فاطمه بداغی:

تاخیر 26 ساله در بیان واقعیت‌های جنگ/ دچار حاشیه‌پردازی شده‌ایم

مشاور حقوقی سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه با تاخیر بسیار به فکر ترویج فرهنگ دفاع مقدس افتادیم، اظهار کرد: گذشت زمان باعث شده است که در بیان واقعیات این حوزه به زبان طنز و حاشیه‌پردازی مبتلا شویم.
کد خبر: ۳۰۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲ - 14October 2014

تاخیر 26 ساله در بیان واقعیت‌های جنگ/ دچار حاشیه‌پردازی شده‌ایم

فاطمه بداغی، مشاور حقوقی سازمان صدا و سیما در گفتوگو با دفاع پرس، در پاسخ به کمکاریهایی که از سوی رسانه ملی در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس صورت گرفته است، عنوان کرد: به نظر میرسد که با تاخیر بسیار به این فکر افتادیم که به توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و ارزشهای آن بپردازیم.

تولیدات حوزه دفاع مقدس در حد کفایت نبوده است

وی با بیان این مطلب افزود: این موضوع شامل همه رسانهها است و حاصل آن، این بوده که تولیدات در این حوزه به میزان کفایت نبوده است. این رویکرد با توجه به اینکه با فاصله زمانی چند دههای میان هشت سال جنگ و روزگار کنونی روی میدهد، دیگر دلیل ناکامی در این حوزه به شمار میآید.

بداغی با اشاره به محدودیت موجود در این حوزه به دلیل فاصله زمانی بسیار تا هشت سال دفاع مقدس، ادامه داد: به دلیل این مشکل، برای آسانسازی، روانی و انتقال ارزشهای دفاع مقدس ناگزیر به زبان طنز و حاشیهپردازی مبتلا شدهایم.

قادر به بازگویی تمام واقعیات نیستیم

وی از اینکه تمام واقعیات جنگ را نمیتوان با ابزارهای موجود در رسانه بیان کرد و رسانه ملی نیز از این قاعده مستثنی نیست، گفت: از یک سو، برنامههای تولیدی و مستند و از سوی دیگر، داستانپردازی و ساخت سریال با موضوع دفاع مقدس در فاصلهای نه چندان نزدیک با هشت سال جنگ صورت میگیرد و این تاخیر خود دلیل دیگری بر ناتوانی در روایت واقعیتهای جنگ است.

ابزارهای رسانه برای بیان ارزشهای جنگ محدود هستند

این کارشناس رسانه ملی با اشاره به عظمت واقعیاتی که از زبان پدران، مادران، همسران و خواهران شهدا بیان میشود، تصریح کرد: مشاهده تصاویری که روایتگر واقعیات دوران دفاع مقدس است و آنچه که امروز تلاش میکنیم به زبان ساده، روزآمد و روان درآوریم، آنچنان از هم دور هستند که بیان واقعیتها را مشکل میکنند.

بداغی با بیان اینکه رسانه را در این باره چندان مقصر نمیداند، اظهار کرد: ابزارهای رسانه محدود است و در تولیدات معناگرا و مبتنی بر معنویت، این ابزارها چندان پیشرفته و پرتجربه نیستند. این رویکرد در سایر حوزهها نیز مشاهده میشود و در حوزه دفاع مقدس نیز دچار نوعی ناتوانی کیفی در انتقال مفاهیم معنوی هستیم.

کار برای شهدا و جانبازان توأم با مظلومیت است

مشاور حقوقی رسانه ملی تاکید کرد: بر این اساس مجموعه بضاعت سازمان صدا و سیما در این عرصه صرفنظر از مشکلات بودجه اندک است. البته کار برای شهدا و جانبازان همیشه توأم با مظلومیت بوده است که داستان و روایتی جداگانه میطلبد و یادگاران و به آسمان پرکشیدگان دفاع مقدس همیشه مظلوم بودهاند و کار خالصانه برای آنها و در راه خداوند متعال نیز با مظلومیت توأم است.

وی با بیان اینکه حوزه دفاع مقدس دچار فراز و نشیبهای فراوانی است، گفت: کسب توفیقات هنری و رسانهای به فعالیت در این عرصه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمک بسیاری میکند، ولی هر فردی که وارد این عرصه میشود با مشقتهایی روبرو میشود که گاه در اثر این سختیها کار در نیمه رها شده و به جایی نمیرسد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها