به گزارش دفاع پرس به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، «محمدرضا اکبریزاده» رئیس شعبه چهارم دادگاه انقلاب اسلامی کرمان، به مناسبت روز «حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» اظهار داشت: بعد از پایان جنگ جهانی دوم، کشورهای فاتح در فکر قیمومیت و تسلط بر دنیا بودند و در سال ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر را به همین منظور به تصویب ۴۸ کشور رساندند و در زمان تدوین آن از کشورهای اسلامی و تعالیم اسلام استفاده کردند.
وی گفت: به دنبال این خلاء بود که کشورهای اسلامی به فکر تدوین حقوق بشر بر اساس مبانی دین اسلام و حقوق اسلامی افتادند، تا اینکه در سال ۱۳۶۹ اعلامیه حقوق بشر اسلامی با یک مقدمه و ۲۵ ماده به تصویب رسید.
این مقام قضائی تصریح کرد: مبنای حقوق بشر غربی مکاتب حقوقی سکولار و پوزیتویستی بود که از لحاظ معرفت شناختی مبتی بر عقل بسندگی و تجربهگرایی بوده و دریافتهای وحیانی را قبول ندارد و از لحاظ جهان شناختی نیز بر پایه انکار وجود خدا و انکار روز واپسین و جانشینی افکار الحادی و ماتریالیستی و سکولار است، همچنین در بعد انسانشناختی نیز بر پایه اومانیسم و انسان خدایی بنا نهاده شد.
وی بیان داشت: زمانی که حقوق بشر بر این پایههای سست بنا نهاده شد، سعادت دنیوی و اخروی بشر تامین و تضمین نمیشود و وضعیت امروز حقوق بشر ناشی از همین دیدگاهها و شناختها است و دستگاههای متولی حقوق بشر مانند سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر، عاجز از کمک به حفظ و ارتقاء حقوق بشر هستند.
این مقام قضائی ادامه داد: حقوق بشر اسلامی برای همه ابناء بشر تدوین شده و فارغ عیب و نقصهای حقوق بشر غربی است؛ لذا حقوقی مترقی و کامل بوده که حقوق بشر را در همه ابعاد تضمین میکند.
وی در پایان بیان کرد: مناسبتهایی مانند روز «حقوق بشر اسلامی» زمینه طرح و پیگیری این مباحث را فراهم میآورد. انشاءالله اندیشمندان و حقوقدانان اسلامی، از این فضای بهوجود آمده در راستای نهضت جهانی امام زمان (عج) استفاده کنند.
انتهای پیام/