به گزارش گروه سایر رسانههای
دفاع مقدس، حسن روحانی رییس جمهور در جمع مدیران و خبرنگاران ارشد رسانههای همگانی آمریکا اظهار داشت: سپاه یک نیروی بزرگ مردمی و نظامی در کشور ما است و در جنگ هشت ساله نقش بسیار مهمی را ایفا کرده وامروز هم برای امنیت ایران و مبارزه با تروریسم نه تنها در ایران بلکه در سوریه و عراق، نقش بسیار موثر و مهمی را ایفا کرده و می کند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در دیدار شماری از مدیران و خبرنگاران ارشد رسانه های همگانی آمریکا گفت: در مجموع شرایط جهانی و منطقه ای ما به گونه ای نیست که احساس کنیم شرایط نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است و اگر چنین است پس در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها اشتباهاتی رخ داده است که ما امروز با این شرایط مواجه شده ایم.
رییس جمهور با مرور سالهای پس از 2001 میلادی و آغاز قرن جدید و طرح یک سلسله پرسش ها گفت: در این دوره 17 ساله آیا درعراق، افغانستان پاکستان، سوریه، لیبی، یمن و بحرین شرایط مردم بهتر شده است؟ و آیا شرایطی که امروز تروریسم در منطقه و جهان ایجاد کرده نسبت به اول قرن ، بدتر شده و آیا مردم و یا تروریست ها قوی تر شده اند؟
رییس جمهور شرایط کنونی جهان را ناشی از یک سلسله اشتباهات در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها دانست و با تاکید بر نقش ارزنده و تاثیرگذار رسانه ها در فرایند تصمیم سازی ها و تصمیم گیریها، انتقال حقایق و دفاع از منافع ملتها، اظهارداشت: رسانه های همگانی در این مقطع تاریخی، نه تنها برای بیان واقعیت های موجود در جهان بلکه برای تصمیم سازی برای آنهایی که مسوولیت اداره کشورها را در سراسر جهان برعهده دارند،می توانند نقش ارزنده ای ایفا کنند.
در ادامه این نشست، مدیران و خبرنگاران ارشد رسانه های همگانی آمریکا به طرح دیدگاه ها و پرسش های خود درباره موضوعات گسترده ای از مواضع ترامپ در قبال برجام تا سیاست ایران در ارتباط با جنگ فعلی در یمن، مواضع سعودی ها و برنامه موشکی و روابط تهران با برخی کشورها پرداختند.
رییس جمهور درباره مسایل منطقه و بویژه یمن نیز ، اقدامات عربستان و حامیان خود در این کشور از جمله بمباران کور مردم یمن و کشتار بیگناهان را نادرست و برخلاف همه اصول و مقررات بین المللی و انسانی دانست و گفت: حملات هوایی عربستان و کشتار مردم بیگناه یمن هیچ توجیهی ندارد.
وی افزود: ما معتقدیم تجاوز در یمن باید متوقف، کمکهای نوعدوستانه به آن کشور سرازیر و شرایط برای مذاکرات یمنی - یمنی شروع شود تا مردم یمن برای آینده خودشان تصمیم بگیرند و همه قوم ها باید در آینده یمن مشارکت داشته باشند.
روحانی با نکوهش استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال حقوق بشر و تسلیحات گفت: آمریکا انجایی که صحبت انعقاد قراردادهای بزرگ تسلیحاتی باشد سکوت کرده و انجام هرگونه جنایتی را محکوم نمی کند و چگونه این استانداردهای دوگانه قابل توجیه است.
رییس جمهور با اشاره به همزمانی حضور ترامپ در عربستان و تهدید ایران با انتخابات ملت بزرگ ایران گفت: حضور 41 میلیونی ملت ایران در پای صندوق های رای بهترین پاسخ ملت ایران به تهدیدهای برخی کشورها و حرف های ترامپ بود و ایرانیان نشان دادند به نظام خود و دمکراسی اعتقاد دارند و مسوولان خودشان را پای صندوق رای انتخاب می کنند.
روحانی در واکنش به این اظهارات مقامهای آمریکایی که برنامه نظامی دفاعی ایران توازن منطقه را برهم می زند، گفت: آیا برهم زننده توازن، برنامه موشکی ایران است یا ارسال سیل تسلیحات به منطقه ؟ و سکوت در برابر تجاوز یک کشور به کشور مستقل دیگر؟ بی تردید نظرسنجی خود آمریکایی ها تایید می کند که مردم منطقه نقش ایران و برنامه مبارزه با تروریسم ما را بر خلاف نقش آمریکایی ها ، مثبت می دانند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه فروش این همه سلاح به نفع منطقه نیست و مسابقه تسلیحاتی نباید باشد، گفت: ما در عین حال در یک منطقه پرآشوب زندگی می کنیم و تجربه دوران هشت ساله جنگ تحمیلی ، نشان می دهد نمی توان در دفاع از ملت خودمان تردیدی داشته باشیم. آن زمان که مردم بیگناه ما را صدام مورد بمباران می کرد، دنیا سکوت کرده بود و چشم های خودش را روی این جنایت بسته بود . مردم ما نمی توانند در برابر خطرات منطقه دست روی دست بگذارند ، سلاح موشکی ایران دفاعی است. چه کسی معتقد است که ایران از خودش دفاع نکند و وقتی کشورهای منطقه جدیدترین تسلیحات را دارند ایران سلاح مورد نیاز خودش را نسازد؟
روحانی افزود: بعد از جنگ عراق علیه ایران یعنی از سال 1988 تا امروز آیا ایران از موشک علیه کشوری استفاده کرده است؟ ما تنها در یک مورد استفاده کردیم و آن زمانی بود که داعش داخل پارلمان ما مردم بیگناه را مورد کشتار قرار داد ما از طریق موشک جواب دادیم و مقر داعش را در سوریه هدف موشک قرار دادیم. اگر کسی به ما تجاوز کرد محکم پاسخ خواهیم داد. دقیقترین موشکها که به سمت داعش شلیک شد، همین موشکهای ایران بود و مقر اصلی آنها در دیر الزور را هدف قرار داد.
رییس جمهور اظهارداشت:مردم ما موشک و سلاح دفاعی می سازند. بزرگترین مسوولیت دولت دفاع از امنیت مردم و امنیت ملی کشور است و من تعجب می کنم که چطور راجع به سلاح دفاعی سخن گفته می شود اما راجع به انواع تسلیحات تهاجمی که هر روز مردم یمن را هدف قرار می دهند صحبت نمی شود. مردم ایران آزادانه پای صندوق رای می آیند و خواسته هایشان را با صدای بلند می گویند و یک صدای بلند این مردم ضرورت داشتن تسلیحات دفاعی در برابر متجاوزان بود. تولید تسلیحات دفاعی یک ضرورت برای امنیت ملی ما است.
رییس جمهور در پاسخ پرسشی در ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه یک نیروی بزرگ مردمی و نظامی در کشور ما است و در جنگ هشت ساله نقش بسیار مهمی را ایفا کرده وامروز هم برای امنیت ایران و مبارزه با تروریسم نه تنها در ایران بلکه در سوریه و عراق، نقش بسیار موثر و مهمی را ایفا کرده و می کند.
روحانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره همه پرسی در اقلیم کردستان عراق گفت: باید توجه کرد که هر گونه تغییر بر خلاف قانون اساسی و تمامیت ارضی، و برای امنیت و صلح در عراق و کل منطقه بسیار خطرناک است. مرزهای جغرافیایی را نباید بگذاریم تغییر کند چرا که این حرکت، آغازگر دومینویی از تنش خواهد بود که پایان آن معلوم نیست به کجا ختم شود. روابط بین اربیل و بغداد نیز به عنوان یک موضوع داخلی عراق و در چارچوب قانون اساسی آن کشور پیگیری شود.
روحانی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط دادن دین اسلام و برخی گروه های تروریستی گفت: اسلام دین صلح و دوستی است و میان این دین و گروههای تروریستی هیچ ارتباطی نیست همانطور که ممکن است یک گروه مسیحی افراطی اقدامی تروریستی انجام دهد که نمی توان آن را به دین مسیحیت مرتبط کرد.دین اسلام با هرگونه خشونت ، ترور و آدمکشی مخالف است و ایجاد ارتباط میان این دو، یک اتهام بسیار خطرناک برای امنیت جهان است.