روحانی در پیامی به کنگره جهانی زرتشتیان:

جهان نیازمند آموزه‌های اخلاقی از جمله آموزه‌های زرتشت است

رئیس‌ جمهور گفت: جهان امروز بیش از گذشته نیازمند آموزه‌های اخلاقی از جمله آموزه‌های زرتشت است و «گفتار نیک»، «کردارنیک» و «پندارنیک» آموزه‌ای است که امروز جهان باید به آن توجه کند.
کد خبر: ۲۹۴۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶ - 02June 2018

جهان نیازمند آموزه‌های اخلاقی از جمله آموزه‌های زرتشت استبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی رئیس‌ جمهور در پیامی با تبریک برگزاری یازدهمین کنگره جهانی زرتشتیان، جهان امروز را بیش از گذشته نیازمند آموزه‌های اخلاقی از جمله آموزه‌های زرتشت دانست و اظهار داشت: «گفتار نیک»، «کردارنیک» و «پندارنیک»، آموزه‌ای است که امروزه جهان باید به آن توجه کند. این آموزه اشاره دارد که رفتار و کردار ما متاثر از پندار ما است و اول باید تفکر و پندار خویش را اصلاح کنیم زیرا فقط با پندارنیک است که می‌توان گفتار و کردار نیک داشت.

متن پیام حجت‌الاسلام حسن روحانی به کنگره جهانی زرتشتیان به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برگزاری یازدهمین کنگره جهانی زرتشتیان را صمیمانه تبریک می‌گویم و برای تمامی شرکت‌کنندگان ارجمند و دست‌اندرکاران سخت‌کوش آن آرزوی توفیق دارم. نشست پیروان «اشو» زرتشت بزرگ که یکتاپرستی را در جهان گسترش داد، مایه مباهات ایرانیان است. ایران زادگاه «اشو» زرتشت، پیام آور نیکی‌ها و خوبی‌ها و سرزمین نخست زرتشتیان بوده است و حضور مستمر دین زرتشتی در ایران، نقش تاثیرگذاری بر پیروان آیین الهی در گستره فرهنگ و تمدن داشته است. ایرانیان پیرو خداوند یکتا و آیین زرتشت هم یک دین آسمانی است که ریشه‌های آن با اسلام و دیگر ادیان توحیدی محکم و استوار است.

جهان امروز بیش از گذشته نیازمند آموزه‌های اخلاقی از جمله آموزه‌های زرتشت است. گفتار نیک، کردار نیک و پندار نیک، آموزه‌ای است که امروزه جهان باید به آن توجه کند. این آموزه اشاره دارد که رفتار و کردار ما متاثر از پندار ما است و اول باید تفکر و پندار خویش را اصلاح کنیم زیرا فقط با پندار نیک است که می‌توان گفتار و کردار نیک داشت.

زرتشت که پیام‌آور پاکی و راستی است همواره تاکید دارد که باید از پلیدی‌ها و ناپاکی‌ها اجتناب کنیم تا زندگی ما سرشار از خیر و نیکی شود. این آموزه در سراسر تاریخ این سرزمین مورد توجه و تاکید بوده است. به نوعی بنیان و ذات اندیشه و فلسفه ایرانی را فراهم آورده است و همین فلسفه است که بعدا در دیدگاه اندیشمندان مختلف، از سهروردی و بوعلی سینا گرفته تا حافظ و مولانا متجلی شده است. در نتیجه فرهنگ ایرانی با آموزه‌ها و تفکر زرتشتی عجین شده و آیین فتوت و جوانمردی و پاک دلی، از جمله خصوصیات بارز همه ایرانیان از هر قوم و نژادی گشته است. ما باید قدردان این ریشه‌های مشترک باشیم که همه ما را با یکدیگر پیوند می‌بخشد و کردار و رفتار ما را شکل می‌دهد.

امیدوارم چنین گردهم‌آیی‌هایی بتواند پیام این دین بزرگ را به همه جهان برساند. در پایان لازم است به همه زرتشتیان جهان به ویژه پارسیان هند درود فرستم و برای همه آنان آرزوی نیک بختی و شادکامی نمایم.

حسن روحانی      

رییس جمهوری اسلامی ایران

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار