روایت آخرین جنایت شیمیایی صدام علیه ایران
در آخرین حمله شیمیایی عراق به مناطق غیر نظامی ایران در جنگ تحمیلی ۵۱ نفر شهید شدند که بیشتر قربانیان را کودکان، زنان و سالخوردگان تشکیل میدادند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، سردار محمدباقر نیکخواه بهرامی که در دوران دفاع مقدس به مدت چند سال مسئول تبلیغات جبهه و جنگ «قرارگاه کربلا» و از سال 1364 به بعد نیز فرمانده جنگهای نوین قرارگاه خاتم الانبیا(ص) بوده است با اشاره به آخرین حمله شیمیایی عراق به مناطق غیر نظامی ایران اظهار کرد: از ساعت ۳:۴۵ بامداد ۱۱ مردادماه سال ۱۳۶۷ هواپیماها و بالگردهای ارتش عراق با بمبهای حامل عوامل شیمیایی اعصاب، خردل و سیانور روستای بزرگ «شیخ عثمان» از توابع شهر اشنویه (آذربایجانغربی) را هدف حملات وحشیانه خود قرار دادند که به دلیل غافلگیری مردم در شب و همچنین ادامه حملات در روز بعد، روستاییان متحمل ضایعات فراوانی شدند.
وی گفت: در این فاجعه و جنایت جنگی ۵۱ تن شهید و ۲۸۰۰ تن مصدوم شدند که بیشتر قربانیان کودکان، زنان و سالخوردگان بودند. حملات شیمیایی عراق به این روستا در روز ۱۲ مرداد نیز ۳۸ شهید و ۱۵۰ مصدوم برجای گذاشت. ارتش عراق در این روز جنوب غربی ارومیه را هم آماج حملات شیمیایی قرار داد که بر اثر آن دهها نفر قربانی شدند.
امداد رسانی رزمندگان ایرانی به قربانیان سلاحهای شیمایی در ماههای پایانی جنگ تحمیلی
این فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد: حمله شیمیایی عراق به روستای «شیخ عثمان» آخرین حمله به مناطق غیر نظامی و شهروندان ایران بود، اما حملات مداوم به غیر نظامیان «کُرد» مظلوم عراق همچنان ادامه داشت. عراق در روز ۱۵ مرداد ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت. با این حال، در سوم شهریور ۱۳۶۷ ارتش این کشور شهر «زاخو» و روستاهای اطراف آن واقع در کردستان عراق را با دهها فروند هواپیما، هدف بمبها و راکتهای شیمیایی حامل عوامل سیانور و اعصاب قرار داد که بر اثر آن ۴۱ تن شهید و ۵۰۰ تن مصدوم شدند. همچنین در این روز، آخرین بمب شیمیایی ارتش عراق در اطراف هویزه و آخرین گلوله آن نیز بین منطقه جفیر و پادگان حمید بر زمین نشست.
سردار نیکخواهبهرامی یادآور شد: به ظاهر این آخرین باری بود که عراق از سلاحهای ممنوعه کشتار جمعی استفاده می کرد اما آثار جنایات شیمیایی حکومت بعث عراق به رغم پایان حملات، سالیان درازی است که دامنگیر قربانیان و فرزندان آنها (به دلیل آثار مخرب مواد شیمیایی بر ژنتیک) و محیط زیست شده است، چنان که هر روز شاهد زندگی دشوار و بعضا شهادت مصدومان و تخریب محیط زیست هستیم یا خبرهای آن به گوشمان میرسد.
سردار محمدباقر نیکخواه بهرامی به عنوان پژوهشگر سلاحهای شیمیایی و نویسنده دفاعمقدس هم کتابهایی همچون «جنایت جنگی» و «ماشین روحیه» را به چاپ رسانده است.