هشتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس 53/ مرتضی سرهنگی در گفت‌وگو با دفاع پرس:

چرا خاطرات دفاع مقدس را دنبال می‌کنیم؟/ ادبیات قیمت تمام شده جنگ را مشخص می‌کند

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری درباره چراییِ پرداختن به خاطرات دفاع مقدس گفت: ادبیات، قیمت تمام شده جنگ را مشخص می‌کند.
کد خبر: ۲۶۹۳۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰ - 05December 2017
چرا ما خاطرات دفاع مقدس را دنبال می‌کنیم؟/ ادبیات قیمت تمام شده جنگ را مشخص می‌کند«مرتضی سرهنگی» مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، با اشاره به برگزاری هشتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در شهر مشهد اظهار داشت: نمایشگاه معمولاً عرصه و محل تظاهر است. این تظاهر هر قدر زیباتر باشد، دلچسب‌تر است. خوشحال هستم که آثار ادبی دفاع مقدس به حدی رسیده است که می‌توانیم برای آن نمایشگاه مستقلی برگزار کنیم. این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد کمّی و کیفی ادبیات دفاع مقدس است.

وی گفت: جریان ادبی دفاع مقدس با قیمت گرانی به دست ما رسیده است. این جریان، به قیمت جان عزیزترین جوانان ما بوده است. باید این ادبیات را مراقبت کنیم. ادبیات جنگ با شلیک اولین گلوله به دنیا می‌آید، در زمان جنگ رشد می‌کند و بعد از جنگ به بلوغ می‌رسد.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری عنوان کرد: ما در دوران بلوغ ادبیات جنگ هستیم. ادبیات جنگ در دنیا متولد می‌شود، ساخته نمی‌شود. این ادبیات از روح خاطرات یک سرباز رنجیده که پُر از امید و آرزو، جنگ را تحمل کرده و حالا در خانه خود قلم برداشته و رنج‌هایش را می‌نویسد و ما این خاطرات را می‌خوانیم، نشات می‌گیرد لذا زندگینامه‌ها و کتاب‌های این حوزه برای ما آموزنده‌اند.

سرهنگی با طرح این سوال که چرا ما خاطرات دفاع مقدس را دنبال می‌کنیم، آیا واقعاً ما جنگ را دوست داریم؟، افزود: نه! هیچ آدم عاقلی از جنگ خوشش نمی‌آید. اصلاً جنگ چیز خوبی نیست اما ادبیات جنگ قیمت تمام شده جنگ را برای ما در می‌آورد.

وی با اشاره به روند پیشرفت ادبیات دفاع مقدس، گفت: ما خیلی خوب پیش آمده‌ایم. در جنگ‌های دفاعی مثل جنگ ما، همانطور که فرماندهانی چون برونسی، کاوه، بابانظر و قالیباف‌ها پیدا می‌شوند، نویسندگان پیدا می‌شوند. ممکن است بگوییم به لحاظ فردی در زمینه جنگ خوب کار کرده‌ایم اما وقتی این کارها را با هشت سال دفاع مقدس مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم هنوز راه و فاصله وجود دارد.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری بیان کرد: خیلی موضوعات و حرف‌ها از دفاع مقدس باقی مانده است تا قیمت تمام شده جنگ دربیاید. ادبیات می‌تواند مشخص کند که جنگ با چه قیمتی برای ما تمام شده است. اگر قیمت تمام شده جنگ را بدانیم بهتر می‌توانیم مملکت را حفظ کنیم. کاربرد ادبیات همین‌جاست.

سرهنگی اظهار داشت: ترجمه ادبیات دفاع مقدس هم‌اکنون در حال انجام است. ترجمه مرزها را رد می‌کند. خیلی از جنگ‌ها بخاطر مرزها رخ می‌‌دهد اما ادبیات بی مرز است چون انسانی است. در جنگ‌ها انسان ساخته می‌شود و ادبیات نیز همدمی جز انسان ندارد. مردمی‌ترین ادبیاتی که در جهان توسط مردم خوانده می‌شود ادبیات جنگ است.

وی گفت: انگار در دنیا چیزی به غیر از ادبیات جنگ نیست. دنیا ادبیات جنگ را استخراج می‌کند و به مردم خود می‌گوید که چراغی که امروز بالای سرتان روشن است به بهای خون این جوانان است. آن وقت قدر همه موضوعات دانسته می‌شود و اقتصاد مقاومتی، صرفه‌جویی، مقاومت و صبوری برای یک ملت معنا پیدا می‌کند تا پیشرفت کنند.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری خطاب به جوانان نویسنده گفت: جوانانی که علاقمند به ادبیات هستند باید برای پیشرفت بخوانند، بنویسند و بازنویسی کنند تا کالای خوب برای مردم تولید کنند.

انتهای پیام/ 121
نظر شما
پربیننده ها