به گزارش دفاع پرس از کرمانشاه، «علی محمدی» مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه در نشست خبری که امروز (یکشنبه) در ادارهکل دارایی استان برگزار شد، اظهار داشت: براساس آخرین آمار اعلام شده، نرخ بیکاری متوسط کشوری در فصل بهار ۱۲.۱ درصد و در استان کرمانشاه ۱۹.۴ درصد است، در حالی که این میزان در زمستان سال گذشته ۲۱.۶ درصد بوده است.
وی افزود: اشتغال ایجاد شده در استان در سه بخش «خدمات»، «کشاورزی» و «صنعت و معدن» تقسیم شده است که در سال گذشته سهم اشتغال کشور در بخش خدمات ۵۰ درصد و در استان کرمانشاه نیز ۵۰ درصد، بخش کشاورزی کشور ۱۸ درصد و در استان کرمانشاه ۲۸ درصد و سهم بخش صنعت و معدن نیز در کشور ۳۲ درصد و در استان کرمانشاه ۲۲ درصد بوده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه افزود: اشتغال استان در بخش صنعت ۱۰ درصد از میانگین کشوری پایینتر است و میتوان نتیجه گرفت که یا بخش صنعت خیلی قوی نیست یا این میزان به دلیل وجود صنایع هایتک که اشتغال کمتری دارد، است، اما در مجموع میتواند تلفیقی از این ۲ نوع باشد.
محمدی تصریح کرد: مانده سپردههای بانکی در سال گذشته ۱۶ هزار و ۳۴۱ میلیارد تومان است که این میزان تا پایان خرداد ماه امسال به ۱۶ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان رسیده و حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است و این به این معنا است که جریان نقدینگی افزایش یافته و در این صورت کنترل تورم بیشتر میشود.
به گفته این مسئول، میزان تورم در استان کرمانشاه ۹.۹ است و این در حالی است که مانده تسهیلات بانکی تا پایان سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان بوده و تا پایان خردادماه امسال به ۱۱ هزار و ۴۸۸ میلیارد تومان رسیده است.
وی ابراز داشت: کل درامدهای سه ماه ابتدای امسال ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیارد تومان است؛ زیرا ظرفیت اقتصادی استان بالا نیست و معافیت مالیاتی در بخش کشاورزی و مناطق زلزلهزده نیز مزید بر علت است تا درآمدهای مالیاتی استان در سه ماه اول امسال ۳۲ درصد عدم تحقق داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه اذعان داشت: از کل درآمدهای استان، ۸۸ درصد مالیاتی و مابقی غیرمالیاتی است و براساس مصوبه جدید دولت، طرحهای نیمهتمام دولتی به بخش خصوصی واگذار میشود و مشوقهای مالیاتی نیز برای سرمایهگذاران در نظر گرفته میشود، اما در مجموع هر زمان نرخ ارز در کشور افزایش یابد تمایل سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری کاهش مییابد.
انتهای پیام/