یادداشت/ زهرا کوهساری

نقش تربیتی زنان در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به فرزندان

بی‌شک اگر مادران مجاهد و رشید ایران‌زمین نبودند و روحیه معنوی و باورهای صحیح دینی به فرزندان این مرز و بوم انتقال نمی­‌یافت، موج دشمن‌ستیزی و میهن‌پرستی نمی‌توانست آنچنان در دل جوانان رخنه کند که داوطلبانه قدم در مسیر جهاد و مبارزه با کفر بگذارند.
کد خبر: ۲۵۸۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷ - 24September 2017

نقش تربیتی زنان در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به فرزندانگروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس- «زهرا کوهساری» مدیر فرهنگی سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان دفاع‌ مقدس به مناسبت هفته دفاع مقدس یادداشتی اختصاصی را در اختیار خبرگزاری دفاع مقدس قرار داد که در ادامه می‌خوانید:

در هر مقطعی از تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی و در مواجه با دشمنان قسم‌خورده این مرز و بوم، زنان نقش آفرینان بلامنازع و بی‌بدیلی بوده‌­اند که تاریخ در بیان رشادت­‌ها و فداکاری‌­هایشان نگاشته‌های بسیار دارد و کماکان نیز بخش­‌های بزرگی از این اقدامات شگفت‌انگیز ناگفته مانده است. 

یکی از مهمترین نقش آفرینی این زنان در برهه‌های مختلف تاریخ، نقش آفرینی در حطیه تربیت نسلی جهادگر و پویا بوده است. زنان علاوه بر ایفای نقش‌های فردی در مواجهه با دفاع‌ مقدس و مفاهیم ارزشمند ایثار و مقاومت به ایفای نقش‌های اجتماعی متعددی نیز پرداخته‌اند و در ایفای نقش‌های فردی می‌توان به خودسازی و همچنین همسرداری و تربیت نسلی نیکو و انقلابی اشاره کرد. 

بی‌شک اگر مادران مجاهد و رشید ایران زمین نبودند و روحیه معنوی و باورهای صحیح دینی به فرزندان این مرز و بوم انتقال نمی­‌یافت، موج دشمن ستیزی و میهن پرستی نمی‌توانست آنچنان در دل جوانان رخنه کند که داوطلبانه قدم در مسیر جهاد و مبارزه با کفر بگذارند.

زنان مبارز و مجاهد مصداق روشن «لاخوف علیهم و لا هم یحزنون» و با روحیه «صبرا و احتسابا» بودند که روحیه شهادت طلبی در فرزندانشان جلوه‌گر شد. در واقع مادران با الهام و اتکا به شرف مادری خود در سیره عملی و رفتاری خود مفاهیم دقیق و عمیق ایثار را به فرزندان منتقل کرده و تأثیرات شگرفی در روحیه دفاع از میهن در برابر دشمن دون رقم زدند. 

مادران گرانقدر شهدا و همسران عظیم الشان آنها، مصداق آیه شریفه «و بشر الصابرین الذین اذا اصابتهم مصیبته قالوا انا لله و انا الیه راجعون اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمه» هستند و از این روست که امام خمینی (ره) می‌فرمایند: «مادر سالم یک عالم را تربیت می‌کند و مادر فاسد عالمی را فاسد می‌کند. چرا که صلاح و فساد از دامن مادر به فرزند منتقل می‌شود و مادران شهدا مصداق همین سلامت بخشی به اجتماع بودند.» در واقع برای داشتن نسلی پاکیزه و متعهد به گفتمان انقلاب اسلامی برخی موارد ذیل توصیه می­‌شود که با اتخاذ این تدابیر می توان در بازتولید فرهنگ دفاع مقدس در نسل چهارم انقلاب تلاش کرد.

1- مداومت در مطالعه وصیت نامه عبادی سیاسی و اعتقادی امام خمینی (ره) توسط مادران جوان

2- تفکر و غور مکرر در اصول اعتقادی و بازتولید فکری و اعتقادی از اصول و فروع دین

3- تلاش در جهت آموزش قرآن به عنوان بهترین برنامه و الگوی زندگی به جوانان و کودکان

4- تلاش در جهت زندگی آزادانه؛ در واقع وسوسه نفس، عامل مهلکی است برای ایجاد روحیه انقلابی. بنابراین مادران جوان انقلابی با بکارگیری علوم روز مسلح شدن به ابزار معنویت می توانند به تأسی از کلام حضرت سیدالشهدا در خصوص لزوم زندگی آزادانه و به دور از بند و قید اسارت در دست شیطان برای تربیت نسلی با آرمان­های انقلاب اسلامی گام بردارند.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها