به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، برنامه «آیینه داران بصیرت» رادیو گفتوگو با موضوع نقش و پویایی بسیج در فضای مجازی و با حضور دکتر سید حسین علوی مدیر مسئول خبرگزاری بسیج به روی آنتن رفت.
سید حسین علوی در آغاز با بیان اینکه اساسا شناختی از آنچه از غرب میآید نداریم، اظهار داشت: بسیاری از مشکلاتی که در مواجهه با غرب داشتیم به دلیل عدم شناخت ماهوی و ذاتی با محصولات تمدنی غرب است. انقلاب اسلامی اساسا با ذات تمدن غربی مسئله داشته، اما این اختلاف با ذات به این معنی نیست که نتواند از اعراض تمدن غرب استفاده کند، اما ماهیت انقلاب با ماهیت تمدن غربی متفاوت و متغایر است؛ اگر به این تفاوتها توجه نکنیم و ندانیم با چه اسباب و ادواتی مواجه هستیم، دچار مشکل میشویم.
وی افزود: حقیقت آن است که فضای مجازی متعلق به ما است، زیرا در غرب همه چیز مجاز است و حقیقت «من» است. چیزی بیرون از من واقعیت ندارد و حتی اگر خدایی پرستیده میشود به واسطه من اندیشنده است که باید پرستیده شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مفاهیم از جمله اینترنت و فضای مجازی در تمدن ایرانی نبوده، اما حالا میخواهیم همه چیز را به زور وارد کنیم، اظهار داشت: غایت فضای مجازی در مرور زمان خودش را بیشتر نشان میدهد و امروز به جایی رسیده ایم که اصالت فرد به جای جمع خودش را بیشتر نشان میدهد. یک زمانی بود که تولید محتوا توسط نخبگان انجام میشد یعنی یک وب سایتی بود که عده خاصی میتوانستند تولید محتوا کنند، اما از زمانی که شبکههای اجتماعی آمده اند، حتی یک زن خانه دار که احیانا سواد لازم برای تولید محتوا را هم ندارد، این کار را انجام میدهد درحالیکه تولید محتوا اساسا وظیفه نخبگان است و نه مردم. به مرور زمان و به واسطه فضای مجازی فردگرایی غلبه پیدا کرده درحالیکه در تمدن اسلامی فرد گرایی معنی ندارد.
مدیر مسئول خبرگزاری بسیج تصریح کرد: تمام کسانی که در حوزه فضای مجازی سیاست گذاری و کار اجرا را میکنند، کسانی هستند که آدم فرهنگی نیستند. سیاستگذارها عموما تکنوکراتها هستند و این در حالی است که تکنوکرات با باورهای ایرانی و اسلامی تناقض دارد. کسانی که در راس فضای مجازی در ایران نشسته اند درک صحیح و درستی از ذات فضای مجازی و اینترنت ندارند.
منبع: مهر