گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مهمترین تحولات اخیر منطقه

از تشکیل دولت جدید سوریه تا طرح اتحادیه اروپا برای قطع منابع درآمد نفتی داعش

مهمترین کانون‌های بحران منطقه در این روزها؛ یمن با قرار گرفتن در آستانه مرحله سوم انقلاب دوم این کشور، عراق با آزادسازی شهر شیعی و ترکمن‌نشین آمرلی، سرزمین‌های اشغالی و درگیر بودن آن به بازتاب‌های جنگ غزه و سوریه با تشکیل دولت جدید بود.
کد خبر: ۲۶۹۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴ - 03September 2014

از تشکیل دولت جدید سوریه تا طرح اتحادیه اروپا برای قطع منابع درآمد نفتی داعش

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در حالیکه دمشق از تشکیل دولت جدید این کشور به ریاست «الحلقی» و با رویکرد عبور از بحران خبر داد، جنبش «انصار الله» یمن بر ادامه انقلاب دوم مردم این کشور تاکید کرد، تا نگاهی گذرا به رخ دادهای سرزمینهای اشغالی نشان دهد، صهیونیستها سر در گریبان بازتابهای تجاوزشان به نوار غزه هستند و عراق با درهم شکستن محاصره شهر ترکمننشین «آمرلی» توسط «داعش» این پیروزی را جشن بگیرد.
 
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری دفاع مقدس، روزهای اخیر منطقه خاورمیانه همچون همیشه منطقهای ملتهب و بحرانی نشان داد. مهمترین کانونهای بحران منطقه در این روزها یمن با قرار گرفتن در آستانه مرحله سوم انقلاب دوم این کشور، عراق با آزادسازی شهر شیعی و ترکمننشین آمرلی، سرزمینهای اشغالی و درگیر بودن آن به بازتابهای جنگ غزه و سوریه با تشکیل دولت جدید بود.
آنچه در زیر میآید، گزیدهای از مهمترین رخ دادهای جاری در این چهار کانون بحرانخیز است.
 
سرزمینهای اشغالی
 
درخواست حماس برای جلوگیری از مصادره اراضی کرانه باختری
 
جنبش حماس نسبت به رشد قابل توجه شهرکسازی و تلاش برای یهودی کردن کرانه باختری و قدس اشغالی و مصادره اراضی کرانه باختری هشدار داد و رژیم صهیونیستی را از آن بر حذر داشت.
حماس در بیانیهای اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه قصد مصادره 4000 هکتار از اراضی کرانه باختری و ساخت یک مدرسه یهودی در قدس اشغالی را دارد، محکوم کرد.
 
عریقات: اتحادیه اروپا فلسطین با مرزهای 1967 را به رسمیت بشناسد
 
«صائب عریقات»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین از اتحادیه اروپا خواست دولت فلسطین با مرزهای سال 1967 و با مرکزیت قدس را به رسمیت بشناسند. در ژوئن 1967 رژیم صهیونیستی کرانه باختری، بیتالمقدس شرقی و غزه را اشغال کرد.
 
درخواست وزیر صهیونیستی برای تشکیل کنفرانس منطقهای خلع سلاح غزه
 
«یائیر لابید» با حضور در کنفرانسی خبری خواستار تشکیل نشستی با حضور کشورهای منطقه با هدف بازسای و در عین حال خلعسلاح غزه شد و گفت: جهان عرب باید با اسرائیل و غرب برای کمک به بازسازی غزه همکاری کند. لابید مدعی شد: چنین کنفرانسی میتواند چارچوبی برای افق دیپلماتیک گستردهتر ترسیم کند که در راستای منافع اسرائیل و جهان عرب، از تغییرات در منطقه بهره بگیرد.

 


 
افزایش تنشها در قدس اشغالی و زخمی شدن دهها فلسطینی
 
پس از آنکه «محمد عبدالمجید سنقرط»، نوجوان 16 ساله فلسطینی یکشنبه شب در اثر اصابت گلوله پلاستیکی نظامیان صهیونیست به سر مجروح شد، تنشها در قدس اشغالی شدت گرفت.
 
تعداد کشتههای صهیونیستها در جنگ سوم غزه به رقم 73 رسید
 
ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد، هفتاد و سومین نظامی خود را نیز که در جریان جنگ غزه زخمی شده بود، از دست داد .رسانههای صهیونیستی به نقل از ارتش این رژیم اعلام کردند، شاحال شیلو، نظامی صهیونیست که در نوار غزه زخمی شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده به هلاکت رسید .
 
کمیسیون صهیونیستی تحقیق درباره جنگ غزه آغاز بکار کرد
 
رژیم صهیونیستی کمیته ویژهای برای تحقیق درباره جنگ غزه تشکیل داد. روزنامه صهیونیستی «جیرو زالیم پست»، نوشت: نخستوزیر این رژیم روز دوشنبه با حضور در نشست کمیسیون مذکور توضیحاتی درباره جنگ اخیر غزه ارائه کرد.

پس از نتانیاهو، «یوسی کوهن»، رئیس شورای امنیت ملی این رژیم و «آویو کوچاوی»، مدیر اطلاعات نظامی نیز قرار است، با حضور در این کمیسیون توضیحاتی ارائه دهند. پس از آن، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات ارشد وزارت جنگ و نظامی این رژیم در این کمیسیون حضور خواهند یافت. قرار است نتایج اولیه و مقدماتی کمیسیون تحقیق عملیات «صخره سخت» در ژانویه سال 2015 منتشر شود.
 
مخالفت لیونی با مصادره زمینهای کرانه باختری
 
«زیپی لیونی» مخالفت خود را با تصمیم کابینه رژیم صهیونیستی برای مصادره 4 هزار هکتار از زمینهای کرانه باختری را اعلام کرد و درباره دلیل مخالفت خود گفت: بدنبال عملیات صخره سخت، اسرائیل در آستانه روبرو شدن با یک کشمکش دیپلماتیک و حقوقی قرار دارد. برای نیل به این هدف، لازم است اسرائیل، بازیگران میانهرو منطقه را با خود هم راه سازد و تصمیم مصادره زمینهای کرانه باختری این موضوع را پیچیدهتر میکند.

لیونی افزود: هر چیز که نگاههای منفی را به سمت اسرائیل جلب کند و باعث انتقاد بینالمللی شود، برای تلآویو زیانآور است، آنهم در شرایطی که اسرائیل به همکاری با مصر، اردن و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیاز دارد تا مانع محکومیت اسرائیل در جنگ علیه غزه شود.
 
سامانه جدید رژیم صهیونیستی برای مقابله با تونلهای مقاومت
 
روزنامه «وورلد تریبیون» فاش کرد، رژیم صهیونیستی دو شرکت بزرگ اسلحهسازی «البیت سیستمز» و «رافائل» را به خدمت گرفته تا سامانهای جدید با هزینه بالغ بر 750 میلیون دلار برای مقابله با تونلهای حزبالله و حماس را بسازند.


براساس این گزارش وزارت جنگ رژیم صهیونیستی بودجه مورد نیاز برای ساخت این سامانه به نام «بیل آهنین» را محدود نکرده و دو شرکت مزبور با همکاری یکدیگر بدنبال تحویل هرچه زودتر طرح هستند، سامانه جدید قرار است علاوه بر کشف تونلهای حماس، قادر باشد ستونهایی به عمق 30 متری وارد زمین کند تا مانع حفر مسیرهایی به داخل سرزمینهای اشغالی شود.
 
نیاز وزارت جنگ اسرائیل به 7 میلیارد دلار برای جبران خسارات جنگ
 
پایگاه صهیونیستی «عاروتص شوع» گزارش داد: جنگ غزه سبب تشدید معضل کاهش بودجه در کابینه اسرائیل شده است. کاهش شدید بودجه کابینه نتانیاهو پیش از آغاز جنگ نیز انتقادات احزاب مخالف را بدنبال داشت، اما جنگ اخیر سبب تشدید معضل کسری بودجه شده است.
عاروتصشوع در اینباره گزارش داد، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای جبران خسارات جنگ غزه حدود 7 میلیارد دلار نیاز دارد.
 
تخریب ۲۷۰ مسجد و ۱۷۴ مدرسه در جنگ ۵۱ روزه غزه
 
ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ 51 روزه علیه غزه 270 مسجد را تخریب کرد. در این حملات 73 مسجد بطور کامل و 197 مسجد نیز بطور جزئی تخریب شد.

معاون مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش نوار غزه گفت: در این جنگ 174 مدرسه دولتی نیز خساراتی وارد شد و 26 مدرسه بطور کامل تخریب شدند، بگونهای که نمیتوان از آن برای سال تحصیلی جدید استفاده کرد.
 
جنگ غزه، موجی از بیداری درباره فلسطین در اروپا به راه انداخت
 
«ماجد الزیر»، مدیر مرکز فلسطینی «العوده» در لندن گفت: عملکرد مقاومت در جنگ غزه باعث شکلگیری مرحلهای جدید در تاریخ فلسطین در قاره اروپا شد.

وی افزود: فعالیتهای سازمانها و نهادی فلسطینی و تفهیم ماهیت واقعی قضیه فلسطینی برای افکار عمومی غرب، تحولی آشکار در بیداری غربیها نسبت به قضیه فلسطینی بوجود آورده و رسانههای غربی طرفداران رژیم اشغالگر دیگر نمیتوانند مسئله فلسطین را انکار کنند.
 
یمن
 
الحوثی: انقلاب ملت یمن به دنبال سرنگونی «دولت ناکامی» است
 
«عبدالملک الحوثی»، رهبر «جنبش انصار الله» طی سخنانی تلویزیونی درباره تحولات جاری یمن با بیان اینکه ملت بزرگ یمن ثابت کرد، ظلم و ستم را برنمیتابد، افزود: هیچ معاملهای را نمیپذیریم و وارد هیچگونه سازشی به زیان ملت یمن نمیشویم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: به همه تاکید میکنیم، انقلاب (ما)، انقلابی مردمی بوده که دغدغهها و خواستههای ملت را بیان میکند و بدنبال سرنگونی «دولت ناکامی» و گفتوگوی ملی است.

 
آغاز مرحله سوم خیزش مسالمتآمیز مردم یمن
 
«عبدالملک الحوثی» که از آغاز خیزش جدید مردم یمن بمنظور تغییر دولت ناکام در کنار این مردم قرار گرفته و از مطالبات مشروع مردم عقبنشینی نمیکند، از آغاز مرحله سوم این انقلاب و اعتراض مردمی خبر داد و گفت که این مرحله دردناک خواهد بود.
 
تاخت و تاز تکفیریها در شمال یمن
 
گروههای تکفیری در چندین منطقه استان الجوف با ایجاد سنگر و استحکامات نظامی با نیروهای امنیتی شهرهای الغیل و براقش و همچنین با مردم منطقه الجوف که هوادار جنبش انصارالله هستند، درگیر شدهاند.

علیرغم میانجیگریهای انجام شده تاکنون توافقی برای آتشبس حاصل نشده و منابع یمنی معتقدند، عربستان با حمایت از گروههای تکفیری قصد دستاندازی به استان ثروتمند و نفتخیز الجوف را دارد.
 
رئیسجمهور یمن اعتراضات مردم را توطئه خواند
 
رئیسجمهور یمن با بیان اینکه 34 شرکت اکتشاف نفتی از ترس آشوب در کشور، یمن را ترک کردهاند، گفت: ما در یک پیچ تاریخی هستیم و آنچه اکنون رخ میدهد، یک توطئه است و اتفاقات امروز قصد به شکست کشاندن اقدامات سیاسی را دارد و ما نمیگذاریم چنین اتفاقی بیفتد.

هادی همه گروههای سیاسی و مردم را برای از بین بردن آنچه که آن را تروریسم خوانده بود، دعوت کرد.
 
ادامه اعتراضات مردمی در صنعا
 
مردم یمن به دعوت «عبدالملک الحوثی»، از صبح دوشنبه در میدان «التغییر» شهر صنعا تجمع کرده و دست به تظاهرات ضددولتی زدند. عبدالملک الحوثی طی سخنانی ضمن درخواست از مردم برای ادامه اعتراضات مردمی اعلام کرد: اگر رئیس جمهور یمن به مطالبات ذکر شده در نامهای که برای او نوشته پاسخ ندهد، اعتراضات مسالمتآمیز مردمی وارد مرحله سوم خواهد شد.

تظاهرکننندگان یمنی در تظاهرات خود با سر دادن شعارهایی بیانیه شورای امنیت درباره تحولات یمن و دخالت خارجی در امور داخلی این کشور را محکوم کردند.

شورای امنیت سازمان ملل علیه حوثیها و مخالفان یمن بیانیهای به نفع دولت این کشور صادر کرد. عبدالملک الحوثی در واکنش به این بیانیه گفت که بیانیه شورای امنیت موضع آمریکا و انگلیس بود، نه اراده همه کشورها.
 
سوریه
 
اسد: دولت جدید باید با رویکرد جدید از بحران عبور کند
 
کابینه جدید سوریه روز یکشنبه مقابل بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور سوگند یاد کرد. اسد در نشست توجیهی دولت جدید گفت: دولت جدید باید با رویکرد جدید و با درس گرفتن از خطاهای دولت پیشین از مشکلات مرحله آینده عبور کند.

 

رئیس جمهور سوریه پس از سوگند دولت جدید این کشور گفت: موفقیت دولت جدید مرهون جلب اعتماد مردم است و اولین چالش پیش روی دولت جدید که برای شهروندان سوری بسیار حائز اهمیت است، موضوع امنیت و جنگ علیه گروههای تروریستی است که وزارت دفاع و ارتش و نیروهای مسلح در بالاترین سطح درحال انجام آن هستند.

اسد تاکید کرد: دولت باید به راه خود برای تضمین ارائه خدمات اساسی و حمایت از بخشهایی مانند کشاورزی، صنعتی و فرهنگی که نقش اساسی در مقاومت سوریه دارند، ادامه دهد.
 
استفاده داعش از سلاح خوشهای
 
دیدبان حقوق بشر اعلام کرد: مدارک و مستنداتی وجود دارد که نشان میدهد، داعش از بمبهای خوشهای و فسفری در شمال سوریه استفاده کرده، درحالیکه این تسلیحات تهدیدی طولانی مدت برای غیرنظامیان است.

در این گزارش آمده است: گزارشهای ارائه شده از سوی حکومت کردستان در عراق و تصاویر دریافتی نشان میدهد، داعش از بمبهای خوشهای در 12 جولای و 14 آگوست در جریان درگیری با نیروهای کُرد در نزدیکی مرز ترکیه استفاده کرده است، حملهای که پنج کشته برجا گذاشت.

این سازمان افزوده، مشخص نیست داعش چگونه به این سلاحها دسترسی پیدا کرده است.


 
گسترش روزافزون پدیده پیوستن جوانان فرانسوی به گروههای تکفیری
 
دادستان پاریس اعلام کرد: پدیده عزیمت جوانان فرانسوی به سوریه و پیوستن به گروههای تروریستی، تقریبا نیمی از پروندههای دایره ضدتروریسم دستگاه قضائی فرانسه را تشکیل میدهد.
وی افزود: در 2 سال اخیر 942 پرونده به این دایره ارجاع داده شده که متهمان 329 پرونده تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند و هم اکنون فرانسه باید با پدیده رو به رشد عزیمت جوانان فرانسوی به سوریه و پیوستن به گروههای تروریستی مبارزه کند.
 
از سرگیری درگیریها در مرزهای جولان اشغالی
 
درگیری بین نیروهای ارتش سوریه با گروههای تروریستی، از جمله «جبهه النصره» دوشنبه در منطقه مرزی القنیطره و مشخصا گذرگاه مرزی این منطقه حد فاصل قنیطره و بلندیهای اشغالی جولان از سر گرفته شد.
براساس گزارشهای میدانی، ارتش سوریه در ورودیهای شهرک «الحمیدیه» در مرکز استان قنیطره و در میان حملات سنگین یگان توپخانه علیه مواضع گروه جبهه النصره، با عناصر این گروه به شدت درگیر شدند.  همچنین گزارش شده، درگیریهایی میان ارتش سوریه با عناصر النصره در نزدیکی گذرگاه مرزی قنیطره در نزدیکی جولان اشغالی در جریان است.
 
عراق
 
کشته شدن 1420 نفر در ماه آگوست
 
سازمان ملل اعلام کرد، شمار شهروندان عراقی که در خشونتهای ماه آگوست در عراق جان خود را از دست دادند، به هزار و 420 نفر رسیده است.

در بیانیه سازمان ملل تاکید شده، این رقم، هزار و 265 غیرنظامی و 155 نیروی امنیتی را دربرمیگیرد و شمار زخمیها هزار و 370 نفر بوده است.

در این بیانیه آمده است: این آمار و ارقام، میزان حداقلی از تلفات است و شامل استانهای الانبار در غرب و بخشهای شمال عراق نمیشود که ماهها است، گروههای تکفیری در آن نفوذ کردهاند که در صورت احتساب قربانیان این مناطق این آمار و ارقام به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت.
 
آمرلی آزاد شد/داعشیها گریختند
 
سخنگوی ارتش عراق و نماینده شهرک شیعهنشین آمرلی در شمال عراق اعلام کردند، نیروهای امنیتی و مردمی عراق موفق شدند، محاصره دو ماهه داعش بر این شهرک را در هم بشکنند.

نماینده ترکمنها در پارلمان عراق نیز گفت: نیروهای دولتی از دو سو وارد این شهر شده و پس از درهم شکستن محاصره شهر، سرگرم توزیع کمک در میان ساکنان آن هستند.

حدود 15 هزار شیعه ترکمن ساکن این شهر که در 170 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد، مدت چندین هفته از بیم داعش در کوههای و دشتهای اطراف منطقه سرگردان بودند.

ساکنان آمرلی که از توابع استان صلاحالدین است، در دو ماه گذشته در برابر تروریستهای داعش مقاومت کرده و اجازه ندادند، این شهر به اشغال آنان درآید.

این درحالی است که تروریستها در این مدت آب و برق شهر را قطع کرده بودند و به هیچ وجه اجازه نمیدادند، مواد غذایی بدست ساکنان برسد.
 
برژینسکی: برای شکست داعش به مشارکت کشورهای مسلمان از جمله ایران نیاز داریم
 
«زبیگنیو برژینسکی»، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا، در گفتگو با شبکه سیانان به موضوع اوکراین و عراق و نحوه اقدامات دولت آمریکا در اینباره پرداخت و گفت: واشنگتن برای رویارویی با «داعش» به مشارکت کشورهای مسلمان از جمله ایران نیاز دارد.
 
وزیر خارجه مصر از طرح قاهره برای حل بحران سوریه خبر داد
 
پس از آنکه گزارشها از افزایش فشارهای عربستان بر مصر برای ورود به تحولات منطقهای از جمله تحولات سوریه خبر دادند، روز دوشنبه «سامح شکری»، وزیر خارجه مصر در گفتوگو با روزنامه عربستانی «عکاظ»، خبر داد که کشورش به دنبال گرد آوردن همه گروههای سوری برای ایجاد آشتی ملی در این کشور است.
 
طرح اتحادیه اروپا برای قطع منابع درآمد نفتی داعش
 
رئیس شورای اروپا طی اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل طی اظهاراتی اعلام کرد: اتحادیه اروپا درنظر دارد، بمنظور قطع منابع درآمد نفتی غیرقانونی داعش، تحریمهای بسیار شدیدی را علیه این گروه که اکنون بخشی از عراق و سوریه را تحت کنترل گرفته، وضع کند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار