خطیب جمعه کرمان:

قرار نیست قوه قضائیه تاوان ضعف مدیریت و نظارت را بپردازد/ عدم نظارت‌ها پشتوانه قوی متخلفان است

خطیب جمعه کرمان گفت: یک نوع ولنگاری اقتصادی را ملاحظه می‌کنیم؛ بی‌ثباتی قیمت‌ها، انبار کردن کالاها، افزایش بی‌ضابطه قیمت‌ها مشکلاتی است که امروز عمده افراد جامعه را تحت فشار قرار داده است.
کد خبر: ۳۰۲۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹ - 03August 2018

قرار نیست قوه قضائیه تاوان ضعف مدیریت و نظارت را بپردازد/ عدم نظارت‌ها پشتوانه قوی متخلفان استبه گزارش دفاع پرس از کرمان، حجت‌الاسلام علی توکلی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمان با اشاره به دغدغه اصلی مردم در حوزه مسائل اقتصادی اظهار داشت: یک نوع ولنگاری اقتصادی را ملاحظه می‌کنیم، بی‌ثباتی قیمت‌ها، انبار کردن کالاها، افزایش بی‌ضابطه قیمت‌ها مشکلاتی است که امروز عمده افراد جامعه را تحت فشار قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه حلقه‌های مفقوده‌‌ای را شاهد هستیم که نتیجه آن بروز چنین مواردی است به اهمیت مطالبه‌گری پرداخت و گفت: جامعه ما همان طور که رهبری بارها فرمودند باید روحیه مطالبه‌گری داشته باشند.

توکلی با بیان اینکه با حفظ ادب و احترام، آنچه را انتظار داریم به نمایندگان مجلس خودمان منعکس کنیم، ادامه داد: یکی از مطالبات امروز مردم این است که چرا هیچ‌کس در مورد وضعیت اقتصادی امروز توضیح نمی‌دهد.

خطیب جمعه کرمان عنوان کرد: چرا مسؤولان اجرایی برای مردم حرف نمی‌زنند، مردم هوشیار هستند و می‌فهمند، این خواسته عمومی است اما هیچ‌کس پاسخگو نیست.

وی خاطرنشان کرد: قاچاق کالا را باید مطالبه کرد که به کجا رسید، چرا مجوز تاسیس و ایجاد فروشگاهی را می‌دهیم که تولید پوشاک کشور همسایه را عرضه کند، این یعنی نمی‌خواهیم از تولید ایرانی حمایت کنیم.

توکلی عزل مدیر ضعیف که نتیجه عملکرد آن بی‌اعتماد شدن مردم می‌شود را بیان کرد و گفت: اعتماد عمومی سرمایه کشور است، اجازه ندهید ضربه بخورد، زیرا بدتر از تخریب چند بانک و سطل زباله است.

وی به حلقه مفقوده نظارت پرداخت و اظهار داشت: زمینه‌ساز بسیاری از جرائم کوچک و بزرگ، فقدان نظارت مسؤولان است، اگر خلاف اداری رخ می‌دهد نتیجه فقدان نظارت است.

توکلی بیان داشت: حراست و حفاظت و بازرسی ادارات به اندازه‌ای باید قوی عمل کند که امکان خلاف نباشد، 6 هزار خودرو وارد کشور کردن سنگ پا نیست که در قایق گذاشته و به این کشور بیاورند، این مسئله نتیجه نبود نظارت است.

وی بیان داشت: 10 هزار و 500 دستگاه تلفن همراه به نام یک فرد فوت شده وارد کشور شده است، در حالی که برای وصول چک 100 هزار تومانی اول مدرک شناسایی می‌خواهند.

خطیب جمعه کرمان تصریح کرد: مطمئن باشید این نوع تخلفات و فرد متخلف تا پشتوانه قوی نداشته باشد، دست به این کار نمی‌زند و حداقل پشتوانه آن هم عدم نظارت‌ها است.

توکلی عنوان کرد: ارز 4200 را به شرکت‌هایی دادند که اصلا کالا وارد نکردند و این‌ها همه از فقدان نظارت است، مدیران باید احساس کنند که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه قرار نیست قوه قضائیه تاوان ضعف مدیریت و نظارت را بپردازد، ادامه داد: وزیر، مدیرکل و حراست، وظیفه خود را و عزل و نصب‌ها را انجام دهد و اگر جرمی واقع شده به قوه قضا اعلام کنند تا برخورد شود.

توکلی به اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی مسائل از سوی مسؤولان تاکید کرد و گفت: وقتی شفاف مسائل را به مردم بگوییم، آنها هم قبول می‌کنند و آرام می‌شوند.

وی افزود: معمولا فسادها به دلیل عدم شفافیت و عدم نظارت است، تا زمانی مدیر هستم حق ندارم، آجر روی آجر برای خودم بگذارم، وقتی مدیر اموال آنچنانی داشت و ثروتمند بود، در طراحی برنامه برای افراد فقیر خیلی اهتمام ندارد.

توکلی بیان کرد: اگر شفافیت وجود داشته باشد، مردم مشارکت می‌کنند و همراه هستند، بی‌اعتمادی، عدم مشارکت مردم، نتیجه عدم شفافیت و عدم نظارت است.

وی خاظرنشان کرد: مشکلاتی در کشور هست، هم مردم باید صبور باشند و هم توقعات و سؤالات پاسخ داده شود، تا سختی هم نباشد نمی‌توانیم به جایی برسیم، رفاه گاهی اوقات مانع ترقی و رشد و کمال است.

خطیب جمعه کرمان با اشاره به آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: ریشه اکثر آسیب‌های اجتماعی ضعف تقواست، فرد باتقوا در حوزه اقتصاد دچار تخلف و فساد و در حوزه زندگی شخصی دچار قهر و تشنج نمی‌شود و در برخورد با مردم ارزش‌های اخلاقی را مراعات می‌کند.

توکلی با طرح این سؤال که چرا قوای سه گانه کشور، نیروی انتظامی و آموزش و پرورش به رغم کارهای صورت گرفته در کاهش آسیب‌های اجتماعی موفق نبودند و هر روز شاهد افزایش آمار طلاق شرعی و عاطفی، اختلافات و دعاوی خانوادگی و کاهش روابط اجتماعی هستیم، گفت: اینها همه مسائلی است که علت آن را در عمل نکردن به قرآن می‌یابیم.

وی ابراز داشت: نگاه ما به قرآن نه راهبردی و نه کابردی بوده است، قرآن را در زندگی‌هایمان نیاوردیم و برای هدایت خودمان از آن استفاده نکردیم.

توکلی افزود: اگر بخواهیم تقوا را کسب کنیم، ابتدا باید شغل به تقوا و سپس اراده و در نهایت تصمیم و عزم داشته و باور کنیم که بنده خدا هستیم و بنده خدا خلاف رضایت مولای خودش حرف نمی‌زند و عمل نمی‌کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار