«حجت‌الاسلام علی اکبری» عنوان کرد؛

باید جلوه اجتماعی روحانیت و مسجد را تقویت کنیم

رئیس رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه رویکرد اجتماعی در مسجد یک رویکرد احیاکننده است گفت: ما در این بخش دچار کمبودهای جدی هستیم. امروز روزی است که باید جلوه اجتماعی روحانیت و مسجد را تقویت کنیم.
کد خبر: ۲۵۳۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹ - 20August 2017
به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، «حجت‌الاسلام و المسلمین علی اکبری»، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در پانزدهمین دوره اجلاس روز جهانی مسجد که با حضور خانواده شهید «حججی»، «علی عسگری»، رئیس سازمان صدا و سیما، سردار «سلیمانی» و ائمه جماعات استان تهران در سالن الزهراء  سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد افزود: امیدواریم به فضل الهی در آینده‌ای نزدیک بیت عتیق از اسارت خارج شود و ان‌شاءالله روزی شاهد باشیم این مراسم عظیم و بزرگ و حیات‌بخش بدون هیچ‌گونه موانع پلیدی برگزار شود.

وی با گرامیداشت یاد حجاج شیعی در سال 66 و  سال 94 گفت: جلسه امسال ما در روز جهانی مسجد در فضایی برگزار می‌شود که بحمدلله جامعه ما معطر به عطر شهدای مدافع حرم است. مخصوصاً با شهادت جانباز آزاده و جوان رشید سرافراز شهید حججی حال و هوای دیگری پیدا کرده است. این عزیز ما عمق شهادتش در دل جوانان، مساجد، خانواده‌ها و به خصوص بین جوانان نفوذ یافت.

حجت‌الاسلام علی‌اکبری با بیان اینکه نقش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان رسانه ملی در صیانت از هویت ملی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت است، گفت: تشکیل «قرارگاه مسجد» توسط ریاست سازمان صدا و سیما کار بسیار ارزنده‌ای است؛ امیدواریم در عرصه فرهنگ‌سازی برای امر مساجد، از ظرفیت رسانه ملی بیش از گذشته استفاده کنیم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به برخی مفاد دیدار سال گذشته ائمه جماعات با رهبر معظم انقلاب گفت: ما سال گذشته محضر رهبر معظم انقلاب رسیدیم که فضایی مملو از محبت و احساس و بصیرت بود. در این دیدار رهبر انقلاب نگاه ژرف، عمیق و جامع نسبت به مسجد داشت. ما یک بار دیگر اصل مسجد را از زبان ایشان شنیدیم. استفاده از ظرفیت‌های متنوع و کارکردهای فراوان با محوریت نماز گل‌واژه‌های بحث معظم له بود. نگاه ما به آن جلسه غیر از عواطف و احساسات و مبادلات ولایی و محبتی، در حقیقت دریافت نقشه راه عمران و آبادی مساجد بود. از این جهت آن دیدار برای ما یک جلسه‌ای تاریخی محسوب می‌شود.

علی اکبری افزود: حاصل این رهنمودها ترسیم منظومه‌ای شگرف بود که نقشه راه ما برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی مسحوب می‌شود و خیلی جامع وکاملاً به روز و قابل استفاده بود. از آن جلسه ما کلیدهای اصلی را دریافت کردیم.

وی در این باره گفت: رهبر معظم انقلاب اولاً جایگاه رفیع امام جماعت را تبیین کرد. مبنای این سخن این است که جامعه علمای دینی و روحانیت عظیم‌الشأن ما دوباره باید مسأله امام جماعت را از نو مطالعه کند و بازشناسی کند. جایگاهی که در بین شئون مربوط به روحانیت جزو رفیع‌ترین و عالی‌ترین جایگاه‌ها محسوب می‌شود که ای مقام، نزدیک‌ترین جایگاه به مردم و مهم‌ترین جایگاه برای ایفای نقش رهبریِ افکار و دلهاست.

 علی اکبری با نقش اجتماع بر محور ذکر و یاد خدا را از دیگر مطالبات رهبر معظم انقلاب درباره کارکرد مساجد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: سال گذشته از زبان رهبر معظم انقلاب نماز، کیفیت نماز، ظاهر و باطن نماز را شنیدیم و گویا برایمان یادآوری شد که باید خودمان اولین گروهی باشیم که به نمازهای‌مان رسیدگی می‌کنیم. بحمدلله شما ائمه جماعات بهره‌مند هستید و ان‌شاءالله خداوند این امر را روزی ما نیز بکند.

وی افزود: مطلب بعد اینکه رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند، این بود که باید تحت هر شرایطی نماز جماعت محور باشد و همه چیز بر مدار نماز شکل بگیرد. نباید برنامه‌های متنوع دیگر بر نماز سایه بیاندازد. این گاهی ممکن است گاهی مورد غفلت قرار بگیرد که رهبری به زیبایی به ما تذکر دادند.

علی اکبری ایجاد جایگاه خاص در مسجد برای جوانان را از جمله منویات رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته ائمه جماعات بر شمرد و افزود: موضوع جوانان مسأله دیروز، امروز و فردای ماست و محل اصلیِ مناقشه بین ما و کفر و استکبار جهانی، جوانان هستند. اینجا جایی است که نمی‌توان کوتاه آمد و مساجد ما باید بیش از گذشته با تدبیر روحانیت زمینه‌ای مناسب را برای جذب دل‌های جوانان  فراهم کنند.

وی با بیان اینکه رویکرد اجتماعی در مسجد یک رویکرد احیاکننده است، گفت: ما در این بخش دچار کمبودهای جدی هستیم. امروز روزی است که باید جلوه اجتماعی روحانیت و مسجد را تقویت کنیم. خدمت‌رسانی به مردم، محبت به آنان، گره‌گشایی از مردم جزو برنامه‌های اصلی ما باید قرار گیرد. مسجد باید نقطه امن، آغوش رحمت الهی و محل فریادرسی به کسانی باشند که به این مکان مقدس پناهنده می‌شوند.

رئیس رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه کارکرد مسجد به عنوان هسته‌های مقاومت فرهنگی از دیگر مطالبات رهبر معظم انقلاب بود، افزود: مساجد باید در برابر هجوم ناجوانمردانه فرهنگیِ دشمن حصنی برای صیانت از هویت ایمانی و دینی مردم محله باشد و به تعبیر امام(ره) باید نقش سنگر را ایفا کند. بصیرت‌افزایی، تقویت بنیه فکری و جهان‌بینی توحیدی و ترویج سبک زندگی اسلامی از تعبیرات معظم له برای ترویج سبک زندگی در مساجد بود.

منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها