نقشه آمریکا برای تروریست‌های سوریه و رویکرد ترکیه

تروریست‌های موجود در ادلب محاصره شده‌اند و هیچ راه خروجی جز مرز ترکیه ندارند و ترکیه نگران موج عظیم هجوم تروریست‌ها به همراه غیرنظامیان در ادلب به سوی مرزهای خود برای ورود به این کشور است.
کد خبر: ۳۰۵۴۲۷
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۲ - 22August 2018

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، آمریکا از سال 2011 با به راه انداختن عملیات ویژه علیه دولت سوریه قصد داشت با یک سنگ چندین گنجشک بزند. سرنگونی نظام بشار اسد، تجزیه سوریه و تأسیس دولت پ.ک.ک در شمال سوریه از جمله اهداف آمریکا در این کشور بود.

از طرف دیگر آمریکا قصد داشت که سوریه را به مرکز آموزش تروریست‌ها در منطقه و جهان تبدیل کند و تا حدودی به این هدفش هم رسید.

همه تروریست‌های جهان از قفقاز روسیه، اویغور چین، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، قرقیزستان، اروپا و منطقه بالکان از مرز ترکیه به سوی سوریه روانه شدند.

اشتباه استراتژیک ترکیه

دولت حزب عدالت و توسعه علی‌رغم اعتراض دیگر سازمان‌های ترکیه، اجازه ورود تروریست‌ها به سوریه را صادر کرد. مرزهای حتای، کلیس و اورفا به روی تروریست‌ها باز شد. ساکنان روستاهای مرزی ترکیه بر درستی این ادعا شهادت می‌دهند.

حتی کار به جایی رسید که فرماندهان تروریست‌ها در 700 مسجد داخل ترکیه به گزینش و سازمان‌دهی اعضای خود می‌پرداختند.

احمد داوود غلو وزیر امور خارجه و نخست‌وزیر سابق ترکیه در این رویکرد حمایتی ترکیه از تروریست‌ها نقش محوری بازی می‌کرد و همواره به رجب طیب اردوغان مشاوره می‌داد که دولت بشار اسد توان مقاومت بیش از چندماهه را ندارد و به زودی سرنگون می‌شود.

حساب ویژه آمریکا در سوریه

آمریکا برنامه بلند مدتی برای سوریه تدارک دیده بود و قصد داشت این کشور را به مرکز آموزش تروریست‌های جهان تبدیل کند و پس از دادن آموزش‌های لازم به تروریست‌ها، آن‌ها را به کشورهایشان بفرستد.

قرار بود تروریست‌هایی که از روسیه، چین، کشورهای اروپایی و آسیایی و منطقه بالکان به سوریه آمده‌اند، با اتمام آموزش‌های لازم، برای انجام عملیات تروریستی به کشورهای خود بازگردند و بر اساس منافع آمریکا در آن کشورها حرکت کنند.

حمله تروریستی در متروی مسکو، حملات تروریستی در چین و حملات تروریستی در پاریس و دیگر شهرهای اروپایی نمونه بسیار کوچک و آزمایشی از برنامه‌های تروریستی آمریکا در دیگر کشورها محسوب می‌شود. جالب است که همه تروریست‌های دستگیر شده در این کشورها اعتراف کرده‌اند که در سوریه آموزش دیده‌اند.

ادلب مرکز تروریست‌ها

برنامه‌های آمریکا در سوریه به درستی اجرا نشد. گروه تروریستی داعش که توسط سازمان‌های اطلاعاتی سیا و موساد ایجاد شده بود با شکست مواجه شد. دیگر گروه‌های تروریستی که از همه جای جهان به سوریه آمده بودند در ادلب به محاصره در آمده‌اند.

روس‌ها در خصوص شکست کامل تروریست‌های موجود در ادلب مصمم هستند و به ترکیه هشدار داده‌اند که اجازه خروج آن‌ها از مرز ترکیه و نفوذ به روسیه را نباید بدهند. روسیه تحرکات تروریست‌های موجود در ادلب را لحظه‌به‌لحظه تعقیب می‌کند. چین هم شرایط مشابه روسیه را دارد و نگران بازگشت تروریست‌های چینی از ادلب است.

روسیه و چین بر نابودی کامل همه تروریست‌های موجود در ادلب تأکید دارند و مصمم بر این کار هستند.

رویکرد ترکیه در مورد ادلب

اشتباهات استراتژیکی که ترکیه در گذشته در مورد سوریه مرتکب شده، هم‌اکنون بلای جانش شده است. ادعا می‌شود که در ادلب تعداد تروریست‌های مسلح و آموزش‌دیده بین 20 الی 50 هزار نفر هستند و همه آن‌ها از طریق ترکیه وارد خاک سوریه شده‌اند.

این تروریست‌ها در ادلب محاصره شده‌اند و راه خروج ندارند و همه راه‌های خروج از ادلب به غیر از مرز ترکیه بسته شده‌اند. ترکیه نگران موج عظیم هجوم تروریست‌ها به همراه غیرنظامیان در ادلب به سوی مرزهای ترکیه و ورود به این کشور است.

این کشور بایستی خطاهایی که در گذشته در مورد سوریه مرتکب شده کنار بگذارد و به فکر راه چاره باشد. با اعتراض کردن به حملات ارتش سوریه به ادلب کاری از پیش نمی‌رود و بایستی با همکاری ایران، روسیه و دولت سوریه مسئله ادلب را برای همیشه حل‌وفصل کند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه سوریه هفته پیش در آنکارا حضور داشت و به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه، تحولات مثبتی در سوریه در راه است.

کودکان حاصل از تروریسم

جنگ داخلی و بحران در سوریه بیش از 7 سال است که ادامه دارد. در این مدت زنان زیادی در سوریه مورد تجاوز تروریست‌ها قرار گرفته‌اند و حتی هزاران حرم سرا توسط گروه‌های تروریستی در سوریه بر پا شد. تعداد زیادی از کودکان حاصل از تروریسم به دنیا آمده‌اند.

از طرف دیگر ازدواج‌های اجباری زنان سوری با تروریست‌ها هم وجود دارد که به زور سلاح مجبور به ازدواج شده‌اند.

با اینکه عملیات آمریکا در سوریه با شکست همراه شده، اما فلاکت و بلاهای زیادی برای سوریه و منطقه ایجاد کرده است. تأخیر در عملیات پاک‌سازی ادلب بر تلخی این بلاها خواهد افزود.

تروریست‌های موجود در ادلب تهدید بسیار بزرگی هم برای سوریه و هم برای ترکیه محسوب می‌شوند.

ترکیه در «باتلاق استراتژیک» احمد داوود اوغلو گرفتار شد و هم‌ اکنون تلاش می‌کند تا خود را از این باتلاق نجات دهد و توان تحمل اشتباهات جدید در مورد سوریه را ندارد.

آنکارا اگر بدون فوت وقت به سمت ارتباط و همکاری با دولت بشار اسد برود، مشکلات و بحران‌ها خیلی زود حل‌وفصل خواهد شد، اما برخی از دولتمردان ترکیه با اصرار زیادی از این اتفاق مبارک جلوگیری می‌کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار