با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی؛

شبستان امام خمینی (ره) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) به بهره‌برداری رسید

شبستان امام خمینی (ره) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی و جمعی از مسئولان و خیران به بهره‌برداری رسید.
کد خبر: ۳۰۷۷۷۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۹ - 07September 2018

به گزارش دفاع پرس به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، شبستان امام خمینی (ره) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، حجت‌الاسلام ری‌شهری تولیت آستان مقدس، جمعی از علما، خیرین نیکوکار، مسئولان شهرستان ری افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، در این مراسم ضمن تشکر از پذیرش دعوت و حضور آیت‌الله مکارم شیرازی، در آستان مقدس، دوام عزت، سلامتی و طول عمر پر برکت ایشان را برای بهره مندی هرچه بیشتر جهان اسلام، از خدای متعال مسالت کرد.

آیت الله محمدی ری شهری با بیان اینکه این مراسم به مناسبت روز مباهله و تجلیل از زحمات ارزنده آقای حاج اکبر ابراهیمی بانی نیکوکار شبستان جدید آستان مقدس تشکیل شده است، گفت: خدمات ایشان در مراکز مختلف عام المنفعه بسیار مهم و ارزنده و از توفیقات الهی برای آقای ابراهیمی خدمت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: امروز سالروز نزول سوره مبارکه «هل اتی»، و روز ایثار، بخشش و از خود گذشتگی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است که باعث نزول سوره مبارکه انسان و درخشش عظمت اخلاقی خاندان نبوت (ص) شد.

نویسنده کتاب فرهنگ نامه مباهله اظهار داشت: با بیان اینکه امروز نیز بنا به نقلی سالروز مباهله و روز نزول سوره «هل اتی» درباره ایثار اهل بیت (ع) است، تصریح کرد: روز مباهله روز بسیار بزرگی است و در منابع معتبر تفسیر فریقین، شیعه و سنی در خصوص آیه مباهله اتفاق نظر دارند.

رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت: نخستین نکته مهم و مورد توجه در روز مباهله اثبات حقانیت اسلام در برابر مسیحیت است و نکته دوم، جانبداری اسلام از منطق و صلح و گفت و گوی بین ادیان است و نکته سوم، اثبات برتری اهل بیت (ع) بر صحابه و نیز نکته چهارم آن اثبات خلافت بلافصل علی (ع) پس از پیامبر (ص) است.

آیت الله محمدی ری شهری افزود: نکته پنجم از نکات متعدد این واقعه بزرگ تاریخی اثبات حقانیت اهل بیت (ع) توسط خود ایشان با استناد به این واقعه تاریخی است و نکته ششم نیز مشروعیت مباهله برای اثبات حق در هر زمان و مکانی است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ادامه ضمن بیان ماجرای نزول آیه شریفه «مَن ذَا الَّذی یُقرِضُ اللهَ قَرضًا حَسَنًا ...» گفت: پس از نزول این آیه شریفه «ابو الدحداح انصارى» محضر رسول خدا (ص)، عرض کرد، اگر من به خدا قرض بدهم بهشت را برای من و دخترم تضمین می‌فرمایید؟ پیامبرفرمود: آری. ابودحداح گفت:دو باغ خرما دارم و هر ۲ را دادم. فرمود: یکی بده و دیگری را برای زندگی خود نگه دار، ابودحداح گفت: پس بهترین را که ۶۰۰ درخت خرما دارد دادم، پیامبر هم بهشت را برای (او و خانواده اش) که ظاهرا تنها یک دختر داشت تضمین فرمود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: این وعده الهی همیشگی و جاویدان است، در شرایط کنونی نیز قطعا کسانی که بخشندگی و ایثار در راه خدا داشته باشند از یاران پیامبر (ص)، بهتر هستند.

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث اظهار داشت: به اعتقاد بنده دارالحدیث از بهترین برکات طرح توسعه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) است که بنا به رهنمود و دعای حضرت رضا (ع) که در روایتی فرمودند: خداوند رحمت کند کسانی که امر ما را زنده نگه می‌دارند، مردم را در اقصی نقاط کشور و حتی جهان با معارف اهل بیت (ع) آشنا می‌نماید.

آیت الله محمدی ری شهری همچنین در این مراسم از تشکیل هیات امنای مجمع خیرین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و دارالحدیث خبر داد و گفت: ان شاء الله هیات اجرایی این مجمع نیز در آینده نزدیک انتخاب و تشکیل خواهد شد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با بیان اینکه بنده در شرایط فعلی و حتی آینده هیچ درخواستی از خیرین محترم ندارم و درخواست و تقاضا در این موضوع را نیز مناسب شان خانه اهل بیت (ع)، نمیدانم بیان کرد: البته وظیفه ما ایجاد زمینه و کمک برای خدمتگذاری به همه عزیزانی است که قصد دارند در مسیر اهل بیت و نشر معارف دین هزینه کنند و نیت خود را به منصه ظهور و بروز برسانند.

آیت الله محمدی ری شهری گفت: برای خیرین و بانیان خیر سه اولویت اساسی در این آستان وجود دارد که نخستین اولویت موسسه دارالحدیث است که مساعدت‌های دولت در ماه‌های اخیر (حدود ۱۰ ماه) قطع شده و نتوانسته به اساتید دانشگاه قرآن و حدیث و پژوهشگران و کارمندان، حقوق کامل بدهد، این موسسه نیازمند موقوفه‌ای است که بتواند بخشی از هزینه‌های جاری آن را تامین نماید و نیز دومین اولویت، مسقف سازی صحن مصلای بزرگ ری به عنوان محل اقامه نمازجمعه شهرستان ری است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در خصوص سومین اولویت آستان مقدس اظهار داشت: کمک به احداث ساختمان جدید حوزه‌های علمیه برادران و خواهران برای ما در اولویت است، زیرا زمین دو حوزه علمیه که اکنون در مکان مربوط به مقبره رضاخان که در اوایل انقلاب تخریب و به جای آن مدرسه‌ای ساخته شده، طبق نظر حضرت امام خمینی (ره) در پاسخ به نامه علمای شهرستان ری متعلق به آستان مقدس است و نامش طبق نظر علمای شهرستان ری مانند آیت الله رفیعی امام جمعه شهر و آیت الله غیوری «صحن جمهوری اسلامی» است.

وی ادامه داد: حضرت امام در پاسخ شخصی که حوزه را ساخته و حکم تولیت از امام خواسته بود حکم تولیت نداده‌اند و به دلیل نیاز زائران که از طرف غرب و میدان مدرس می‌آمدند بنابراین در حال حاضر باید برای رفت و آمد زائران تبدیل به صحن شود.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین در ادامه با بیان روایتی از پیامبر (ص) گفت: کسانی که امروز مدافع رهبری، نظام و انقلاب هستند قطعا از یاران پیامبر (ص) با فضیلت ترند، زیرا بنا به فرمایش صریح رسول گرامی اسلام (ص)، یاران آخرالزمانی ایشان در معرض مشکلاتی و ابتلائاتی بسیار سخت‌تر قرار دارند.

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث اظهار داشت: طبق بیان رهبرمعظم انقلاب اکنون کشور دچار جنگ اقتصادی و تبلیغاتی دشمنان است، از این رو کسانی که بتوانند از این آزمون بزرگ سربلند بیرون بیایند یعنی توده‌های میلیونی مردم همانطور که امام راحل فرمودند: و روایات تصریح می‌کنند از اصحاب با فضیلت دوران پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) نیز برتر خواهند بود و به همین نسبت مخالفان اندک، از مردم کوفه بدتراند.

آیت الله محمدی ری شهری گفت: ان شاء الله به یاری خدای متعال، مردم این کشور با وحدت کلمه و تبعیت از مقام معظم رهبری از تنگنا‌های موجود عبور خواهند کرد، زیرا مدیریت و تدابیر ارزنده رهبرمعظم انقلاب در شرایط کنونی بی مانند و شخصیت والای ایشان در حال حاضر نظیر ندارد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) عنوان کرد: پروژه شبستان امام خمینی (ره)، در راستای افزایش فضا‌های داخلی حرم مطهر با زیربنایی به وسعت ۲ هزار و ۶۸۰ مترمربع در سال ۱۳۹۰ با مطالعات و طراحی معماری و محاسباتی آن توسط مشاور آستان مقدس آغاز گردید و از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳ عملیات اجرایی، سازه بتن و سفت کاری آن توسط شهرداری منطقه ۲۰ تهران صورت پذیرفت و از آن‌ها باید تشکر کرد.

وی در پایان افزود:، اما عمده هزینه شبستان امام خمینی (ره) مربوط به آماده‌سازی آن برای بهره برداری زائران است که در سال ۱۳۹۶ با تأمین مالی شخص نیکوکاری که صد‌ها خانواده بی سرپرست را سرپرستی می‌کند و کار‌های عام المنفعه متعددی دارد، امروز به بهره برداری رسید.

در ادامه، بعد از ظهر امروز نیز برای دومین بار جلسه مجمع خیرین هیئت امناء آستان مقدس و دارالحدیث تشکیل و هیئت اجرایی مجمع را معین کرد.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها