روحانی در کنفرانس خبری:

واکنش اروپا به خروج آمریکا از برجام در رفتار ایران موثر است

رئیس جمهور با بیان اینکه خروج آمریکا از برجام دست ایران را برای هر اقدامی باز می‌کند، گفت: با خروج آمریکا موانع پیش رو برای هر اقدامی که به مصلحت کشورمان بدانیم برداشته می‌شود.
کد خبر: ۲۵۸۲۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۶ - 21September 2017
به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، «حجت الاسلام حسن روحانی»، رییس جمهوری در پایان سفرش به سازمان ملل در نشست خبری با بیان اینکه اگر کسی از تعهد خارج شود دست ما بطور کامل باز می‌شود، گفت: اگر آمریکا از برجام خارج شود موانع پیش رو برای هر اقدامی که به مصلحت کشورمان بدانیم برداشته می‌شود.

وی افزود: اگر مقامات جدید آمریکا فکر می کنند نقض برجام به ضرر ایران است در اشتباه هستند،  خروج امریکا از برجام ضرری برای ایران ندارد بلکه امریکا تحت فشار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور در مورد تهمت به ایران در موضوع تروریسم گفت: این اتهام جدید نیست در گذشته نیز چنین اتهامی زده اند. اما باید به این سوال پاسخ دهند چه کسانی القاعده را ایجاد و از داعش حمایت کردند.

روحانی ادامه داد: چه کسی از روز اول در مقابل داعش و القاعده ایستاد و دهها شهر عراق را از دست داعش نجات داد؟ پاسخ به این سوال مشخص می کند که چه مقدار از حرفهای رئیس جمهور آمریکا با واقعیت منطبق است و چه مقدار از آن واهی است.

وی با اشاره حمایت اروپا از برجام گفت: آنها در دیدارهایشان با من از برجام حمایت کرده و گفته اند که نظرشان را نیز به آمریکا اعلام کرده اند.

رئیس جمهور درباره جاده ابریشم گفت: ما چند بار با رئیس جمهور چین در این زمینه گفتگو کرده ایم. ایران علاقه مند است در این طرح سهم خود را داشته باشند و این جاده جدید می تواند موجب تحول اقتصادی مثبتی شود.

روحانی با اشاره به اقدامات ایران در برابر خروج احتمالی آمریکا از برجام گفت: بخش بزرگ مسئله وابسته به نوع عکس العمل اتحادیه اروپا در این مسئله است. ما در زمان کلینتون هم یک چالشی داشتیم و می خواستند به قانون فرامرزی در برابر ایران اجرا کنند که اتحادیه اروپا ایستادگی کرد و آمریکا شکست خورد و سرمایه گذاران اروپایی آمدند در ایران سرمایه گذاری کردند و آمریکا سرخورده شد. لذا رفتار اروپایی ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود در رفتاری که ما اتخاذ خواهیم کرد.

وی درباره جنگ یمن نیز خاطرنشان کرد: سازمان ملل و کشورهای مختلف در موضوعات انسانی مشابه یکدیگر در حوادث دنیا تصمیم گیری نمی کنند. اگر بمبی در آسیا منفجر شود یک عکس العمل نشان می دهند و اگر در اروپا باشد طور دیگری موضع گیری می کنند و با استانداردهای چند گانه مواجهه هستیم. ما باید نسبت به همه انسان های بیگانه و مظلوم از هر قبیله ای حساس باشیم.

وی افزود: ما در مورد یمن در دیدارها رایزنی کردیم. مردم این کشور دچار چند مشکل و مصیبت شدند. بین خود یمنی ها اختلاف وجود دارد و همه نظر واحد ندارند. یمن مورد هجوم بی رحمانه عربستان و امارات قرار داد و مردم کشته می شوند. در ماههای اخیر بیماری های خطرناک در این کشور ایجاد شده است.

روحانی با تاکید بر مذاکرات یمنی- یمنی گفت: در فلسطین و جاهای دیگر هم معظلاتی وجود دارد که باید توسط مجامع بین المللی این موضوعات دنبال شود. اما ایران فعالیت نوع دوستانه خود را در این زمینه انجام داده و خواهد داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه برجام توافقی پایان یافته است، گفت: در مورد کلمه کلمه این توافق بحث شده و قابل برگشت نیست. ساختمانی است که اگر یک آجر آن کشیده شود تمام ان ساختمان فروخواهد ریخت . برجام یا می ماند با همه ویژگی هایی که دارد یا می رود. برجام قابل مذاکره نیست. تکمیلیه و یا اصلاحیه ای به آن زده نخواهد شد.

وی با اشاره به فاجعه میانمار اظهارداشت: در میانمار پاکسازی قومی صورت می گیرد. یعنی ارتش و دولت میانمار که دارند از افراطیون حمایت می کند و گروهی که قرن ها در آنجا زندگی می کنند را غیر قانونی اخراج می کنند و می کشند.

روحانی با بیان اینکه شرایط غیرانسانی در میانمار حاکم است افزود: باید سازمان ملل متحد و شورای امنیت در این زمینه تصمیم فوری اتخاذ کند چراکه این جنایت همچنان ادامه دارد. مخصوصا کسانیکه ظاهرا جایزه ای هم برده اند برای صلح، اما امروز سکوت کرده اند در برابر این ظلم و حتی کمک هم می کنند.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا ایران در صورت خروج امریکا از برجام، سانتریفیوژ ها را بکار خواهد انداخت گفت: گزینه های پیش روی ما رفتن به سمت سلاح هسته ای نیست. هیچ گزینه ای که به سمت سلاح هسته ای برویم روی میز نداریم. بنابراین مقصود این نیست که به سمت سلاح هسته ای می رویم. حرفهای ترامپ یک تهمت بود. بحث سر غنی سازی است و نه ساختن بمب اتم.

وی افزود: یکی از گزینه ها ممکن است این باشد که ایران دوباره غنی سازی را شروع کند.

روحانی درباره حقوق اقلیت های مذهبی در ایران، گفت: تفکر فرقه گرایی با تفکر اسلام سازگار نیست و نباید تفاوتی بین شیعه و سنی حاکم باشد. ما از گروههایی که در کرانه باختری مورد ستم قرار می گیرند از مردم عراق و پاکستان و کردها حمایت می کنیم و برایمان فرقی ندارد که سنی هستند و شیعه. این تفاوت درست نیست که بگوییم ایران فقط به شیعه ها یا سنی ها کمک می کند این وظیفه انسانی ما هست.

رئیس جمهور تاکید کرد: سنی ها در ایران در انتخابات ریاست جمهوری بهترین مشارکت را داشتند و بالاترین رای را به من دادند . در ایران در مناصب مختلف حضور دارند و تاکید من در روز اول دولت این بود که به اقوام مختلف و جوانان و خانم ها میدان بیشتری بدهیم. در ایران شیعه و سنتی و اقوام مختلف برابر هستند.

وی با اشاره به تلاش اروپا برای پایبند کردن آمریکا به برجام گفت: برجام ، برجام است و هیچ قید و بند دیگری ندارد. برجام نباید مشروط در هیچ شرطی و زمینه ای شود.

روحانی با اشاره به زندانیان در دوکشور ایران و آمریکا، گفت: مواردی که هست در اختیار قوه قضائیه است. اما از لحاظ اجرای قانون اساسی اگر رئیس جمهور ببیند که قانون نقض می شود اقدام می کند. من همیشه تاسف می خورم می گویند فلان فرد در ایران زندانی است. شما چرا در مورد ۲۰ نفر ایرانی که در امریکا زندانی هستند نمی پرسید و از نفر بیست و یکم که در ایران زندانی است می پرسید. اینگونه مسائل اگر سیاسی شود کار سخت تر می شود و این اشتباه است .

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها