افشای جزئیات طرح حمایتی بانک‌های مرکزی اروپایی برای ادامه کار با ایران

یک شبکه خبری آمریکایی می‌گوید اروپایی‌ها برای استفاده از بانک‌ها و شرکت‌های کوچک خود برای ادامه تعامل با ایران، تصمیماتی گرفته‌اند و بانک‌های مرکزی آن‌ها هم قصد دارند که مسیر مالی را به سمت ایران باز نگاه دارند.
کد خبر: ۳۰۷۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۷ - 07September 2018

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، شبکه خبری آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» در گزارشی به اختلاف‌های اروپا و آمریکا بر سر تحریم‌های جدید واشنگتن علیه ایران و گزینه‌های پیش‌روی اروپایی‌ها برای بی‌اثر کردن این تحریم‌ها پرداخته است.

در ابتدای این گزارش به توقع اروپایی‌ها از تهران برای تاب آوردن در برابر وضع موجود اشاره شده و آمده که هدف فعلی اروپایی‌ها، مجاب کردن ایران به ماندن در توافق هسته‌ای تا چند سال آینده است که احتمالاً این زمان برای جایگزین شدن یک نفر جدید به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، کافی خواهد بود.

از آنجا که بانک‌های تجاری اروپا از بیم تحریم‌های آمریکا، معامله با ایران را متوقف می‌کنند، کشور‌های اروپایی در حال بررسی گزینه استفاده از ظرفیت بانک‌های مرکزی خود برای انتقال پول به ایران هستند و گمانشان این است که ترامپ پای خود را تا خط تحریم بانک‌های مرکزی کشور‌های اروپایی، پیش نمی‌گذارد.

یکی از اعضای ارشد دولت ترامپ گفته که دیپلمات‌های تجاری آمریکا که تحت نظر وزارت بازرگانی این کشور فعالیت می‌کنند، در هفته‌های اخیر با برگزاری سمینارهایی، ضمن آشنا شدن با شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی همکار با ایران، برای یافتن بازار‌های جایگزین ایران به آن‌ها مشاوره می‌دهند. این مقام آمریکایی گفته که جوانب این پروژه علنی نشده است.

سخنگوی وزارت بازرگانی در مواجهه با سوالات مکر خبرنگاران، حاضر به پاسخگویی در این خصوص نشده است.

ان‌بی‌سی نیوز در خصوص جزئیات طرح اروپایی‌ها برای دور زدن تحریم‌های ایران با استفاده از بانک‌های مرکزی خود هم حرف‌هایی دارد. در این گزارش آمده که اروپایی‌ها برای ادامه تعامل اقتصادی با ایران، شرکت‌ها و بانک‌های کوچکی را انتخاب کرده‌اند که هیچ ردپایی در آمریکا ندارند و می‌توانند در ازای بهره بردن از منافع اقتصادی کار با ایرانیان، ریسک تحریم‌های آمریکا را قبول کنند.

بر اساس طرح پیشنهادی موجود، بانک‌های کوچک محلی، وظیفه تأمین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط همکار با ایران را بر عهده می‌گیرند و هر از چند گاهی، بانک‌های مرکزی کشور‌های اروپایی، تراکنش‌های مالی این بانک‌های کوچک را در قالب بسته‌های منسجم، برای بانک مرکزی ایران ارسال می‌کنند و تراکنش‌های متعدد مندرج در بسته موصوف پس از باز شدن در بانک مرکزی ایران، به سمت ذی‌نفعان ایرانی می‌روند و بالعکس.

گام بعدی اروپا برای مقابله با تأثیرات تحریم‌های ضدایرانی آمریکا، بحث ابزار‌های انتقال مالی است. مهم‌ترین ابزار بین‌المللی در این حوزه، سوئیفت است که ترامپ به جدیت خواستار تحریم ایران از سوی آن است.

فرانسه، انگلیس و آلمان بار‌ها از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند که در صورت ادامه کار سوئیفت با ایران، به سمت تحریم این ابزار مهم مالی گام برندارد؛ ترامپ، اما تاکنون این درخواست‌ها را رد کرده است.

مقر سوئیفت در بلژیک است، اما روسای دو بانک آمریکایی «سیتی گروپ» و «جی پی مورگان» در هیئت مدیره سوئیفت هستند و همین امر، کار را برای نه گفتن به واشنگتن، سخت می‌کند.

آنطور که ان‌بی‌سی نیوز خبر داده، اروپایی‌ها با تجربه گرفتن از فشار آمریکا بر اتحادیه اروپا در پرونده ایران، به فکر استقلال افتاده‌اند و در حال ایجاد زمینه‌های ساختن یک ابزار انتقال مالی صد در صد اروپایی هستند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها