نگاهی به کتاب «داستان یک مرد»؛

«داستان یک مرد» قصه حضور حبیب بن مظاهر در کربلا/ امام حسین (ع) چه کسی را دانشمند خطاب کرد؟

رمان «داستان یک مرد» اثر مجید ملامحمدی در نظر دارد روایتی از حضور حبیب بن مظاهر را برای خواننده نوجوان آشکار کند.
کد خبر: ۲۹۰۹۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴ - 14May 2018

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، عظمت واقعه کربلا در سال 61 هجری شمسی به قدری زیاد بود که پرداختن به جزئیات آن از نگاه مورخان کم اهمیت واقع نشد. شخصیت‌های همراهی کننده امام حسین (ع) همگی همانند ستارگانی در آسمان می‌درخشیدند. انسان‌هایی که با گذشت زمان، تاریخ بیشتر به عظمت آن‌ها پی می‌برد.

حبیب بن مظاهر بن رئاب بن اشتر اسدی، از مردان شجاع و از بزرگان قبیله بنی اسد بود. این قبیله که از تیره‌ها و شاخه‌های مختلفی تشکیل می‌شد در یاری علی (ع) در جنگ‌ها و امام حسین (ع) در کربلا نقش زیادی داشت. حبیب بن مظاهر در آغاز نوجوانی در مدینه بوده و از اصحاب پیامبر (ص) به شمار می‌آمده است. حبیب حافظ کل قرآن بود و در اصل از اهالی یمن به حساب می‌آمد.

رمان مذهبی نوجوانان «داستان یک مرد» روایتی از قصه حضور حبیب بن مظاهر در کربلا است. این کتاب را مجید ملامحمدی به نگارش در آورده است و وحید خاتمی با 22 تصویر زیبا آن را تصویرگری کرده است تا برای مخاطب نوجوان فضای دلچسبی را فراهم کند به گونه‌ای که مخاطب به ادامه داستان ترغیب شود. کتاب «داستان یک مرد» توسط انتشارات به‌نشر آستان قدس رضوی در 120 صفحه روانه بازار شده است.

«داستان یک مرد» قصه حضور حبیب بن مظاهر در کربلا/ امام حسین (ع) چه کسی را دانشمند خطاب کرد؟

نویسنده در این رمان تلاش داشته است با استفاده از منابع تاریخی و با حفظ سندیت نقش برجسته حضور حبیب مظاهر در دعوت از امام حسین (ره) و همراهی مسلم بن عقیل فرستاده حضرت، و همراهی ایشان در واقعه کربلا را برای مخاطب تشریح کند. شخصیت حبیب بن مظاهر از جهت‌های مختلفی می‌تواند برای مخاطب جذابیت داشته باشد. مُسن‌ترین سردار جبهه کربلا که بارها توسط امام حسین (ره) مورد توجه قرار گرفته است و حضرت طی یک نامه ایشان را به یاری دعوت می‌کند.

قصه حبیب، دل نوشته‌ای از کتاب سرخ کربلاست. قصه مردی شوریده که دل به زلال دریای محبت امام حسین (ع) داد و هر آنچه که داشت از جان، مال و زندگی، تقدیم راه او کرد. حبیب برای شهادت، لحظه‌ها را با شوق یکی یکی می‌شمرد و هر قدر که به زمان پرواز نزدیک‌تر می‌شد، نگاهش زلال‌تر و زیباتر بود.

در بخشی از این کتاب و نامه امام حسین (ع) به حبیب بن مظاهر آمده است:

«از حسین بن علی بن ابی طالب به مرد دانشمند، حبیب بن مظاهر... اما بعد، ای حبیب! تو به خویشاوندی ما با رسول خدا (ص) آگاهی و ما را بهتر از دیگران می‌شناسی... تو انسانی آزاد و غیرتمند هستی؛ پس جان خود را از ما دریغ مکن که رسول خدا (ص) در روز قیامت پاداشت را خواهد داد...»

«داستان یک مرد» قصه حضور حبیب بن مظاهر در کربلا/ امام حسین (ع) چه کسی را دانشمند خطاب کرد؟

مجید ملامحمدی برای نگارش رمان مذهبی نوجوانان «داستان یک مرد» از سوگنامه آل محمد(ص)، منهاج الدموع، ماهیت قیام مختار، معارف و معاریف ج 9، الوقایع و الحوادث ج 3، بحارالانوار، زندگی پر افتخار کمیل و حبیب بن مظاهر، نفس المهموم، زندگانی امام حسین (ع)، اعیان الشیعه، ترجمه تاریخ طبری ج6 ، لهوف، فُرسان الهیجا، روضه الشهدا، معالی السبطین، منتخب التواریخ، مقتل الحسین مقرم، ناسخ التواریخ امام حسین(ع)، مقتل الحسین (ع)، ارشاد، مناقب آل ابی طالب (ع)  ج 2، قصه کربلا، مقتل ابی مِخنف، منتهی الامال ج 1، فرهنگ فارسی و فرهنگ عاشورا به عنوان منابع استفاده کرده است.

نویسنده در بخشی به عنوان «به جای حرف آخر» آورده است: من هر وقت که به اشتهارد می‎رفتم، پدر بزرگ به من می‌گفت من از پدارنم شنیده‎‌ام که ما از نسل حبیب بن مظاهر هستیم و این گفته از حاجی ابوطالب که حالا در کنار قبر حضرت حبیب دفن است، به ما رسیده است. عشق او و عشق همه پدران و پدربزرگ‌هایم و عشق من به امام حسین (ع) و اهل بیت و اصحابش و نیز به حبیب به مظاهر، مرا وادار کرد که این داستان بلند را به توفیق و ایمان بیافرینم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار