حبیب الله صادقی:

روایت آماده سازی محفظه شیشه‌ای برای پیکر امام / «هجران» خلق شد

حبیب الله صادقی معتقد است در زمان رحلت امام خمینی (ره) حوزه های عکاسی، گرافیک و نقاشی به ترتیب بیشترین تاثیرگذاری را در میان آثارهای هنری داشتند.
کد خبر: ۲۴۲۱۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵ - 04June 2017
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، بیست و هشتمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) رسیده است و همچنان ملت ایران در غم از دست دادن بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هستند و آن اتاقک شیشه ای در محل مصلی تهران شاید سمبولیک ترین تصویری است که در ذهن مانده باشد.

حبیب الله صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نحوه آماده سازی اتاقک شیشه ای که او یکی از کسانی بود که در آماده  سازی آن نقش داشت، گفت: در آن لحظه بهت آور و تلخ و دردآوری که فوت حضرت امام اعلام شد همه مسئولان نظام به فکر یک مشایعت و همراهی بزرگ برای این مرد بزرگ بود و ما هم با اینکه احوالات عاطفی مان بسیار به هم ریخته بود مشغول آماده کردن تابلوهایی برای راهپیمایی شدیم. در همان زمان دوستان محفظه ای را برای نگهداری پیکر مطهر امام آماده کرده بودند که ما را صدا زدند تا آن را ببینیم. ما در همان زمان محدود تمام تلاش خود را کردیم آن را به گونه ای آماده کنیم که آن فضای یخچال مانند را بشکند و فضای بصری بهتری ایجاد کند.

وی ادامه داد: برای همین دور آن را با پارچه سبز بستیم و با گل آرایی ترکیبش را تغییر دادیم و با گذاشتن چند تابلو سعی کردیم به طور کلی به لحاظ بصری فضای متفاوتی ایجاد کنیم.

این هنرمند نقاش بیان کرد: یادم هست بعد از گذشت آن روزها من تابلوی «هجران» را کار کردم که یکی از بهترین کارهای زندگی ام است و در دوسالانه نقاشی ایران جزو برگزیده ها شد و بعدها همان اثر در مسابقات هنرهای ظریفه در ژاپن بسیار مورد استقبال قرار گرفت و یک تابلوی 68 در 4 متری روی کاشی بر اساس آن کار کردند. این تابلو تحت تاثیر فضای هجرانی بود که با رفتن امام در من ایجاد شده بود.

صادقی افزود: نسخه اصلی این اثر در حال حاضر در موزه شخصی ام قرار دارد. بعد از آن سال به مدت 8 سال هر سال تابلوهایی کار کردم که مبنای آنها مسایلی بود که از حضرت امام آموخته بودم و حتی برخی کارها را هم برای دفتر نشر و حفظ آثار امام کار کردم.

این هنرمند با بیان اینکه جایگاه امام و اندیشه و معناشناسی او پرونده بزرگ تصویری است، گفت: امیدم این است که همیشه در خط ایشان باشم و بتوانم همان فداکاری و احساس والای دینی و قرآنی و انسانی که ایشان داشتند به خوبی اجرا کنم.

وی همچنین درباره تاثیر هنرهایی که در روزهای رحلت امام خمینی (ره) حرف اول را می زدند، بیان کرد: عکاسی بدون شک یکی از تاثیرگذارترین هنرهایی بود که در آن روزها حرف اول را می زد. عکاسی ما در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و رحلت حضرت امام عمده ترین جلوه های خود را داشت. به دلیل اینکه عکاسان ما متاثر از آن فضا بودند و تاثیر عاطفی یک ملت را روایت می کردند آثار بسیار تاثیرگذاری خلق کردند و بی نظیر عمل کردند.

این هنرمند نقاش در پایان عنوان کرد: بعد از عکس، گرافیک و نقاشی جلوه های دیگر هنری بودند که آن لحظات عجیب، تلخ و عظیم را در آثارشان منعکس کردند.
 
انتهای پیام/ 221
نظر شما
پربیننده ها