سردار جلالی:

دشمنان می‌خواهند مردم را مقابل دولت قرار دهند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: آمریکا با فشار اقتصادی و تحریم می‌خواهد مردم را در تنگنا قرار دهد تا موجب درگیری، اغتشاش و مسائل امنیتی شود.
کد خبر: ۳۰۴۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷ - 14August 2018

دشمنان می‌خواهند مردم را مقابل دولت قرار دهندبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در گردهمایی مجریان و ناظران طرح‌های جامع پدافند غیرعامل استانی و شهری که در سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد، با اشاره به طرح های جامع در استان ها اظهار داشت: به صورت کلی و عمومی موضوع شهر و استان را به نوعی با سه عنصر زیرساخت، جمعیت و مردم، اداره و مدیریت تقسیم بندی می شوند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این سازمان در سال های گذشته، گفت: در ابتدا به ایمن سازی زیرساخت ها پرداختیم و از چهار سال پیش نیز به بحث ایمن سازی مردم و مقوله پدافند شهری پرداخته، همچنین تلاش کردیم طرح های پدافند شهری به سمت حفاظت از مردم برود.

دفاع غیرنظامی و حفاظت از زیر ساخت‌ها محور اصلی عملکرد پدافند غیرعامل است

وی افزود: در بسیاری از کشورها دفاع غیر نظامی و حفاظت از زیر ساخت ها محور اصلی عملکرد پدافند غیر عامل است.

سردار جلالی در ادامه با اشاره به تدابیر مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به عنوان سیاست های کلی پدافند غیر عامل کشور افزود: مقام معظم رهبری فرمودند در ابتدا زیرساخت ها را دسته بندی و طبقه بندی از نظر اهمیت انجام دهید و سپس به اولویت ها بپردازید. براین اساس زیر ساخت های کشور به سه سطح حیاتی، حساس و مهم تقسیم شد. در همین رابطه سطوح حیاتی و حساس را به وزارتخانه ها و سازمان های مادر مرتبط کردیم و سطوح مهم را به استان ها سپردیم. در واقع یک تقسیم بندی بر اساس سطح اهمیت انجام شد.

وی ادامه داد: اولین موضوع حفاظت از زیر ساخت هاست و موضوع بعد مساله حفاظت از مردم قرار دارد که می تواند موجب کاهش آسیب پذیری مردم شود. مساله دیگر پاسخ به تهدیدهاست که امداد و نجات و کمک به مردم مدنظر است.

نهادینه‌سازی مفاهیم پدافند غیرعامل در ذات طرح‌های شهری از اصول مهم شهرسازی است

سردار جلالی نهادینه سازی مفاهیم پدافند غیرعامل در ذات طرح های شهری را از نکات مهم در مبحث شهرسازی و پدافند غیرعامل دانست و گفت: هر طرحی که در شهرها ساخته می شود باید اصول پدافند غیرعامل به بهترین شکل در آن اجرا شود. همچنین باید طرح هایی برای شرایط اضطراری در نظر گرفته شود تا بتوانیم از مردم محافظت کنیم. از سوی دیگر باید به مقوله آموزش و افزایش آمادگی مردم توجه ویژه ای شود. ما در طرح های شهری بر سه مساله شهرسازی، زیر ساخت های شهری و مدیریت شهری متمرکز شدیم تا بتوانیم بیشترین خدمت را به مردم ارائه دهیم.

وی افزود: مطالعه، بررسی و دسته بندی و طبقه بندی دارایی استان ها یکی دیگر از اصولی است که در پدافند استانی به آن می پردازیم. از سویی دیگر باید تهدیداتی که می توان متوجه هر استانی بشود را مد نظر قرار دهیم تا بتوانیم آسیب های این حوزه را کاهش دهیم. همچنین باید به مراکز پرخطر و همجواری آن با جمعیت توجه داشت تا بتوان پیامدهای احتمالی را کنترل کرد.

سردار جلالی ادامه داد: استانداران باید لیستی از برنامه ها، اقدامات و اولویت های پدافندی تهیه کنند تا بتوانند بر اساس آن برنامه ریزی داشته باشند. در این لیست باید قابلیت ها و اولویت های هر استان مشخص شود. همچنین باید محیط های باز برای انتقال جمعیت در شرایط ضروری تعیین شود تا بتوان در شرایط خاص از آن استفاده کرد.

شناخت ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هر استان از اولین اصول پدافند کالبدی است

سردار جلالی شناخت ظرفیت ها و قابلیت های هر استان را از اولین اصول پدافند کالبدی دانست و گفت: ما باید دارایی های هر استان را بخوبی بشناسیم و بدانیم نقش، اهمیت و کارکرد دارایی های ما چیست؟

وی ادامه داد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد هوشمندسازی و قابلیت شبکه ای است. ما باید نقش دارایی هایمان در شبکه و سیستم را بدانیم و توجه داشته باشیم که دارایی ها با هم در ارتباط هستند. مثلا در حوادث سال گذشته اهواز وابستگی متقابل میان زیر ساخت ها موجب شد همه با مشکل مواجه شده و مردم را با مشکلات جدی روبرو شوند.    

شناسایی وابستگی های متقابل زیرساخت ها به هم و سپس کاهش این وابستگی ما از اهمیت بالا برخوردار است.

دشمنان می‌خواهند مردم را مقابل دولت قرار دهند

سردار جلالی گفت: هر زیرساختی متناسب با کارکردش دچار لایه هایی است؛ مثلا رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه زیرساخت ها را بیشتر هدف قرار داده که کارکرد عمومی و مردمی بیشتری داشتند و تلاش داشتند با آسیب رساندن به آنها مردم را مقابل دولت و حکومت قرار دهند.

وی ادامه داد: باید جنس زیر ساخت ها را به خوبی شناسایی کنیم، برخی از دارایی های ما انسانی و برخی دیگر دارایی های مادی و یا معنوی و یا ترکیبی از این‌هاست؛ پس اگر ما دارایی ها را بتوانیم بخوبی بشناسیم، می توانیم نوع پدافند غیرعامل را برای آن تعریف کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به خطرات برخی از دارایی ها اظهار داشت: برخی از دارایی ها ممکن است کارکردشان به اندازه ی خطراتشان مهم نباشد. پس ما از منظر خطر آن ها را تقسیم بندی می کنیم؛ مانند یک کارخانه مواد شیمیایی در نزدیکی یک شهر پر جمعیت. پس در زیرساخت های با خطر هرچقدر خطر زیر ساخت ها بیشتر باشد از اولویت مهمتری در پدافند غیرعامل برخوردار است.

وی تصریح کرد: مساله دیگری که باید به آن توجه کرد هوشمندسازی زیر ساخت ها و تجهیزات است که می تواند قابلیت هایی به آنها بدهد و از سوی دیگر موجب افزودن تهدیداتی در آنها شود. این قابلیت ها عبارتند از: ارتباط اجزا باهم، قابلیت برنامه ریزی، امکان دسترسی از دور، قابلیت هوشمندی یا کار اتوماتیک که در کنار این قابلیت ها تهدیداتی نیز وجود دارد؛ مثلا هر تاسیساتی که قابلیت دسترسی و کنترل از دور دارند دیگران نیز می توانند به آن دسترسی پیدا کنند که اگر ما این قابلیت ها و تهدیدات را نبینیم شهرهای ما از بیرون می تواند مدیریت و در فعالیت آنها اخلال شود.

هوش مصنوعی موجب می‌شود اشیا مانند انسان فکر و عمل کنند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هوش مصنوعی را از دیگر قابلیت های موجود در اینترنت اشیا دانست و گفت: هوش مصنوعی موجب می شود اشیا مانند انسان فکر و عمل کنند. البته ما در این حوزه دچار عقب ماندگی هستیم و در دانشگاه ها رشته و درسی با این عنوان ها وجود ندارد؛ بنابراین مسئولین و کارشناسان ما که در همین دانشگاه ها تحصیل کرده اند اطلاعات و دانش آنها به سطح آموزشی و موضوعاتی که در دانشگاه ها آموخته اند بر می گردد.

سردار جلالی گفت: اطلاعات تجهیزاتی که در برخی حوزه ها مانند پزشکی استفاده می شود، می تواند مورد استفاده دیگران قرار بگیرد پس طبیعی است که ما باید بتوانیم آنها را کنترل کنیم، در این راه باید از مشاوران IOT و سایبری (دانش سایبری، دانش پدافند کالبدی، دانش سیستم و شبکه) و سیستمی استفاده کنیم. ما باید تمام تهدیدات احتمالی را بررسی کنیم و بدانیم کدام تهدید بیشترین تاثیر را بر دارایی های ما دارد. آسیب پذیری به دو دسته تقسیم می شود: سیستماتیک و ذاتی و دیگری آسیب پذیری ناشی از اثر تهدید بر دارایی ها. از سوی دیگر موضوع وابستگی متقابل نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: باید در هر استانی تهدیدات بالقوه شناسایی و اولویت بندی شود و طرح هایی که در آن استان داریم بتواند به این تهدیدات پاسخ دهد. باید بدانیم که سرمایه ما چیست تا متناسب با آن پدافند مناسب را اتخاذ کنیم؛ مثلا اگر سرمایه ما زیستی است برای مقابله با تهدیدات باید از پدافند زیستی استفاده کنیم. بعد از مشخص شدن تهدیدات و پدافند مورد نیاز اقدامات مناسب انجام شود.

انتهای پیام/ 211

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار