نذر اشتغال و یک شب «ماه نشان» ی دیگر در شبکه افق

پنجمین شب «ماه نشان» شبکه افق در ماه رمضان امسال، با موضوع فعالیت‌های موسسه نذر اشتغال امام حسین(ع) پخش شد.
کد خبر: ۲۴۲۶۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳ - 08June 2017
به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، چهارشنبه شب 17 خردادماه با موضوع نهضت خدمت‌رسانی به نیازمندان با اتکا به ایجاد اشتغال برای آن ها، به صورت زنده روی آنتن شبکه افق رفت.

تهوری و ناظمی دو مهمان ویژه این برنامه بودند که توانسته‌اند در اصفهان و دیگر نقاط ایران، در این حوزه فعالیت کنند.

برنامه چهارشنبه شب با ابراز تسلیت به دلیل وقوع حوادث تروریستی در تهران توسط حسین قرایی و مهمانان برنامه شروع شد و سپس به فعالیت‌های موسسه خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) پرداخته شد.

قرایی در مورد ایده راه‌اندازی موسسه خیریه نذر اشتغال از ناظمی پرسید و او گفت: فعالیت‌های خیریه در زمینه ارائه خدماتی همچون ارزاق، جهیزیه و ... معمولا فراوان هستند ولی درمان درد نمی‌کنند بلکه فقط به صورت موردی هستند به همین دلیل ایجاد اشتغال که نوعی کمک‌رسانی حمایتی و پایدار است و موجب ریشه‌کن شدن فقر می‌شود، در اولویت قرار گرفت.

وی افزود: اگر فرهنگ نذر اشتغال در جامعه نهادینه شود، خانواده‌های نیازمند به ثبات اقتصادی دست می‌یابند و می‌توانند نیازهای مربوط به تهیه ارزاق و مایحتاج عمومی، درمان، جهیزیه و دیگر نیازهای خود را برطرف کنند.

قرایی هم پیوند نذر و اشتغال را هماهنگی زیبایی دانست که به همت این موسسه محقق شده است؛ در این زمینه تهوری از دیگر فعالان موسسه نذر اشتغال عنوان کرد: هر چند تسهیلات ازدواج اخیرا افزایش پیدا کرده ولی هنوز مشکلات زیادی برای زوج‌های جوان وجود دارد چرا که برخی از آنها به دلیل بیکاری، نمی‌توانند اقساط خود را بپردازند و بعضی مواقع کارشان به طلاق می‌کشد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی موسسه خیریه نذر اشتغال، ایجاد شغل برای زندانیانی است که معمولا در جامعه به آنها کاری نمی‌دهند، همچنین زنان سرپرست خانواده، معلولان و افراد کم توان در اولویت قرار گرفتند.

توانمندسازی زندانیان در راستای نذر اشتغال
تهوری خاطرنشان کرد: بر این اساس طی هماهنگی با سازمان زندان‌های استان اصفهان و برخی کارفرمایان، کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای را در ندامتگاه‌ها فعال کردیم و تسهیلات لازم را در اختیار کارفرماها قرار دادیم تا زندانیان زن و مرد بتوانند توانمندی‌های لازم را در همان ندامتگاه‌ها کسب کنند و پس‌اندازی هم داشته باشند و پس از آزادی هم بتوانند شغلی پیدا کنند.

در ادامه مستندی از فعالیت‌های موسسه خیریه نذر اشتغال در استان اصفهان به عنوان میان‌برنامه به نمایش درآمد و سپس گفت‌وگوی میان قرایی و دو مهمان ویژه «ماه نشان» پی گرفته شد.

تهوری از مدیران این موسسه با اشاره به شیوه‌های ارائه تسهیلات به کارآموزان آقا و بانو عنوان کرد: ایجاد اشتغال به شیوه کارخانه‌ای گاهی تا 300 میلیون تومان به ازای هر شغل هزینه دارد به همین دلیل می‌توان با سرمایه‌گذاری روی مشاغل ارزان، راهکاری برای حل بیکاری اندیشید؛ مطالعاتی در این زمینه داشته‌ایم و اشتغال روستایی را هم در اولویت قرار داده‌ایم.

ناظمی هم در این زمینه گفت: برای این منظور تسهیلات در اختیار افراد قرار نمی‌گیرد بلکه کارفرمایان این وام‌ها را دریافت می‌کنند و با تجربه‌ای که دارند، مورد حمایت هم قرار می‌گیرند و به این ترتیب، برای عده‌ای از افراد اشتغال ایجاد می‌شود.

شناسایی ظرفیت‌های اقتصادی 250 روستا برای ایجاد اشتغال پایدار
تهوری در ادامه خاطرنشان کرد: 250 روستا در استان اصفهان زیر پوشش موسسه نذر اشتغال امام حسین(ع) قرار دارند به این ترتیب که در قالب طرح‌های آمایش سرزمینی و با استفاده از برخی افراد رابط، ظرفیت‌های اشتغال‌زایی آنها مورد بررسی قرار گرفته و احصا شده است.

وی افزود: در بسیاری از مناطق کشور، شاهد نیروی آماده بکار هستیم ولی کار نیست اما با شناسایی ظرفیت‌های اشتغال‌زایی، می‌توان آنها را فعال کرد و نیروهای جوان را به شغل مناسب رساند.

تهوری با بیان اینکه ایجاد فرهنگ اشتغال از دیگر محورهای فعالیت موسسه نذر اشتغال امام حسین(ع) است گفت: این مسئله می‌تواند خیّرین فرهنگی و اقتصادی را برای همکاری با موسسه تشویق کند.

در میان برنامه پشت صحنه‌ای از ضبط و پخش زنده برنامه «ماه نشان» به نمایش در آمد و سپس شاهد ادامه گفت‌وگوی برنامه بودیم و تهوری و ناظمی از رویکرد جدید این برنامه که به معرفی موسسات خیریه فرهنگی و اقتصادی می‌پردازد تقدیر کردند.

ناظمی در ادامه به مشکلات پیش روی حل مشکل بیماری پرداخت و افزود: متأسفانه مسئولان یک رقم درآمدی را برای همه مردم در شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاها مشخص کرده‌اند در حالیکه کارگری که در تهران مشغول بکار است، قاعدتا با کسی که در روستایی کوچک فعالیت می‌کند از نظر درآمدی و هزینه‌ای تفاوت‌های زیادی دارد ولی در کشورهای پیشرفته اقتصادی و نیز کشوری مانند چین، اینگونه نیست.

وی گفت: این مسئله سبب شده سرمایه‌داران بزرگ، کارخانه‌های تولیدی خود را به روستاها و شهرهای کوچک انتقال دهند تا هزینه‌هایشان کاهش یابد و همین امر، توزیع اشتغال را در کشور پهناوری مانند چین به همراه داشته است.

تهوریان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به مذاکراتی که با نمایندگان مجلس برای تصویب و اجرای قانون حداقل و حداکثر دستمزد متفاوت در مناطق گوناگون ایران داشته‌اند عنوان کرد: در این زمینه هم مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه بیشتر کارفرمایان و کارخانجات مستقر در شهرهای بزرگ، دولتی هستند و مدیران دولتی هم مایل نیستند به شهرها و روستاهای کوچک مهاجرت کنند.

در بخش‌هایی دیگر از برامه «ماه نشان» چهارشنبه شب، مستند دیگری پیرامون فعالیت‌های موسسه نذر اشتغال امام حسین(ع) به نمایش در آمد و دو مهمان برنامه هم در مورد موانع و مشکلات پیش رو به گفت‌وگو با مجری نشستند.

گفتنی است برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با محوریت مبحث مسئولیت اجتماعی و خدمت‌رسانی، طی ماه مبارک رمضان امسال، سه‌شنبه تا پنجشنبه‌شب ها ساعت 22:00 به صورت زنده روی آنتن شبکه افق می‌رود. تهیه‌کنندگی این برنامه بر عهده محمد ساسان است.

انتهای پیام/121
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار