم.
در پایان این اجلاس قرار شد گفتوگوی تمدنهای کهن سال آینده میلادی در بولیوی برگزار شود.
نخستین اجلاس 'فرهنگها و تمدنهای کهن برای آیندهای بهتر روز (دوشنبه)، با حضور وزیران امور خارجه ایران، یونان، چین، مصر، ایتالیا، هند، مکزیک، پرو، بولیوی و عراق، همراه با هیاتهای علمی این کشورها در آتن پایتخت یونان برگزار شد.
انتهای پیام/