در آیین رونمایی از هشت عنوان کتاب کودک‌ و نوجوان حوزه هنری عنوان شد؛

«مرتضی سرهنگی» چگونه نویسنده شد؟/ تبدیل مقاومت یک ملت به ادبیات کودک مشکل است

آیین رونمایی هشت عنوان کتاب کودک و نوجوان حوزه هنری با محوریت داستان‌هایی از دفاع مقدس صبح امروز برگزار شد.
کد خبر: ۲۶۱۰۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴ - 08October 2017

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، آیین رونمایی هشت عنوان کتاب کودک و نوجوان صبح امروز (یکشنبه، 16 مهر) با حضور مرتضی سرهنگی، فاضل نظری، سید صادق رضایی، حسن دولت‌آبادی در حوزه هنری برگزار شد.

«سید صادق رضایی» رییس حوزه هنری کودک و نوجوان در این مراسم با بیان اینکه سازمان ملل منشور حقوق کودک را تدوین کرده است، اظهار داشت: دسترسی آزاد کودکان جهان به مدرسه، آب، رفاه و هر آنچه خوبی در جهان است در آن قانون آمده است.

وی با بیان اینکه همه روزهای سال روز کودک است، گفت: همه روزها متعلق به کودکان است چون همه پدران و مادران می‌خواهند به کودکانشان خدمت کنند اما برخی مواقع ما بزرگترها فراموش می‌کنیم وجود ما با وجود کودک معنا پیدا می کند.

رییس حوزه هنری کودک و نوجوان تصریح کرد: روز جهانی کودک برای کودکان نیست بلکه یک تلنگر زدن به مسئولین است. نام‌گذاری این روز به نام کودک یک حرکت نمادین است چراکه باید همه روزهای سال برای کودکان کار کرد و نیازهای کودک امروز را درک کرد و برای آن‌ها مطابق به خواسته‌های خودشان برنامه ریزی کنیم.

رضایی تاکید کرد: ما باید خودمان را با نیازهای کودک و نوجوان تطبیق دهیم نه کودکان خودشان را با ما تطبیق دهند. 20 میلیون کودک در ایران وجود دارند پس باید سازمان‌ها و نهادهای مختلف یک چهارم تولیداتشان را به کودکان اختصاص دهند و 20 درصد اعتباراتشان در این حوزه باشد.

«مرتضی سرهنگی» چگونه نویسنده شد؟/ تبدیل مقاومت یک ملت به ادبیات کودک مشکل است

وی بیان کرد: تبدیل کردن مقاومت یک ملت به اثر هنری مشکل است اما سخت‌تر از آن تبدیل کردن آن مقاومت به ادبیات کودک است.

در بخش دیگری از این برنامه قسمت‌هایی از کتاب‌های «شب‌های بمباران»، «اسم من چفیه است»، «اسم من خاکریز است»، «روزهای خرمشهر»، «اسم من پلاک است» توسط دانش آموزان نوجوان دختر قرائت شد.

«مرتضی سرهنگی» نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در ادامه این مراسم با بیان خاطره‌ای از دوران کودکی، اظهار داشت: زمانی که من کودک بودم وقتی که کتاب در خانه ما غریبه بود اتفاقی در خانه ما رخ داد. یک شب مهمان داشتیم و روز بعد من کتابی را در خانه پیدا کردم که متعلق به مهمانمان بود. آن کتاب رمان بینوایان اثر ویکتور هوگو بود.

وی افزود: کتاب بینوایان را خواندم و قاطی کردم اما من به دنیای دیگری سفر کردم. از آن به بعد تصمیم گرفتم کتاب بخوانم و نویسنده شوم.

این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان ادامه داد: من چند کتاب برای کودکان نوشتم چون وقتی سربازان از جنگ باز می‌گردند خاطراتشان را می‌نویسند و سهمی را نیز برای کودکان کنار می‌گذارند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها