به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، بیش از دوماه از اعتراضات مسالمتآمیز فلسطینیها گذشته است و هر روزه شاهد شهید و مجروح شدن این معترضان بیدفاع بودیم. با واسطه مصر آرامشی نسبی در میان معترضان به وجود آمد و امید میرفت که خواستههای فلسطینیها مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرد؛ اما این آرامش شکننده دیری نپایید و همچنانکه انتظار میرفت جنگندههای رژیم اشغالگر مناطقی در غزه را بمباران کردند.
بار دیگر رژیم اشغالگر نشان داد که نمیتوان به آن اعتماد کرد. با قرار گرفتن ترامپ در مسند ریاست جمهوری آمریکا، این رژیم چهره واقعی خود را با جسارتی که ترامپ در آن ایجاد کرد، نشان داد. هرچند پاسخ عهدشکنی اسرائیل بزودی توسط حزب الله و حماس داده خواهد شد؛ اما نکته قابل توجه این است که عملکرد اسرائیل به خوبی بیانگر منویات واقعی این رژیم است. نمیتوان به رژیمی که در توافقهای دو جانبه یا چند جانبهای که برقرار میکند، پایبند نیست، اعتماد کرد، حال چطور میتوان در صلح تحمیلی که از جانب متحد و حامی بزرگش، آمریکا ارائه شده است، تعهد اسرائیل را دید؟ مروری کوتاه بر اعتراضات مسالمتآمیز فلسطینیها و واکنش جامعه جهانی میتواند در شناخت بیشتر رژیم اشغالگر و عدم اعتماد به این رژیم موثر باشد.
اعتراضات مسالمتآمیز فلسطینیها و درخواست بازگشت به خانههایشان که 70 سال پیش از آن سرزمین رانده شدند از 30 مارس (10 فروردین) به مناسبت «روز زمین» در فلسطین آغاز شد. مقامات دفاعی اسرائیل پیش از آغاز تظاهرات موسوم به «راهپیمایی بزرگ بازگشت» صاحبان بیست شرکت اتوبوس رانی در غزه را تهدید کردند و گفتند که اگر تظاهراتکنندگان به مرز با اسرائیل برسند، شما و خانوادههایتان شخصا مسؤول خواهید بود.
آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل روز اول آوریل (11 فروردین) اعلام کرد، «سربازان اسرائیلی کاری را که لازم بود کردند. فکر میکنم سربازانمان مستحق دریافت مدال هستند.» کشتار فلسطینیها هر روز در نوار غزه ادامه داشت و فلسطینیها با دست خالی و پرتاب سنگ فریاد دادخواهی سر میدادند و در عین حال سعی میکردند تا راههایی برای مقابله با صهیونیستها پیدا کنند تا از تیررس آنان در امان باشند. یکی از راههای مقابله فلسطینیها با سربازان مسلح صهیونیست این است که بادبادکهایی را با مواد آتشزا در آنسوی نوار غزه به هوا پرتاب میکنند.
به گزارش خبرنگار الجزیره «عمران خان» در روز قدس که به ابتکار ایرانیان صورت گرفته است، فلسطینیها بیش از پیش به سیمهای خاردار نوار غزه نزدیک شدند. هشدار اسرائیلیها به مردم فلسطین دوری از مرز حائل در نوار غزه بود. ارتش اسرائیل بیان داشت روز پنجشنبه، یک روز قبل از روز قدس ارتش اسرائیل در یک سری از توییتهای منتشر شده اعلام کرد که آنان اعلامیههایی را در غزه پخش کردهاند و اخطار دادهاند تا فلسطینیها از نزدیک شدن به حصار امنیتی نوار غزه اجتناب کنند. هاآرتص روزنامه اسرائیلی نیز نوشت که در این اعلامیهها از مردم در غزه خواسته اند «اجازه ندهند که حماس شما را به یک ابزار برای خدمت به منافع خود تبدیل کند.»
در روز قدس تعداد تظاهرکنندگان به بالاترین حد خود رسید. تا آن زمان اسرائیلیها 129 نقر را به خاک و خون کشیدند و 13 هزار نفر را نیز زخمی کردند. 6 ژوئن (16 خرداد) روز جمعه دبیر کل سازمان ملل یک جلسه اضطراری تشکیل داد که قطعنامهای صادر شد که در آن اسرائیل محکوم شد. خبرنگار الجزیره گزارش داد که در نوار غزه، اسرائیلیها به طرف تظاهرکنندگان گاز اشکآور شلیک کردند که این اقدام را به دو طریق انجام دادند، اول از طریق ماشینهای جیپ که برای متفرق کردن جمعیت استفاده میشد؛ دوم از طریق هواپیماهای بدون سرنشین.
وی افزود: با این حال، فلسطینیها راهی برای مقابله با این هواپیماهای بدون سرنشین که گاز اشکآور پرتاب میکردند، پیدا کردند. آنها دریافتند که میتوانند یک هواپیمای بدون سرنشین را به وسیله بادبادکها به پایین بکشند و حتی توانستند یک هواپیمای بدون سرنشین اسرائیلی به زمین بکشند.
رویتر گزارش کرد در اول آوریل 2018 (12 فروردین)، رازن النجار دانشجوی پزشکی 21 ساله که برای کمک به مجروحان معترض آمده بود، مورد اصابت گلوله صهیونیستها قرار گرفت و شهید شد. این دختر فلسطینی با وجود آنکه روپوش سفید پزشکی بر تن داشت در تظاهرات شرق خان یونس در جنوب غزه، در حالی که به طرف حصار نوار غزه برای کمک به مجروحان میدوید با اصابت تیری درناحیه سینه وقلب وی شهید شد.
به گزارش مقامات بهداشتی و پزشکی غزه، تا 14 می 2018 (24 اردیبهشت) حدود 17 تن از پرسنل پزشکی که برای کمک به مجروحان در نوار غزه آمدهاند شهید شدند.
در همین حین، آمریکا اعلام کرد که قطعنامه سازمان ملل مبنی بر حمایت از فلسطینیها و اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت و حمایت از شهروندان فلسطینی را وتو خواهدکرد. دانی دنن نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت که درخواست فلسطینیها برای بازگشت به سرزمین مادری خود، نابودی اسرائیل را به همراه دارد. جالب آن است که نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، حمایت کویت از قطعنامه سازمان ملل مبنی بر محکومیت رژیم اشغالگر را با عنوان «به شدت یک طرفه» و «ورشکستگی اخلاقی» خواند. هیلی در این اجلاس گفت: در این قطعنامه از اسرائیل خواسته شده است تا سریعا به اقدامات دفاع از خود !!! خاتمه دهد؛ اما هیچ اشارهای به اقدامات تهاجمی حماس علیه امنیت شهروندان و نیروهای اسرائیل نکرده است.» در 17 می 2018 (27 اردیبهشت 1397 ) مقامات نظامی اسرائیل گفتند که اسرائیل مواضع حماس که شامل زیرساختهای نظامی و تجهیزات تولید سلاح را در شمال غزه شبهنگام بمباران کردهاند. این حمله به تلافی شلیک سنگین آتش به شهر سدروت در جنوب اسرائیل بوده است.
کشورهای مختلف در واکنش به اقدام آمریکا مبنی بر انتقال سفارتخانه خود به بیت المقدس، اقدامات مختلفی کردند تا مخالفت خود را اعلام کنند، از جمله سفیر فلسطین در واشنگتن به رام الله فراخوانده شد. این اقدام از سوی محمود عباس، رئیس دولت خودگردان فلسطین صورت گرفت.
کمیته دائم لیگ عرب در حقوق بشر، در خواست رسیدگی فوری به جنایات بین المللی بشراشغالگران قدس در دادگاه بین المللی جنایی را داشتند که این درخواست نیز مانند بسیاری از درخواستها بیپاسخ ماند. امجد شاموت، رئیس کمیته، در بیانیهای گفت: «اسرائیل یک نهاد سرکوبگر و قاتل است و سیاستمداران و افسران آن باید در دادگاه جنایی بینالمللی محاکمه شوند. وی کشتار فلسطینیها را جنایات جنگی نامید و از جامعه جهانی خواست از مردم فلسطین که مسیر مسالمت آمیزی را انتخاب کردهاند و با سبوعیت اسرائیلیها مواجه شدهاند، حمایت کنند.
بلژیک سفیر اسرائیل را فراخواند و خواستار تحقیق سازمان ملل درباره خشونت در غزه شد. با گستاخی تمام سفیر اسرائیل در بلژیک تمام شهدای فلسطینی را تروریست توصیف کرد.
جین وسلو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه، اوضاع در خاورمیانه را انفجاری توصیف کرد و از اقدامات یکجانبه برخی کشورها در این منطقه انتقاد کرد اما نامی از اسرائیل نبرد.
ترکیه موقتا سفیر اسرائیل در آنکارا اخراج کرد. علت این تصمیم را رفتار وحشیانه سربازان اسرائیلی در کشتار مردم بیدفاع فلسطین و انتقال سفارت آمریکا از تل اویو به قدس بیان شد.
انگلیس و آلمان پشتیبانی خود را از کمیته تحقیقات مستقل در خصوص کشتار غزه اعلام کردند؛ اما ایالات متحده مانع از صدور بیانیه شورای امنیت برای تحقیق در این موضوع شد. اردوغان اسرائیل را متهم به نسل کشی فلسطینیها کرد و سه روز عزای عمومی در این کشور برقرار کرد.
نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد خطاب به شورای امنیت گفت: هیچ کشوری بیشتر از اسرائیل خویشتنداری نکرده است!!! او گفت که حماس باعث تحریک فلسطینیها در غزه میشود، سازمان تروریستی حماس چندین سال قبل از تصمیم ایالات متحده در انتقال سفارتش در حال تحریک خشونت بوده است. سخنان نماینده آمریکا در سازمان ملل، در اصل توهین به شعور فلسطینیها بود؛ زیرا به گفته وی فلسطینیها تنها به تحریک حماس است که خواستار بازگشت به سرزمین مادری خود هستند وگرنه از خود ارادهای برای احقاق حقوق خود ندارند. اوضاع غزه که در آستانه فاجعه انسانی است، سبب شد تا جامعه جهانی به مظلومیت مردمی که بدون سلاح برای آرمان خود دست به اعتراضات مسالمتآمیز زدند را تا حدودی درک کنند، هرچند تلاشهای برخی از کشورها به جایی نرسید، اما چهره واقعی رژیم اشغالگر برای مدعیان حقوق بشر آشکار شد.
انتهای پیام/ 411