ولیپور هفته دفاع مقدس را بهترین فرصت برای به نمایش گذاشتن بخشی از اسناد دفاع مقدس در قالب نمایشگاه اسنادی دانست و گفت: دبیرخانه شورای اسنادی دفاع مقدس در اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران ایجاد میشود.
جانشین اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران نسبت به تهیه فضای مناسب برای نگهداری اسناد دفاع مقدس تأکید کرد و ادامه داد: پیگیری این موضوع در قالب یک درخواست استانی ضرورت دارد.
در ادامه «ولیالله شیرامه» جانشین تحقیقات و اسناد اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران نسبت به انتشار اسناد دفاع مقدس در یادوارهها و اجتماعات مرتبط و علمی تأکید کرد و گفت: اسناد دفاع مقدس باید در معرض دید مخاطبان قرار بگیرد و باز نشر داده شود.
«عبدالرضا باقری» معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران نیز در سخنانی با بیان اینکه تشکیل شورای اسنادی دفاع مقدس اتفاق مبارکی در استان خواهد بود، نسبت به بومیسازی اساسنامه تأکید کرد.
وی با اعلام اینکه از مجموع 9 میلیون برگ سند مکتوب و غیرمکتوب دفاع مقدس جمعآوری شده در بنیاد شهید کشور، تعداد 414 هزار و 508 برگ متعلق به بنیاد شهید استان مازندران است، عنوان کرد: در آینده نزدیک این اسناد از طریق سایتی در اختیار و دسترس مخاطبین قرار خواهد گرفت.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به اینکه والدین شهدا هم از اسناد زنده دفاع مقدس به حساب میآیند بر ضرورت جمعآوری تاریخ شفاهی تأکید کرد و گفت: تا سال94، 50 درصد والدین دو شهید را از دست دادیم که با توجه به این آمار اسناد مهم دفاع مقدس را از دست دادیم.
باقری در بخش دیگر سخنان خود از جمعآوری اسناد مربوط به شهدای منا و مسجدالحرام و مدافع حرم و طراحی سایت توسط بنیاد شهید استان خبر داد وگفت: امسال برای جمعآوری 410 ساعت تاریخ شفاهی برنامهریزی شده است.
وی در ادامه از دیجیتالی نمودن 19 هزار نوار کاست صدای شهدا و جانبازان خبر داد و افزود: تعداد 137 هزار و 647 نسخه سند و 29 هزار و 386 برگ سند مربوط به شهدا توسط این سازمان ساماندهی شده است.
معاون فرهنگی بنیاد شهید مازندران تعداد اسناد ساماندهی شده مربوط به جانبازان را 3 هزار و 478 نسخه و 5 هزار و 108 برگ سند اعلام کرد و ادامه داد: در بخش اسناد مربوط به آزادگان، تعداد 29 هزار و 541 نسخه سند و 32 هزار و 642 برگ توسط این سازمان ساماندهی شده است.
در ادامه جلسه «ابوالقاسم کلونیان» مدیرعامل کانون ایثارگری جهاد کشاورزی استان به نقش جهاد در دفاع مقدس و اهمیت اسناد این دوران پرداخت و اظهار کرد: هر سند مثل هویت یک شهید باید حفظ شود.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد جهاد در دفاع مقدس گفت: اسناد جمعآوری شده توسط جهاد در قالب 14 موضوع دستهبندی شده است که به 145 قسمت تقسیم شدند.
«عظیم چابک» کارشناس امور اسناد و پژوهش جهاد کشاورزی نیز گفت: جهاد همچنان که در دوره دفاع مقدس سنگر نداشت امروز حتی یک چادر هم ندارد که از عملکرد خود بگوید.
وی به نقش مردم در حمایت از تشکیلات جهاد در دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: جهاد نماد حضور گسترده مردمی بود.
چابک ادامه داد: تاکنون موفق به احصاء 308 هزار سند از انبارها شدیم و خیلیها را نیز شناسایی کردیم.
وی آمار اسناد ساماندهی شده توسط جهاد را در بخش شهدا 100 هزار سند و جانبازان 20 هزار سند اعلام کرد و گفت: در مجموع 40 درصد کار ساماندهی اسناد جهاد را در استان انجام دادیم.
وی از ارزش و اعتبار اسناد دفاع مقدس سخن گفت و امحاء یک سند را اعدام آن دانست و گفت: اسناد دفاع مقدس برای ما از ارزش خاصی برخوردارند و ما تمام تلاشمان را در حفظ آن خواهیم داشت تا به نسلهای آینده انتقال پیدا کند.
«سلیمانی» معاون اداره کل اسناد و کتابخانه ملی استان نیز از آمادگی سازمان خود در کمک به مقوله حفظ و نگهداری اسناد در استان سخن گفت و در این زمینه پیشنهاداتی را نیز در خصوص آموزشهای لازم مطرح کرد.
«مفید اسماعیلی» مشاور فرهنگی اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران نیز هویت داشتن در تاریخ را یکی از موضوعاتی دانست که میتواند مازندران را در زمینه اسناد به پیشرفت برساند.
وی بر لزوم ایجاد مرکز اسناد در استان تأکید کرد و گفت: باید این دغدغه را یک مسئله فرهنگی بدانیم تا به نتیجه مثبت برسیم.
انتهای پیام/