به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، اگرچه شهر شوش اکنون به عنوان یکی از شهرهای نام آشنا و کهن در استان خوزستان شناخته می شود اما در زمان دفاع مقدس اغلب به عنوان عقبه خطوط مقدم جبهه های جنوب شهر داشت. این شهر تاریخ پر فراز و نشیبی دارد که آن را در ردیف یکی از کهن ترین مراکز تمدنی جهان قرار داده است.
با حمله صدام به همان میزان که شوش از اهالی شهر خالی می شد رزمندگان از نقاط مختلف کشور به این شهر وارد می شدند تا به خطوط اصلی نبرد با دشمن که در فاصله کمی از این شهر قرار داشت رهسپار شوند. بسیاری از رزمندگان برای ورود به خط مقدم در آن سوی رودخانه کرخه ابتدا در شهر شوش مستقر می شدند. در آن جا سازماندهی می شدند و در اولین فرصت به خطوط مقدم می رفتند.
با ورود رزمندگان از شهرهای مختلف کشور به جبهه شوش استحکامات لازم برای دفاع از شهر از سنگر گرفته تا خاکریز به تدریج ساخته می شد. این در حالی بود که شهر روز به روز از سکنه خالی می شد. با این حال عده ای ترجیح داده بودند به هر شکلی هست در شهر بمانند. اندک ساکنان باقی مانده با سخت ترین شرایط زندگی می کردند.
شوش در سال های اولیه دوران دفاع مقدس به دلیل تقدیم شهیدان بی شماری که بسیاری از آن ها با گمنامی به شهادت رسیدند به شهر شهیدان گمنام شهرت یافت. کسانی که آن روزها گذرشان به شهر نیمه ویران شدش می افتاد تابلوی آشنایی را در ابتدای شهر می دیدند که عبارت «شهر شهیدان گمنام» بر آن نقش بسته بود. این را در خاطرات بسیاری از رزمندگان آن دوران می توان یافت.
انتهای پیام/ 141