به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، هر سال در اولین جمعه ماه محرم مادران ایرانی شیرخوارگان خود را در آغوش میگیرند و به عشق طفل شش ماهه سالار شهیدان، خود را به مراسمی میرسانند که برای بزرگداشت مقام آن حضرت برپا میشود.
همایش شیرخوارگان حسینی امروز (23 شهریور ماه) در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) و پنج هزار و 300 نقطه کشورمان و ۴۱ کشور دیگر مراسمی این چنین برپا شد؛ مراسمی که در آن مادران شیرخوارگان خود را نذر یاری امام زمانشان میکنند.
اجرای مراسم را هادی صلحجو بر عهده داشت و مراسم با کمی تاخیر، با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم آغاز شد. در ابتدای مراسم گروه تواشیح نوجوانان به اجرای قطعهای پرداختند و هنرنمایی کردند. سپس فاطمه افشاریان (دختر شهید مدافع حرم) و از شاعران آیینی کشورمان، شعری را در وصف حال گفتوگوی حضرت رباب با علی اصغر (ع) خواند.
در ادامه، عبدالباقی از کارشناسان مذهبی و علوم تربیتی طی سخنانی گفت: در قرآن خداوند آیاتی را به ما معرفی کرده است که بد نیست ما آنها را در زندگی خود الگو قرار بدهیم. یکی از آنها هدیه کردن فرزند خود در راه خداست. همانطور که مادر حضرت مریم (ع) بدون آنکه بداند فرزندش دختر است یا پسر، او را به خداوند هدیه کرد و حضرت عیسی (ع) از برکات این نذر و هدیه است.
وی در ادامه بیان کرد: اینکه شما امروز به فرزندانتان لباس سبز پوشاندید، هم یک نوع بخشش است که شما امروز از آن را پیروی کرده اید. در واقع اینکه شما میگویید من فرزندم را به راه ولایت و خدا هدیه می کنم، سالها بازتاب این هدیه را در زندگی خود و فرزندتان خواهید دید. برگزاری چنین مراسمی یک نوع مراقبت از تربیت نسل آینده است. البته هدایت تنها دست خداست؛ ولی مهم این است که ما در تربیت فرزندمان مراقبت کنیم تا آنها به وسیله تربیت ما جهنمی نشوند.
وی درباره تربیت قرآنی و دینی فرزندان اظهار کرد: اگر ما به فرزند خود بگوییم که دنیا قلیل است و گذرا، این حرف را صرفاً می شنود ؛اما اگر من مادر نگاهم دنیایی باشد و آن را عظیم ببینم، حرف من در فرزندم تاثیر ندارد. یکی از مسائل مهم تربیتی توجه به امر به معروف و نهی از منکر است. خدا کند ما هم یکی از اشاعه دهندههای این فرهنگ باشیم. ما همیشه دوست داریم فرزندمان در یک حاشیه امن باشد. برای همین گاهی از این فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر فاصله میگیریم. مثلا اگر روزی فرزندمان به سمت فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر برود، به دلیل آنکه او را دوست داریم، سرزنشش میکنیم و به او میگوییم که خودش را از خطرات حفظ کند و به دنبال دردسر نرود.
حاج عبدالباقی تاکید کرد: یادمان باشد که جهاد از دوش زنان برداشته شده است؛ اما امر به معروف و نهی از منکر از زنان برداشته نشده است. امر به معروف و نهی از منکر آنقدر مهم است که حتی ممکن است بانویی در راه ترویج و عمل به آن شهید شود. یکی از اصول مهم تربیت دینی فرزندان، مراقبت زبان از بیان تهمت، دروغ و غیبت و دیگری ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است که باید آنها را سر لوحه تربیت فرزندان خود قرار بدهیم.
در ادامه مراسم، یکی از مداحهای اهل بیت به مرثیه خوانی در رثای طفل شش ماهه حسین (ع) پرداخت. همچنین سید حمیدرضا برقعی شاعر اهل بیت (ع) سروده خود را پیرامون مقام حضرت علی اصغر(ع) خواند. پس از آن مرتضی طاهری به مرثیه خوانی پرداخت.
اما پایان بخش این مراسم سخنرانی حجت الاسلام ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران بود.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در این مراسم گفت: از نگاه پیامبر اعظم انسان دارای مقام سیادت است. آقایان مقام مسئولیت خانواده را عهده دار هستند و باید در برابر خانواده پاسخگو باشند و از تمام توان و ظرفیت علمی، اخلاقی، مدیریتی و اقتصادی خود برای اعتلای خانواده خویش بهره بگیرند. مبادا که خانواده شما هیزم جهنم باشند. مسئولیت مشترک زن و شوهر آن است که راه را برای تربیت خانواده خود هموار کنند. بنا به فرموده پیامبر (ص) آقایان مسئولیت خانواده را بر عهده دارند و خانم ها مسئولیت خانه خویش را. خانم ها باید خانه خود را آنطور که مورد رضای خدای متعال است، سامان دهند.
وی در ادامه گفت: خواهران، مادران و بانوان جوان مدیریت خانه به دست شما سپرده شده است. خانه مهد تربیت اسلام است. جامعه اسلامی در سایه نظام خانواده و در پرتو یک خانواده آراسته به تعالیم دینی و اخلاقی به ثمر میرسد. خانه شما باید در رده خانه زهرا و زینب (س) باشد. از خدای متعال بخواهید که خانه خود را آن طور که مورد امضای قرآن کریم است. اصلاح بنمایید. راه تعالی خانواده و جامعه، خانه است و مسئولیت آن دست شما مادران است.
امام جمعه موقت تهران گفت: خانه در سایه محبت و عشق و علاقه به یک مدرسه انسان ساز تبدیل می شود. «جعل بینکم موده و رحمه»؛ باید در خانه دوستی و علاقه موج بزند. شما مادران از این توانایی برخوردارید که خانه خود را فضای محبت قرار داده و راه را برای استحکام بنیان خانه و خانواده فراهم کنید. یک زن وفادار و همسر شایسته از تمام توان و ظرفیت خود برای آراستگی به مودت و دوستی بهره می برد. در این راه شما از بالاترین ظرفیت برخوردارید. خانه خود را خانه محبت کنید تا این خانه از شر شیاطین در امان باشد. خانه در تراز قرآن، خانه نورانی به نور عقل است. انسان در سایه عقل به سعادت می رسد.
وی تاکید کرد: هر قدر می توانید به ظرفیت عقلانی و اندیشه خود بیفزایید. پیامبر (ص) می فرماید 70 سال عبادت در برابر یک ساعت تفکر. اگر می خواهید عاقل باشید و خردمند و خانه شما به نور حیات عقلانی منور شود، باید اهل اندیشه باشید. معضلات را بررسی، تحلیل و در سایه خرد و عقل با قلبی آراسته به محبت و مودت حرکت کنید. این خانه، خانه در تراز قرآن است. مادران هرچه می گویید باید مبتنی بر علم باشد. از خانم آراسته به حجاب انتظار میرود، از زبان او سخنی که پشتوانه علمی ندارد، جاری نشود. خانمها فرزندانی که در آغوش دارید، تربیت نمیشوند مگر اینکه شما اهل علم و مطالعه باشید. خانه شما اینگونه خانه علم و معرفت می شود.
حجت الاسلام ابوترابی فرد اظهار کرد: آموزه های قرآن از شما انتظار دارد خانهای بسازید که به مثابه مسجد باشد. باید توجه داشته باشیم که مسجد خانم ها، خانه آنهاست. همانگونه که مسجد از ویژگی های خاصی برخوردار است، مادران نیز از این توانایی برخوردار هستند که خانه خود را مثل مسجد آراسته کنند. امام خمینی (ره) ذکر می کند یکی از آثار مسجد آن است که انسان خواهر و برادر دینی خود را پیدا می کند و افراد با انسان های صالح آشنا می شوند. همچنین می فرمایند کسی که با مسجدی ها رفت و آمد دارد، به علم مزین می شود و با اهل علم آشنا می شود و بسیاری از مباحث تربیتی و علمی را فراخواهد گرفت و فرزندانی صالح را برای جامعه اسلامی تربیت میکند. دفاع مقدس مدیون قدم های شما مادران بود و این خانه شماست که راه را برای اصلاح جامعه هموار می کند. خواهران اگر آراسته به اخلاق و ایمان باشید، نور چشم همسر و فرزندان خواهید بود و فرزندان و همسر شما هم نور چشم شما خواهند بود. پشتوانه اسلام و انقلاب باشید و از سخنان رهبر انقلاب الگو بگیرید؛ و خانه خود را آنگونه که مقام معظم رهبری میخواهند آراسته و آن را به نور تقوا، قرآن و اسلام منور کنید.
انتهای پیام/ 131