فرمانده سابق سپاه سقز و از بنیانگذاران پیشمرگان مسلمان کرد:
اهل سنت کرد، نوحهکنان برای تشییع امام خمینی راهی تهران شدند
محمد اللهمرادی گفت: رحلت امام فقط کسانی مثل پیشمرگها و پاسداران را تحت تاثیر قرار نداده بود بلکه تودههای مردم تحت تاثیر قرار گرفته بودند. اهل سنت کرد، نوحهکنان برای تشییع امام خمینی راهی تهران شدند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، محمد الله مرادی فرمانده سابق سپاه سقز و از بنیانگذاران سازمان پیشمرگان مسلمان کرد است. او از حال و هوای کردستان و پیشمرگان کرد در ایام رحلت امام میگوید:
صبح روزی که مجری با صدای حزینش اعلام کرد «روح ملکوتی امام به خدا پیوست...» بسیاری از مردم را دیدم که از خانه ها بیرون آمدند، در خیابان های شهر سنندج جو حزینی ایجاد شده بود. رحلت امام فقط کسانی مثل پیشمرگ ها و پاسداران مسلمان را تحت تاثیر قرار نداده بود بلکه توده های مردم تحت تاثیر قرار گرفته بودند. خاطرم هست وقتی همراه با پیشمرگان مسلمان حسابی گریه کردیم و سرمان را به دیوار میکوبیدیم، بعضی ها بلند بلند نوحه کردی میخواندند و گریه می کردند.
با دوستان سری به داخل شهر زدیم دیدیم مغازه ها اکثرا تعطیل هستند و پارچه سیاه زدند آن هم به طور خودجوش. خیلی از اهل سنت به طور خودجوش به سمت تهران برای شرکت در مراسم تشیع جنازه حرکت کردند. البته اگر بخواهیم واقعنگر باشیم مثل قم و تهران نبود اما در حد خودش بسیار تعجب برانگیز بود.
سکوت عجیبی در بین گروهک ها ایجاد شده بود. هیچ کس جرات نمیکرد علیه این ماجرا نفس بکشد. ماموستاهای پرنفوذ پیام تسلیت داده بودند. شعرای کرد در رثای امام شعر سروده بودند. یادم میآید یکی از شاعران معروف شعری سروده بود از شبکه کردستان پخش میشد. مضمونش به فارسی می شد «دریغا، صد دریغا، هزاران نفر داشته باشیم مثل تو نمیشه و...»
در مسجد ملاویسی سنندج که اولین مراسم مردمی بصورت خودجوش در آنجا برگزار شد؛ یکی از روحانیونی اهل سنت باسواد ولی گوشه گیر که اصلا فکرش را نمیکردیم، در مراسم حضور پیدا کرد. همان جا بلند شد و در مورد نهضت امام سخنرانی بسیار زیبایی کرد و همه تحت را تاثیر قرار داد. شب ها در خانه های مردم مراسم برگزار میشد. مردم به احترام رحلت امام عروسیهای خود را برگزار نمیکردند. تقریبا دوماه این جو حاکم بود.
ما با عده ای از پیشمرگان و سپاهیان بیرون از شهر مستقر شده بودیم که در صورتی که اتفاق خاصی بیفتد بتوانیم واکنش نشان بدهیم چون گروهک ها اعلام کرده بودند که انقلاب ایران تمام شد. گفته بودند با رفتن خمینی در انقلاب هم بسته شد و کسی دیگر نمیتواند این راه را ادامه دهد. میخواستند فضای وحشت و ناامیدی را حاکم کنند. این تبلیغات داشت روی مردم هم تاثیر میگذاشت ما نیز ترسیده بودیم و نمیتوانستیم آینده را پیشبینی کنیم. اما با انتخاب رهبری، همچون آبی که بر آتش ریخته شد و جو خوبی بر شهرها حاکم شد و علمای اهل سنت هم اعلام حمایت کردند و به دلیل همراهی مردم گروهک ها نیز پایگاه اجتماعی خودشان را از دست دادند.