به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، جلسه شورای معاونین وزارت کشور صبح امروز با حضور تمامی اعضا در دفتر وزیر کشور برگزار شد.
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: در جریان حادثه زلزله کرمانشاه، مدیریت واحد از همان شب وقوع حادثه وجود داشت و شخصا مدیریت آن را برعهده داشتم و اعضای ستاد مدیریت بحران نیز تحت امر این ستاد اقدام کردند.
وی افزود: عملیات امداد و نجات در حادثه زلزله کرمانشاه به نحو احسن صورت گرفت به طوری که در همان ساعتهای اولیه بیش از 2 هزار نفر از زیر آوارها بیرون آورده شدند.
وزیر کشور با بیان اینکه در کمتر از 24 ساعت تعداد 7 هزار نفر به مراکز درمانی منتقل شدند، افزود: در جریان این حادثه از 50 بالگرد برای کمکرسانی استفاده شد که اقدام کم سابقهای بود.
رحمانیفضلی تصریح کرد: هر یک از وزرا برای بررسی اقدامات حوزه کاری خود در مناطق زلزله زده حضور یافتند تا ارائه خدمات به مردم با سرعت بیشتری انجام شود که بر همین اساس ستاد مدیریت بحران باید گزارش ارزیابی دقیقی از عملکرد دستگاهها تهیه و ارائه کند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام بنیاد مسکن ساخت مساکن موقت که اکنون آغاز شده حدود یک ماه به طول میانجامد که حتما اینکار باید طبق زمانبندی عملی شود همچنین ساخت مساکن دائمی هم باید تا یک ماه آینده آغاز شود، وزارت راه و شهرسازی نیز باید بر اساس برنامه زمانبدیشده ساخت مساکن موقت و دائمی را تهیه و ارائه کند.
وزیر کشور با بیان اینکه دریافت کمکهای مردمی و هزینهکرد آن برای مردم مشکلی ندارد، گفت: کسانی که شخصا اقدام به ارائه شماره حساب برای دریافت کمکهای مردمی کردند باید از نحوه هزینهکرد آن به مردم گزارش دهند تا مشخص شود پولهای دریافت شده از مردم در چه مسیری و در چه محلهایی هزینه شده که استاندار کرمانشاه باید این موضوع را حتما پیگیری کند.
رحمانیفضلی همچنین بر احصای ضعفهای اجرایی این حادثه توسط کارگروهی تخصصی و کارشناسی تاکید کرد.
در ادامه این جلسه نیز هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز درباره آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده، اظهار داشت: اکنون موضوع امداد و نجات و توزیع چادر در مناطق زلزلهزده به پایان رسیده اما کماکان خدمترسانی به مردم از جمله توزیع غذا و .... ادامه دارد.
وی افزود: حدود 84 هزار چادر دولتی و حدود 10 هزار چادر مردمی که جمعاً حدود 94 هزار چادر به ارزش 72 میلیارد تومان در مناطق زلزلهزده کرمانشاه توزیع شده است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: بحث اسکان موقت در دستور کار قرار دارد که مردم از محل اسکان اضطرای به اسکان موقت منتقل شوند که در این ارتباط عملیات آواربرداری به منظور ایجاد اسکان موقت یعنی نصب کانکسها آغاز شده است.
بازوند گفت: نصب تعداد 10 هزار کانکس بهعنوان اسکان موقت در روستاها با محوریت قرارگاه خاتمالانبیا در حال انجام است که البته مردم ساکن روستا میتوانند به جای دریافت این کانکسها از کمک 3 میلیون تومانی دولت برای اسکان موقت هم بهرهمند بشوند.
وی ادامه داد: در شهرها نیز تاکید بر این است تا مردم با در اختیار گرفتن منازل و پرداخت اجارهبها از سوی دولت تا سقف 5 میلیون تومان اقدام کنند، هرچند دولت در این زمینه آمادگی کامل دارد در شهرها هم در حد نیاز کانکس به منظور اسکان موقت تعبیه کند.
استاندار کرمانشاه گفت: دولت در اقدامی بینظیر در طی یکروز بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار شامل 765 میلیارد تومان تسهیلات و 281 میلیارد تومان کمکهای بلاعوض را برای کمک به مردم مناطق زلزلهزده کرمانشاه تصویب کرد و در همان روز هم این اعتبار تخصیص داده شد.
بازوند تاکید کرد: پرداخت این کمکهای بلاعوض طبق دستورالعمل مشخصی انجام میشود که بر این اساس در مجموع مردم ساکن در روستاها تا سقف 9 میلیون تومان و مردم ساکن در شهرها تا سقف 12 میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت میکنند.
در این جلسه نیز نجار رئیس ستاد مدیریت بحران، افشانی معاون عمرانی وزارت کشور، مقیمی استاندار تهران، رستموندی رئیس سازمان امور اجتماعی و ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه کاری خود به وزیر کشور ارائه کردند.