به گزارش خبرنگار اجتماعی
دفاع پرس، سردار سرتیپ «حسین اشتری» فرمانده نیروی انتظامی در سیزدهمین اجلاس کارگروه عملیاتی پروژه «کالکان» اظهار داشت: امروزه تروریسم چالش جهانی و خطری برای همه کشورهای جهان است و ضرورت دارد تمام کشورها با همه توان برای مقابله با این پدیده شوم، همکاری داشته باشند.
وی افزود: تقویت همکاری برای پیشگیری از وقوع جرایم سازمان یافته امری ضروری است و مبارزه با آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
سردار اشتری خاطرنشان کرد: تروریسم خوب و بد وجود ندارد و مرز نمیشناسد و تروریسم تحت هر نقابی برای امنیت کشورها یک تهدید بزرگ است. نژادپرستی، فقر و... از جمله مواردی است که به گسترش تروریسم دامن میزند و این پدیده شوم مختص دین و مذهب خاصی نیست و نمیتوان صرفا با ادبیات نظامی با آن مبارزه کرد.
وی ادامه داد: اینترپل در موضوع مبارزه با گروههای تروریستی نقش موثری دارد و میتواند راهکارهایی برای مبارزه با این گروهها ارائه دهد و همچنین کشورهای مختلف از این طریق میتوانند با تبادل اطلاعات راه نفوذ تروریستها را مسدود و از هر گونه اقدام جلوگیری کنند. امروزه اقدامات تروریستی، صلح و امنیت ملی و بینالمللی را مورد هجمه قرار داده است و تنها عزم راسخ جهانی میتواند ریشه این پدیده شوم را بخشکاند.
فرمانده ناجا بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشگام مبارزه با جرایم سازمان یافته علیرغم ناامنیهای منطقه است. ایران از امنیت بالایی برخوردار است، چرا که ساختار امنیتی ما به گونهای است که قابلیت کنترل تحرکات و اقدامات مخل امنیت را از نقطه مرزی تا نقاط مرکزی و فضای مجازی را دارا بوده و میتوانیم آنها را کشف و خنثی کنیم.
وی گفت: ایران یکی از بزرگترین قربانیان ترور است و بیش از 17 هزار نفر از شهروندان و مردم عادی کشورمان در سالهای پس از انقلاب قربانی تروریسم شدند. تاکنون توانستهایم تعدادی از این گروهها را نابود کنبم اما برخی از آنها از کشور فرار کردند و به اقدامات مجرمانه خود ادامه داده که یکی از این گروهها، گروه تروریستی منافقین است که بیش از 12 هزار نفر را به شهادت رسانده و دست در دست یکی از بزرگترین جنایتکاران تاریخ یعنی صدام داشته است. تا سالها قبل نام سازمان منافقین در لیست گروهکهای تروریستی آمریکا و
اتحادیه اروپا بود اما متاسفانه چند سالی است به دلایل نامعلوم نام این
گروهک از لیست خارج شده که باید دید چرا این کار انجام شده است.
سردار اشتری عنوان کرد: امروزه گروهکهای تروریستی با استفاده از فضای مجازی اقداماتی چون آموزش، عضوگیری، پرداخت پول و تبادل اطلاعات انجام میدهند و لازم است سازمانهای بینالمللی دسترسی به زیرساختهای فضای مجازی را در اختیار تمام کشورها قرار دهند. یکی از موضوعاتی که در اجلاس مورد بررسی قرار میگیرد، مقابله با منابع مالی تروریسم است و امروز قاچاق موادمخدر و زنان از مهمترین منابع تروریستهاست اما مهمترین منبع به ویژه برای گروهکهای تکفیری، منابع مخفی چند کشور نفتی خاص است.
فرمانده ناجا گفت: با استقرار سامانه «ماین» که همان شناسایی گذرنامههای جعلی در مبادی ورودی و خروجی کشور است، با همکاری اینترپل در دو سال اخیر 450 مورد گذرنامه مفقوده را شناسایی کردیم و 16 هزار پیام میان ایران و کشورهای عضو اینترپل تبادل شد و بیش از 30 نفر از مجرمان تحت تعقیب به کشور بازگردانده شدند.