«محمد تقی عزیزیان» در گفتگو با دفاع پرس:

نقش مهم نویسندگان و شعرا در ماندگاری حماسه های خلق شده دوران دفاع مقدس در ذهن کودکان

«محمد تقی عزیزیان» گفت: هشت سال دفاع مقدس سرشار از حماسه های خلق شده توسط رزمندگان ایرانیست که نویسندگان و شاعران نقش مهمی در ماندگاری این حماسه های خلق شده، در ذهن کودکان و نوجوانان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند.
کد خبر: ۲۹۸۹۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۶ - 09July 2018

نقش مهم نویسندگان و شعرا در ماندگاری حماسه های خلق شده دوران دفاع مقدس در ذهن کودکان«محمد تقی عزیزیان» مسئول ادبیات و آموزش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار دفاع پرس در خرم آباد به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان، اظهار داشت: ادبیات کودک و نوجوان به آثاری اطلاق می شود که هم از نظر درون مایه و ساخت و پرداخت و هم از نظر بیان و شیوه ارائه با علاقه مندی ها و توانایی های درک و خواندن کودکان و نوجوانان متناسب باشد.

وی با اشاره ای گذرا به تاریخچه ادبیات کودک و نوجوان گفت: ادبیات کودک و نوجوان به صورت تخصصی، دیرتر از ادبیات بزرگسالان شکل گرفت و روند رشد آن کند پیش می رفت تا اینکه بعد از جنگ جهانی دوم و با توجه به اعلامیه ی جهانی سازمان حقوق بشر در مورد توجه ویژه به کودکان، تحولات چشمگیری در ساختار و محتوای متن و تصویر کتاب های کودکان به وجود آمد.

عزیزیان افزود: در ایران تا قرن سیزدهم هجری قمری، کودکان بیشتر از ادبیات عامیانه و شفاهی که معمولاً محتوای آن پند و اندرز بود، بهره می بردند ولی در دهه های اخیر، شاهد رشد کمی و کیفی ادبیات کودکان بوده ایم و این پیشرفت را مدیون هفت دهه تلاش نویسندگان، شاعران و مترجمانی می دانیم که آگاهانه پای در این وادی نهاده اند و دغدغه حفظ ارزش های این مرز و بوم را دارند.

مسئول ادبیات و آموزش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان لرستان در خصوص نامگذاری این روز گفت: 18تیر مقارن با درگذشت «مهدی آذر یزدی»، نویسنده و بازنویس خوب کشورمان در سال 1388 به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان  اعلام شده است که از این فرصت می توان در جهت توسعه این حوزه از ادبیات و تولید و انتشار کتاب های فاخر با محتوای قوی بهره برد.

وی با  بیان این نکته که آثار ادبی که از نسل های گذشته برای ما به یادگار مانده است سرشار از مفاهیم اخلاقیست، تصریح کرد: برای ماندگاری و تأثیر عمیق این مفاهیم و ارزش ها در ذهن کودکان و نوجوانان، بایستی این آثار را به زبان امروزی و رویکردی نوین و قابل فهم برای این گروه سنی بازنویسی کنیم.

عزیزیان افزود: هشت سال دفاع مقدس مهمترین مقطع تاریخی کشورمان در قرن اخیر محسوب می شود که نویسندگان و شعراء  سهم مهمی درماندگاری حماسه های خلق شده در آن سال ها دارند و با استفاده از زبان ادبیات و هنر می توانند خاطراتی که از آن روزهای در ذهن رزمندگان و خانواده های آنها برجای مانده است را برای کودکان و نوجوانان باز گو کنند تا گامی باشد در راه ترویج فرهنگ ایثار وشهادت.

مسئول ادبیات و آموزش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس لرستان گفت: تاکنون کتاب های فراوانی با موضوع دفاع مقدس ویژه گروه سنی کودک و نوجوان در استان لرستان چاپ و منتشر شده است و قرار است تا پایان سال 1397 سه جلد کتاب داستان و دو جلد کتاب شعر ویژه گروه کودک و نوجوان به قلم نویسندگان و شاعران توانای این استان، با حمایت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس لرستان به چاپ برسد.

انتهای پیام/      

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار