شجاعی خبر داد؛

راه‌اندازی آکادمی داستان‌نویسی در انتشارات نیستان

مدیر انتشارات نیستان در سومین جلسه کوتاه با داستان از راه‌اندازی آکادمی داستان‌نویسی خبر داد و گفت:‌ ثبت نام از هفته آینده در سایت انتشارات نیستان شروع می‌شود.
کد خبر: ۳۱۱۶۲۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۰ - 01October 2018

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «کوتاه با داستان»، طرح جدیدی است که به همت فرهنگسرای اندیشه و انتشارات نیستان و با میزبانی سیدمهدی شجاعی برگزار می‌شود. در این مجموعه جلسات که هدف از برگزاری آن ترویج داستان ‌کوتاه است، نویسندگان نام‌آشنای کشور، داستان‌های کوتاه خود را برای علاقه‌مندان می‌خوانند و تجربیات خود را در این زمینه با دیگران به اشتراک می‌گذارند. اولین جلسه از این نشست در مردادماه برگزار و جلسه دوم از آن نیز در شهریور ماه برگزار شد.

سومین جلسه از «کوتاه با داستان» با محوریت داستان کوتاه عاشورایی و با حضور سیدمهدی شجاعی، سیدحمیدرضا برقعی، مهدی پوررضائیان و حسین مهکام، عصر روز یک‌شنبه 8 مهر ماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

آکادمی داستان‌نویسی با مدیریت مهدی پوررضائیان تشکیل می‌شود/ ثبت‌نام در سایت نیستان از هفته آینده

سیدمهدی شجاعی که میزبان جلسات کوتاه با داستان است، در ابتدای این مراسم گفت: داستان‌های کوتاه ما در این جلسه، پیرامون محور عاشورا و کربلا است. البته چند خبر مهم نیز امروز داریم که در ادامه بیان خواهم کرد. جدی‌ترین خبر امروز من، مربوط به تاسیس آکادمی داستان‌نویسی است که مدتی است قول راه‌اندازی آن را داده بودیم.

وی ادامه داد: یکی از مباحثی که قبلاً بیان کرده بودیم این بود که می‌خواهیم در راستای تقویت و توسعه داستان‌ کوتاه، تعاملاتی با فیلم‌سازان فیلم کوتاه داشته باشیم. از آن‌جا که داستان، اساساً پایه و بن‌مایه هنرهای دیگر نیز محسوب می‌شود، بنابراین در تعاملاتی که با فیلم‌سازان و مجموعه انجمن فیلم‌سازان کوتاه داشتیم، قرار شد که از این به بعد، فیلم‌هایی که براساس داستان کوتاه ساخته شده است، در این‌جا به عنوان نمونه نمایش داده شود و در مرحله بعد، این تعامل به سمتی برود که سازندگان فیلم نیز با بهره‌گیری از داستان‌های کوتاهی که نویسندگان مختلف در این جلسات عرضه می‌کنند، فیلم‌های کوتاه خود را بسازند. البته به نظر می‌رسد که فیلم نمایش داده شده با آن چیزی که مدنظر ماست و مختصاتی که ترسیم کرده‌ایم، کمی فاصله داشته باشد؛ اما به هر حال قدم جدیدی است که ما را به سمت تولید فیلم‌های داستانی مبتنی بر داستان کوتاه می‌برد.

وی ادامه داد: در این‌جا باید بگویم که پایه و اساس اولین دوره از آموزش داستان‌نویسی در آکادمی توسط آقای پوررضائیان مدیریت خواهد شد. پیش‌بینی ما این است که محور اصلی را داستان کوتاه قرار بدهیم؛ اما سعی داریم که علاوه بر آن، در قالب‌های دیگر ادبی نیز برحسب نیاز مخاطبان، راه‌اندازی شود. یکی از مباحثی که خواهیم داشت، آموزش ادبیات به شکل عمومی است به نحوی که با ارتقای سطح ادبی افراد بتوانیم آنان را به جایی برسانیم که بتوانند چیزی بنویسند. در حقیقت یکی از محورهای اصلی که در این دوره از آکادمی خواهیم داشت، موضوع نویسندگی و سواد ادبی است که به نظرم مغایرتی با محور اصلی که داستان کوتاه است نخواهد داشت. به یاری خداوند، اولین دوره آموزش آکادمی با مدیریت آقای پوررضائیان انجام خواهد شد و مخاطبان از هفته آینده می‌توانند به سایت نیستان مراجعه کنند و ضمن خواندن توضیحات بیش‌تر، ثبت نام کنند. از آقای پوررضائیان بابت پذیرش این مسئولیت تشکر می‌کنم و فکر می‌کنم که بد نباشد یک داستان کوتاه از ایشان در این جلسه خوانده شود.

در آکادمی داستان‌نویسی، ابتدا درست نوشتن یاد داده می‌شود و سپس داستان‌نویسی آموزش داده می‌شود

مهدی پوررضائیان بعد از خواندن داستان کوتاه خود با نام «ما سه نفر» گفت: من فکر می‌کنم که بهتر است جزئیات این برنامه را در یک کنفرانس خبری اعلام کنیم. به عنوان مقدمه باید بگویم که این آکادمی از یک چهارچوب سازمانی بسیار منظم برخوردار است و همه‌ اعضای مدرسین داستان‌نویسی از نویسندگان شناخته شده کشور هستند. همچنین تیم‌های دیگر این آکادمی با دقت انتخاب شده‌اند. زمینه فعالیت آکادمی در حوزه داستان کوتاه، داستان کودک و رمان است که دوره‌های مختلف آموزشی و پژوهشی در خلال آن برگزار خواهد شد.

وی گفت: با توجه به اهتمام ویژه‌ای که سید‌مهدی شجاعی بر روی موضوع ادبیات دارد، سعی ما این است که به آموزش نویسندگی به صورت عام بپردازیم. بدین معنی که من به عنوان یک پدر ترجیح می‌دهم که فرزندم در وهله اول، نوشتن را بلد باشد و بعد از آن به سراغ قالب‌های داستان نویسی برود. به عبارت بهتر، قصد داریم که افراد مختلف، در ابتدا نویسش را بلد باشند و وقتی که نویسندگی را یاد بگیرند، می‌توان آنان را به کانال‌های مشخص داستان‌نویسی هدایت کرد که قالب‌های مختلف آن را شامل می‌شود. ما معتقد هستیم که نویسندگی شفابخش است و با نوشتن می‌توان بسیاری از مشکلات را بیرون ریخت و دور کرد. هم‌چنین براساس تجربه به شما می‌گویم که به کمک نویسندگی می‌توان با خیلی‌ها ارتباط برقرار کرد. بنابراین تلاش آکادمی این است که در ضمن آموزش دوره‌های مشخص مربوط به داستان، نویسندگی، نویسندگی خلاق، نثر ادبی و مباحثی از این قبیل را آموزش بدهد که امیدوارم در این مسیر موفق باشیم.

بخش بعدی این مراسم، اختصاص به تجلیل از سه چهره ماندگار حوزه ادبیات و نشر داشت. سید مجتبی حسینی، نویسنده و پژوهشگر از جمله این افراد بود که شجاعی در توصیف وی گفت:‌ در جمع امروز ما استاد و معلم بزرگی است که بسیاری از افراد که در زمینه معرفت دینی و اهل بیت (ع)، می‌نویسند، مدیون وی هستند. تعبیر من از او چنین است: ستاره درخشان آسمان فرهنگ و معارف اهل بیت علیهما السلام، فقیه گرانقدر، اسلام‌شناس ژرف‌اندیش، مفسر بصیر قرآن و مترجم مفاهیم آسمانی به زبان زمینی.

حسینی نیز در سخنانی گفت: برای خود من این تعابیر بسیار سنگین بود. متاسفانه این چنین فضای فرهنگی در کشور ما بسیار کم‌یاب است و همیشه فضای هنری کشور آمیخته با یک سری حواشی بوده است. همه ما می‌دانیم که اصل، فرهنگ است و حتی در زمان انقلاب گفته می‌شد که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و اتفاقات براساس فرهنگ رخ می‌دهد. با این وجود، این فرهنگ این‌قدر مظلوم است که کمتر کار فرهنگی پر قدرت می‌بینیم. مگر افراد دلسوزی که از خود مایه می‌گذارند و چنین برنامه‌های فرهنگی را ایجاد کنند.

وی افزود:‌ جلسه «کوتاه با داستان» از این دست جلسات است. وی می‌بیند که کشتی فرهنگ در حال غرق شدن است و فقط چند نفر از افراد فرهنگی باقی‌مانده است.سعی کرده است که از کنار این موضوعات بی‌تفاوت نگذرد. دقت کنید که برای آقای شجاعی مهم است که یک عده از آدم‌های فرهنگی اکنون دچار مشکل هستند. وی دست بر روی موضوعاتی می‌گذارد که اصلا دغدغه هیچ کس نیست و کسی بدان توجه ندارد. معمولا این کارها کم‌هزینه هم نیست.

مراسم تقدیر دوم، اختصاص به حمید افخمی ستوده داشت. سیدمهدی شجاعی در توصیف وی گفت: «ستوده از پیشگامان تلاش برای اعتلای فرهنگ و ادب و هنر کشور است و از طلایه‌داران کتاب و کتاب‌خوانی است.

مراسم تجلیل سوم نیز اختصاص یک اهداکننده کتاب داشت. حمیدرضا برقعی میهمان ویژه این جلسه کوتاه با داستان بود که پیش از خواندن شعر خود گفت: به آقای شجاعی ارادت بسیاری دارم و معتقدم که بسیاری از آثاری که شاعران ما در حوزه شعر آیینی دارند، وام‌دار نوشته‌های الهام‌گونه اوست و فکر نمی‌کنم که تاکنون شعری در وصف حضرت زهرا سلام‌الله علیها سروده شده باشد و شاعر آن، کتاب «کشتی پهلو گرفته» آقای شجاعی را نخوانده باشد. از وی می‌خواهم که راجع به دیگر معصومین نیز قلم بزنند و شاعران را برای سرودن شعر در وصف امامان غریب، ترغیب کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار