به گزارش خبرنگار دفاع پرس، حجتالاسلام والمسلمین شهیدی، نماینده مقام معظم رهبری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، صبح امروز در اولین همایش علمی تبیین جایگاه ایثارگران در برنامه ششم توسعه با اشاره به آیه 25 سوره حدید گفت: خداوند در این آیه انگیزه ارسال پیامبران ر ا مطرح میکند و میفرماید پیامبران را با دلایل روشن فرستادیم، بهخاطر اینکه در جامعه قسط و عدالت را حاکم کنند.
وی افزود: خداوند میگوید به همراه پیامبر کتاب فرستادیم که این کتاب همان مجموعه قوانین است؛ قرآن مجید مجموعه قوانینی برای هدایت بشر است البته خداوند در ادامه این آیه به میزان نیز اشاره می کند و آن را معیاری برای سنجش می داند.
حجتالاسلام شهیدی با بیان اینکه هر انقلابی که بهوجود آمده بهدنبال تغییر فرهنگ آن جامعه بوده است، عنوان کرد: بعد از انقلاب اسلامی، فرهنگی که در جامعه ما بهخصوص در زمان جنگ خودنمایی کرد و عامل پیروزی و تداوم انقلاب شد فرهنگ اسلامی و ایثار و شهادت بود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: ما در طول جنگ تحمیلی نقش فرهنگ وایثار و شهادت را بارها ملاحظه کردیم. چنین فرهنگی باعث شده که سایر کشورها (محور مقاومت) نیز با اتکا به همین فرهنگ به پیروزی برسند؛ مانند مردم غزه که طی 51 روز مقاومت و بدون حمایت دیگر کشورها با اتکا به فرهنگ ایثار و شهادت توانستند مقابل رژیم صهیونیستی به پیروزی برسند.
وی با بیان این نکته که فرهنگ ایثار و شهادت نقشآفرین است، خاطرنشان کرد: قانون جامعه ایثارگران را رئیس جمهور ابلاغ کردهاند تا اجرایی و دبیرخانه آن نیز ایجاد شود؛ در همین رابطه در قانون برنامه پنجم توسعه عمدتا مساله ایثار و شهادت در مواد 20، 44 و 45 آمده است؛ لذا باید این مواد را بررسی کنیم تا با روشن شدن نقاط قوت و ضف آن برنامه ششم را قویتر ببندیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: یکی از مواردی که باید بررسی شود این است که برای امروز نباید برنامه ریزی کنیم؛ بدین معنی که قوانین و برنامهها باید با در نظر گرفتن شرایط سالهای آتی تدوین شود.
حجتالاسلام شهیدی با اشاره به اینکه تا آخر آذر برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه خواهد شد؛ به فعالیتهای علمی خانوادههای ایثارگران و شهدا اشاره کرد و گفت: در بین ایثارگران افراد نخبه زیاد داریم که تعدادشان به 7 هزار نفر میرسد. از سوی دیگر بیش از 175 هزار دانشجو، 14 هزار نفر در مقاطع تکمیلی و 1850 نفر دانشجو عضو هیات علمی از جامعه ایثارگری داریم که این ارقام حکایت از آن دارد که ایثارگران در عرصههای مانند عرصههای علمی میتوانند حضوری موفق داشته باشند.
بر اساس این گزارش، در ابتدای این برنامه حجتالاسلام معظمی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز درباره ضرورت و اهداف همایش مورد اشاره گفت: آسیبشناسی قوانین در برنامه پنجم توسعه، بررسی قوانینی که در مقرات جامعه ایثارگان و برنامه پنجم توسعه ناهمگون است، عدم توجه به نیاز واقعی ایثارگران و تدوین قوانین یکسویه مرتبط با ایثارگران مانند پرداخت 100 درصدی شهریه برای دانشجویان ایثارگر و شاهد، عدم ذکر همسران ایثارگران و برنامه پنجم و شفافسازی و کارآمدی و اصلاح قوانین مرتبط با ایثارگران از جمله ضرورتها و اهدافی است که برای این همایش علمی پیشبینی شده است.
انتهای پیام/