آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی:
دانشجویان ابزار سیاسی دیگران نشوند/ تفرقه افکنی بزرگترین سلاح سلطه گران
رییس قوه قضاییه با گرامیداشت روز دانشجو و بیان اینکه دانشجو باید به نقد وضعیت موجود، مسئولان، مسئولیتها و عملکردها بپردازد، گفت: بصیرت اقتضا میکند که دانشجویان ابزار سیاسی دیگران نباشند.
به گزارش گروه اجتماعی
دفاع پرس، آیتالله «صادق آملی لاریجانی» رییس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی با گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو، این روز را به همه دانشجویان کشور تبریک گفت و با آرزوی موفقیت برای آنان اظهار داشت: دوران دانشجویی و جوانی بهترین دوران عمر انسان است که باید قدر آن را بداند و فرصتها را مغتنم بشمارد. این ایام بهترین زمان برای تحصیل علم، تهذیب نفس، آرمان خواهی و دنبال کردن ارزشهای اسلام و انقلاب است؛ زیرا دانشجویان در این دوران در بالاترین سطح از نشاط برای فعالیتهای علمی و اجتماعی قرار دارند و میتوانند از این فرصت برای ترقی هرچه بیشتر و استکمال خود استفاده کنند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه انسان در هر دورهای از زندگی باید به فکر استکمال خود باشد، ایام جوانی را مستعدتر برای این امر دانست و گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم، مطالبهگری دانشجویان است. دانشجو باید به نقد وضعیت موجود، مسئولان، مسئولیتها و عملکردها بپردازد منتها این نقد باید همراه با بصیرت و قصد اصلاح باشد تا به تخریب و توهین نینجامد.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه بصیرت اقتضا میکند دانشجو ابزار سیاسی دیگران نباشد، خاطرنشان کرد: روز دانشجو نماد استقلال خواهی و مبارزه با سلطه است. استکبارستیزی در جمهوری اسلامی یک ارزش است که باید دانشجویان پیش قراول آن باشد و در کنار آن با نقد سازنده به اصلاح امور کمک کنند.
رییس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت جهاد علمی از سوی دانشجویان، اظهار کرد: هیچ کشوری بدون علم نمیتواند پیشرفت کند و دارایی اصلی هر کشوری تولیدات علمی آن کشور است که دانشجویان باید در این عرصه پیشگام باشند. البته باید در کنار کار علمی مستمر و تولید علم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تربیت بُعد معنوی شخصیت و بهرهمندی از ساحت استادان فاضل فراموش نشود تا بتوان پیشرفتی همه جانبه داشت.
آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به ابداع حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اعلام هفته وحدت در ایام میلاد پیامبر اکرم (ص)، تصریح کرد: ابتکار نامگذاری هفتهای به نام وحدت، تأسیسی بسیار مهم و نشان دهنده پیش بینی عظیم حضرت امام (ره) از وضعیت امروز جهان اسلام بود. در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمانی نیاز به وحدت را احساس میکنیم زیرا امروز بزرگترین سلاح سلطه گران جهان، تفرقه افکنی در بین مسلمانان است چنانکه افرادی را به نام مسلمان در قالب گروههای تروریستی، سازماندهی و تربیت میکنند تا هم چهره اسلام را مشوه کنند و هم کشورهای اسلامی را درگیر و مشغول سازند.
آملی لاریجانی وحدت را بزرگترین نیاز امروز جهان اسلام توصیف کرد و گفت: موارد اختلافی میان مسلمانان به حدی نیست که دشمنان بخواهند سوءاستفاده کنند. همه ما دارای کتاب واحد، پیامبر واحد و قبله واحد هستیم؛ لذا باید برای نزدیکی هرچه بیشتر و ایجاد وحدت که حضرت امام خمینی (قدس الله نفسه الزکیه) از منادیان و معماران این تفکر بود، تلاش کنیم تا خدای ناکرده این بنیان تضعیف نشود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه وحدت میان مسلمانان را باید در داخل و خارج از کشور پیگیری کنیم، اظهار کرد: متأسفانه برخی اوقات نداهای تفرقه افکنانه از هر دو سو شنیده میشود که باید هم اهل سنت و هم اهل تشیع نسبت به چنین شیطنتهایی هوشیار باشند و سلاح دشمن را که همان تفرقه افکنی است، از او بگیرند. حضرت امام (ره) همواره میفرمودندکه اگر مسلمانان با حجم انبوه جمعیت خود متحد شوند هیچ قدرتی نمیتواند در مقابلشان بایستد. امیدواریم همه مسلمانان این پیام را که برخاسته از ندای قرآنی «و لا تفرقوا » است، بشنوند و به آن عمل کنند.
وی با تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) تصریح کرد: بشریت امروز بیش از هر زمان دیگری به تعالیم انبیای الهی نیاز دارد. گرچه این نیاز همیشگی است اما در برهههایی سرگردانی بشر اقتضا میکند تعالیم و آموزههای انبیا بیش از قبل شنیده و عمل شود.
رییس قوه قضاییه افزود: در قرون گذشته بویژه در مغرب زمین، بشر با ادعای یافتن راه و اتکا به عقلانیت خود نسبت به تعالیم انبیا احساس بینیازی میکرد. شاید نوعی تکبر و تبختر علمی باعث شده بود که برخی نظیر مارکس، دین را افیون ملتها بشمارند اما امروز بعد از چند قرن نیاز بشر به تعالیم انبیا و عبور از مرزهای علم به عنوان امری که نیاز بشریت را در همه ابعاد تأمین کند، احساس میشود.
آملی لاریجانی با بیان اینکه دانشمندان علوم تجربی و فلاسفه علم نیز بر این امر واقف شدهاند که علم به خودی خود نمیتواند نیازهای معنوی بشر را تأمین کند، اظهار کرد: وقتی به عالم غیب ایمان بیاوریم، اتصال به این عالم برای ما ضروری و حیاتی میشود زیرا میبینیم که تمام وجودمان وابسته به عوالم دیگر است. اگر حس کنیم که عوالمی ورای این عالم وجود دارد، تلاش میکنیم که راهی به سوی این عوالم بیابیم و اینجاست که ضرورت بهره مندی از تعالیم انبیا الهی و ائمه معصومین (ع) برای انسان ملموس می شود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه تعابیر پیرامون پیامبر (ص) در قرآن و سنت تعابیر بسیار بلند و عجیبی است، به تبیین بخشی از توصیفات حضرت امیر المومنین علی (ع) درباره پیامبر (ص) در خطبه اول نهج البلاغه پرداخت و تصریح کرد: در بخشی از خطبه اول درباب ارسال رسل و بعثت انبیا، حضرت علی (ع) می فرمایند «فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَ وَاتَرَ إِلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَ یُذَكِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ وَ یَحْتَجُّوا عَلَیْهِمْ بِالتَّبْلِیغِ وَ یُثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ ... إِلَى أَنْ بَعَثَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ صلى الله علیه و آله لِإِنْجَازِ عِدَتِهِ وَ تمام نُبُوَّتِهِ مَأْخُوذاً عَلَى النَّبِیِّینَ مِیثَاقُهُ مَشْهُورَةً سِمَاتُهُ كَرِیماً مِیلَادُهُ وَ أَهْلُ الْأَرْضِ یَوْمَئِذٍ مِلَلٌ مُتَفَرِّقَةٌ وَ أَهْوَاءٌ مُنْتَشِرَةٌ وَ طَرَائِقُ مُتَشَتِّتَةٌ»
آملی لاریجانی توضیح داد: براساس فرموده امیرالمومنین (ع)، خداوند پیامبران خود را پی در پی مبعوث کرد تا میثاق فطرت را از مردم بگیرند و نعمتهای فراموش شده را به او یادآوری کنند. همچنین پیامبران برای برانگیختن گنجینههای خرد انسان مبعوث شدند. حضرت علی (ع) پس از وصف اهداف پیامبران میفرماید که خداوند حضرت محمد مصطفی (ص) را برگزید و به واسطه آن، وعده الهی منجز شد و نبوت به پایان رسید. وعده بعثت پیامبر (ص) و اوصاف آن حضرت به انبیای پیش از ایشان ابلاغ شده بود. میلاد آن حضرت میلاد بسیار مبارکی است زیرا در زمانی پا به عرصه حیات نهاد که مردم بسیار مشتت و متفرق بودند.
رییس قوه قضاییه افزود: این کلام امیر المومنین نشان میدهد که مردم دارای میثاق فطرت هستند که بررسی این امر یک بحث معرفت شناختی بسیار مهم است. کسانی که امروز مدعی هستند معارف دینی نمیتواند در مباحث انسان شناسی، جامعه شناسی و معرفت شناسی سخن بگوید، باید تعابیری مانند میثاق فطرت را معنا کنند تا متوجه شوند اینگونه معارف به چه مقولهای مربوط میشود.
آملی لاریجانی ادامه داد: از سوی دیگر مشخص میشود که نعمتهایی از سوی انسان مورد فراموشی قرار میگیرد که بزرگترین نعمت، معرفت حق تعالی است. همچنین به گفته امام علی (ع)، اولاً انسانها دارای دفائن عقول و گنجینههای خرد هستند و ثانیاً اینکه انبیا برای برانگیختن این گنجینه ها مبعوث شده اند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه به نظر میرسد بتوان با استفاده از این مفاهیم یک نظام تعلیمی و تربیتی ویژه را استخراج کرد، افزود: این تصویر که انسانها خود دارای دفائن عقولاند و انبیاء الهی برای برانگیختن این گنجینههای خرد آمدهاند، نکته بسیار عمیق انسان شناختی، روانشناختی و معرفت شناختی است. ما زمانی ارزش کار انبیای الهی را می فهمیم که نیاز به اتصال به عوالم دیگر را با تمام وجود احساس کنیم و بدانیم که قرآن به عنوان یک گنجینه، انسان را از عوالم دیگر باخبر می سازد؛ لذا تأمل در این معنا نیاز انسان به انبیا را تشدید میکند و موجب می شود که شاکر نعمت عظیم بعثت پیامبر (ص) باشیم.
آملی لاریجانی تأکید کرد: براین اساس باید میلاد پیامبر اکرم (ص) را یک عید بزرگ برای خود بدانیم و به ساحت قدسی آن حضرت توسل و طلب شفاعت کنیم تا قدری توانسته باشیم برای اعتلای معنوی خود از این موائد خاصه بهره مند شویم.
براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و بحث و بررسی پیرامون قانون اخیر التصویب مبارزه با مواد مخدر در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.