به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، نشست خبری طرح بین المللی مادران آسمانی یکشنبه (13 اسفندماه) با حضور مسئولان این طرح در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
ثبت نام بیش از سه هزار و 700 خادم
محمدرضا احمدی مسئول تبلیغات طرح مادران آسمانی اظهار داشت: امسال نام 18 هزار و 242 شهید داخل سامانه ثبت شده است که در مجموع اطلاعات سال های گذشته اطلاعات 30 هزار شهید جمع آوری و برای همه شهدا تندیس و هدایایی آماده شده است.
وی افزود: 400 نفر در بخش پشتیبانی طرح مثل طراحی سامانه، چاپ و اهدای هدایا، بسته بندی و به روز رسانی اطلاعات کمک می کنند.
احمدی تصریح کرد: در داخل سامانه به هر شهید کد هشت رقمی داده شده است تا خادمین بتوانند اطلاعات شهدا را اصلاح کنند و به صورت لحظه ای در جریان گزارش دیدارها قرار بگیریم. حتی امکان ثبت لوکیشن قرار داده شده تا سال های بعد خادمین دیگر به راحتی بتوانند به منزل مادران شهدا دسترسی داشته باشند.
علی خاکی مسئول روابط عمومی طرح مادران آسمانی در ادامه گفت: هر شخص در هر نقطه از ایران می تواند در این طرح شرکت کند، علاوه بر 18 هزار شهید ثبت شده در سامانه بالغ بر سه هزار و 700 خادم ثبت نام شده اند که از طریق این خادمین دیدار با مابقی شهدایی که اطلاعات آنان در سامانه ثبت شده بود انجام می شود.
طرح مادران آسمانی به هیچ نهاد و ارگان دولتی وابسته نیست/ به مجموعه های دولتی مراجعه کردیم اما کمکی ندیدیم
وی در خصوص منابع مالی اجرای طرح بیان کرد: طرح وابسته به هیچ نهاد و ارگانی نیست و کاملا مردمی است تنها برای مسائل حقوقی، موسسه مردم نهادی با نام «اهالی عرش» در وزارت کشور ثبت کرده ایم. بخشی از هزینه ها توسط خود خادمین تامین می شود که در دیدار با خانواده ها هدایایی را تهیه می کنند به علاوه ما نیز تصویری از شهدا را آماده می کنیم تا به دست مادران شهدا برسد.
خاکی در ادامه به عدم حمایت نهادها و سازمان های دولتی اشاره کرد و گفت: برای اجرای طرح سراغ نهادهای مختلف رفته ایم ولی با توجه به صحبت مقام معظم رهبری بر خود جوش عمل کردن مردم در کارهای فرهنگی و حمایت مسئولان هنوز کمک و حمایتی که قابل ذکر باشد نداشتیم. هر زمان به مجموعه های دولتی مراجعه کردیم کمکی ندیدیم.
وی با اشاره به جامعه هدف طرح بیان کرد: هدف ما تنها خانواده شهدای دفاع مقدس نیستند بلکه در بین آمار خود خانواده شهدای انقلاب اسلامی، هسته ای، شهدای خدمت حادثه پلاسکو و سانچی، شهدای اقلیت، شهدای منا، شهدای فاطمیون و زینبیون و شهدای دیگر را داریم.
خاکی نکته مهم در طرح مادران آسمانی را تکریم مادران شهدا با حضور در منازل آن ها عنوان کرد و گفت: بازدید ها از 15 تا 18 اسفندماه انجام می شود. تنها کانال رسمی ما سایت عرش دات آی آر و کانال تلگرامی مادران آسمانی است.
به دنبال جریان سازی فرهنگی هستیم
مسئول روابط عمومی طرح مادران آسمانی به آماری از فعالیت های بین المللی طرح اشاره کرد و افزود: رویکرد ما در بخش بین الملل فعال کردن ظرفیت های مردمی در کشورهای منطقه است. از دو سال پیش کار به صورت پایلوت در لبنان و عراق اجرا شد البته با توجه به تفاوت فرهنگی با موانعی برخورد کردیم که برای رفع آن به دنبال تبادل فرهنگی روز مادر هستیم. برای مثال در کشور عراق روز وفات حضرت ام البنین به نام «یوم الاُم» نام گذاری شده است و چیزی به نام روز مادر و میلاد حضرت زهرا (س) ندارند. همچنین به دنبال همکاری با نهادها و مجموهایی هستیم که بتوانند در این حرکت ما را یاری دهند.
خاکی با تاکید بر اینکه به دنبال تصدی گری نیستیم بلکه به دنبال جریان سازی در کار فرهنگی هستیم تقاضایی هم از خادمین و عموم مردمی داشت که به دیدار خانواده های شهدا می روند و دراینباره گفت: خواهشمندیم از خادمین و کسانی که به دیدار مادران شهدا می روند تصویر و فیلم دیدار خود از مادران شهدا را ثبت و ضبط کنند.
اجرای دومین جشنواره عکس و فیلم مادران آسمانی
وی همچنین از برگزاری دومین جشنواره عکس و فیلم مادران آسمانی خبر داد و افزود: اجرای جشنواره طرح مادران آسمانی است و همه می توانند فیلم و تصاویر خود از دیدار با مادران شهدا در روز مادر را به ربات تلگرامی مادران آسمانی ارسال کنند و اگر ویدیویی قابلیت ارسال تلگرامی نداشت به نشانی دبیرخانه ارسال کنند.
مسئول روابط عمومی طرح مادران آسمانی افزود: داوری در بخش مردمی و هیئت داوران انجام می شود. در حوزه مردمی نیز هر ویدئو و تصویری که بازدید بیشتری داشته باشد و با اقبال بیشتری مواجه شود انتخاب خواهد شد.
انتهای پیام/ 141