به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، سردار «حسین اشتری» فرمانده ناجا در همایش معاونین عملیات سراسر کشور با بیان اینکه معاون عملیات یکی از بازوهای اصلی فرمانده ناجا و استانها است، گفت: این معاونت وظایفی بر عهده دارد و تسهیل کننده اجرای ماموریت فرماندههان و هماهنگ کننده عملیات است.
وی با بیان اینکه معاونت عملیات بجز یک سری ماموریتهای ذاتی باید هماهنگ کننده دیگر ماموریتها باشد ادامه داد: ماموریت عملیات در یک نگاه باید آسیبها و چالشها و تهدیدها را ببیند و اگر در یک مجموعه جرمی صورت بگیرد برای مدیریت آن همه ظرفیت ناجا در مجموعه کنترل فرماندهی عملیات در معاونت عملیات متمرکز میشوند.
فرمانده ناجا بیان کرد: نباید هیچ نقطه ای وجود داشته باشد که ما در آن بدون اشراف باشیم و باید مدیران مربوطه کارشناسانی را داشته باشند تا بتوانند ابعاد مختلف آن صحنه را ترسیم کنند چرا که اگر اشراف بر مسایل نداشته باشیم نمیتوانیم خوب تصمیم بگیریم.
سردار اشتری با بیان اینکه فرماندهی میتواند با دقت و سرعت تصمیم بگیرد که همه اطلاعات در زمینههای تصمیمگیری برایش فراهم باشد، خاطر نشان کرد: موضوع ساماندهی و مدیریت حاشیه نشینی یک موضوع اولویتدار است باید ماموریت انتظامی و امنیتی در حاشیه نشینی را مد نظر داشته باشیم تا بتوانیم خوب عمل کنیم. باید تجزیه و تحلیل دقیقی از منطقه در اختیار باشد و بدانیم که در منطقه چه مقدار سکنه و اتباع خارجی وجود دارد و همچنین تهدیدهایی مانند سلاح و مواد مخدر در این منطقه وجود دارد و این اطلاعات را در هم بریزیم و آن موقع بدانیم که چه کاری را باید انجام دهیم.
وی با بیان اینکه معاون عملیات باید با توجه به فشار کارها از کارشناسان در حوزههای مدنظرشان استفاده کنند، گفت: کارشناسان فرصت برنامهریزی داشته و میتوانند ارائه طریق کنند و این افراد خلاق، آشنا به ماموریت و شجاع در ارائه طرحها هستند؛ همچنین در یک مرکز کنترل فرماندهی وقتی فرمانده میآید گزارش بدهد راهکار هم میدهد ما باید تمام گامهای خوب را به سمت آنها ببریم.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به حوادث سال جاری گفت: ما در برخی حادثهها مانند حادثه کرمانشاه مید انستیم چه باید بکنیم و چه نیرویی را باید اعزام کنیم در این مواقع تصمیمگیری باید سریع باشد گاهی اوقات نیز توان داریم اما قادر به تصمیمگیری سریع نیستیم مثلا در همان محل حضور پیدا میکنیم و همان اقدامات را انجام میدهیم اما برای این اقدامات باید در کمتر از ساعت و دقیقه تصمیمگیری کنیم در برخی موارد نیز به دلیل تکرار آن واقعه تصمیمگیریها از قبل صورت گرفته وقایعی مانند ارتحال حضرت امام و چهارشنبه سوری ما میدانیم چه آماری باید داشته باشیم و تذکرات و اقدامات لازم را در این زمینه میدهیم برخی افراد را نگهداری میکنیم تا مرتکب خلاف نشوند و همچنین برخی خودروهایی که در محل آشوب هستند را متوقف میکنیم در این موارد مدیران 70 درصد اقدامات پیشگیرانه را میدانند البته باید به روز نیز باشیم.
وی با بیان اینکه برنامهریزی ما برای ایام نوروز از 24 اسفند تا 15 فرودرین ماه انجام شده است، گفت: در این زمینه تصمیمگیریها انجام شده و 80 درصد مدیران پیشبینیهای لازم را میدانند البته در مورد همین برنامهها هم دقت لازم مدنظر قرار بگیرد. گاهی اوقات ما با حوادث غیرمترقبهای روبرو میشویم باید در خصوص این مسائل با تصمیم مناسب وارد عمل شویم برخی مواقع یک اقدام پیشگیرانه جلوی یک آسیب بزرگ و بحران را میگیرد. ما مواردی را پیش بینی و پیشگیری کردیم و خوشبختانه آن اتفاق صورت نگرفت اما در یک جا نتوانستیم و آن تبدیل به بحران میشد که زیان و هزینهبر بود.
وی با اشاره به مرزها خاطرنشان کرد: مرزبانان و نیروی انتظامی در مرزها هم هستند و به صورت اتوماتیک از آن حفاظت میکنند اما چه پیشبینی وجود دارد که در همان تردد در کمین اشرار نیفتند این امر نیاز به اشراف اطلاعاتی دارد و معاونت عملیات باید این اشراف را مهیا کند. اگر اشراف بر مسائل وجود نداشته باشد نمیتوانند به خوبی تصمیمگیری کنند
فرمانده ناجا تاکید کرد: فرماندهی موفق است و میتواند به سرعت و دقت تصمیمگیری کند که اشراف و اطلاعات لازم برای تصمیمگیری در اختیار داشته باشد و این امر تنها زمانی میسر است که معاونین عملیات این موضوعات را با اشراف کامل و شفافسازی در اختیار داشته باشند.
انتهای پیام/ 241