به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، آیین اختتامیه جشنواره «شعر خدمت» ویژه گرامیداشت شهیدان رجایی و باهنر عصر امروز با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در حوزه هنری برگزار شد.
حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در این مراسم اظهار داشت: سه ماه پیش ایده برگزاری جشنواره شعر خدمت از سوی آقای علیخانی مطرح شد. من از این طرح بسیار خشنود شدم تا ما در کشوری که شعر و سخنسرایی یکی از مزیتهای آن است بتوانیم در حوزه شعر اجتماعی نیز به مسائلی و مشکلات مردم بپردازیم.
وی گفت: شاید در حوزه شعر میتوانیم از مسائل مختلفی یاد کنیم که میتواند مسائل امروز باشد. اشعار حوزه عرفان و عشق به کمک انسان میآید. شعر اجتماعی یکی از مقولاتی است که بیشتر میتواند پیوند شاعران با جامعه را برقرار کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران تصریح کرد: شعر اجتماعی از دوران مشروطه به صورت جدی وارد عرصه ادبیات شده و جامعه را به نوعی هدف خود قرار میدهد و موضوع شعرگویی شاعران بزرگ میشود.
حقشناس افزود: بخش بزرگی از شاعران تجربههای زیادی در مبارزه با استبداد داشتند. با این رویکرد بعد از انقلاب فرصت مناسبتری برای پرداختن به شعر اجتماعی بود که فکر میکنم ایده جشنواره شعر خدمت جا دارد در سالهای آینده گسترش پیدا کند.
علیمحمد مودب مدیر عامل شهرستان ادب در ادامه این مراسم گفت: حرف زدن از خدمت در این روزها که حتی کلمات امام (ره) مظلوم است و بچه پولدارهای پُررو در کوچههای اقتصاد و فرهنگ حرف میزنند سخت است. شاعران برای رجایی و باهنر هرچه دارند، تقدیم میکند.
علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای حوزه هنری در ادامه این مراسم با بیان اینکه وقتی نام بزرگمردی مثل رجایی و باهنر در میان است ما شاعران به عنوان خادمان فرهنگ وظیفه داریم هر چه داریم را تقدیم کنیم، سخنان مودب را تایید کرد و اظهار داشت: صحبت آقای مودب درست است چون به روزهای سختی رسیدهایم و باید برای دولتمردان به دنبال الگو باشیم در حالی که الگوهای زیادی داریم.
وی گفت: با اینکه تامین هزینه کار فرهنگی برای شهیدانی همچون رجایی و باهنر خیلی سخت تهیه میشود اما سادگی زندگی آنها ماندگار شده است. برای رجایی و باهنر مهم نبود چه کسانی چگونه زندگی میکنند چون آنها رسم خودشان را داشتند البته امروز نیز چنین افرادی وجود دارد.
مدیر مرکز آفرینشهای حوزه هنری خاطرنشان کرد: انقلاب و انقلابی کسانی بودند که بهمن ۵۷ وقتی دلارهای شرکتهای هواپیمایی آمریکا داخل خیابان ویلا ریخته شده بود هیچ توجهی به آن نمیکردند، انقلابی رجایی و باهنر بودند.
در بخش دیگری از این مراسم مصطفی توفیقی از خراسانی، محمد زارعی از دلیجان، محمدمهدی خانمحمدی از قم، امیرعلی سلیمانی از تهران، محسن کاویانی از قم، محمدجواد الهیپور، محمد عظیمی، مستانه آقاخانی، شیوا فضلعلی، مجید سعدآبادی شعرخوانی کردند.
شاعران سریعتر و چابکتر راهها را دنبال کنند
عباس علیجانی دبیر این جشنواره در پایان اظهار داشت: شاعران باید شکننده حصر باشند و از انفعال بیرون آیند. دنیا در شرایط انفجار اطلاعات است پس باید سریعتر و چابکتر راهها را دنبال کنیم. فکر میکنیم در یک فرایند معنایی شاعر به سمت کمال یابی برود.
وی گفت: شاعران باید این وضعیت یکنواختی را از بین ببرند. بر اساس این نگاه با دوستان زیادی در انجمن چراغ صحبت میکنیم که انرژی ما را چندبرابر میکنند.
این شاعر کشورمان افزود: انجمن چراغ در موضوعات کیفی برنامههای زیادی دارد. شاعر نمیتواند فقط شعر احساسی بگوید بلکه باید احاطه معنایی بر جامعه داشته باشد تا جامعه ساخته شود. این احاطه به جامعه، شامل خانه، مدرسه، محل کار و... میشود.
دبیر جشنواره شعر خدمت تصریح کرد: در یک ماه بیش از ۲۰۰ شعر با موضوع شهید رجایی و شهید باهنر دریافت کردیم. ما میتوانیم این آثار را کتاب کنیم.
مستانه آقاخانی برگزیده بخش زیر ۱۸ سال، همایون علیدوستی، عفت نظری و لیلا علیزاده شایسته تقدیر و محمد زارعی، محسن کاویانی، محمدمهدی خانمحمدی، امیرعلی سلیمانی، محمدحسین مهدویان و مصطفی توفیقی به طور مشترک نفر اول و محمدجواد الهیپور، میثم داوودی، فاطمه بیرانوند، الهام نجمی و سعید مبشر نیز به طور مشترک نفرات دوم این جشنواره شناخته شدند.
انتهای پیام/ ۱۲۱