یوشع ظفرحیاتی کارشناس پاکستانی مسائل شبه قاره با اشاره به آخرین تحولات کشمیر و سیل زدگان مسلمان به خبرنگاربین الملل دفاع پرس گفت: این سیل از کشمیرهند شروع شده و مناطقی چون سری نگر، پل وامه، گام و چند منطقه دیگر را فراگرفته است.
وی ادامه داد: سیل زمانی در منطقه کشمیر آمد که نیمه شب بود و مردم زیادی غافلگیر شدند. سیل تمام ماشین ها ، وسایل خانه ها و اجناس مغازه ها را از بین برد و مردم نتوانستند کوچکترین استفاده ای از وسایلشان ببرند.
کارشناس مسائل شبه قاره گفت: سیل هرسال در این منطقه جاری می شود اما شدت آن امسال بسیار زیاد است اخیرا یک سونامی یا طوفانی به نام هدهد از سواحل هند آغاز شد و چون مردم را در نیمه شب غافلگیر کرد خسارت زیادی را به بار آورد.
وی با اشاره به شرایط فعلی مردم سیل زده کشمیر گفت: مردم در حال حاضرمشکل لباس و غذا دارند. تلفات جانی زیادی در این سیل متوجه مردم شده است به طوری که در سه روز اول 24 نفرناپدید شدند و بیش از هزارنفرآسیب دیدند و پس از فروکش کردن آب اجساد بسیاری از برادرمان پیداشد.در این سیل بازار مرکزی کشمیر نابود شد.
حیاتی پیرامون نحوه کمک رسانی به سیل زدگان کشمیرگفت: دولت هندوستان و نخست وزیرکمک هایی را ارسال کردند اما کشمیری ها نپذیرفتند چراکه با دولت مرکزی کشمیری ها اختلاف دارند.کشمیر از مدت ها قبل مورد اختلاف پاکستان و هندوستان بوده است.از سوی دیگر پاکستان با وجود شرایط جاری شدن سیل امکان کمک به کشمیر راندارد و دعوای مرزی میان این دو کشور موجب عدم کمک رسانی به موقع به کشمیری ها شده است.
همچنین خبری از کمک های سازمان های بین المللی به طور گسترده نیست تنها ان جی اوهای مردمی به کمک مسلمانان کشمیر آمدند.
وی درباره پوشش رسانه ای این حادثه گفت: به دلیل شدت جریان سیل ارتباطات رسانه ای شامل تلفن اینترنت با این منطقه قطع شده تنها اخباری در برخی از رسانه ها و روزنامه های مسلمان هند اخبار کشمیر را منعکس می کنند.
همچنین نماینده رادیو تهران در کشمیر منزلش در این حادثه دچارمشکل شد بنابراین خیلی از اخبارکشمیر مطرح نشده است.
حیاتی اظهار کرد: با نزدیک شدن زمستان شرایط سختی در منطقه حاکم شده برخی از سیل زدگان حتی لباس ندارند و کمک ها بسیار محدود است.
وی پیرامون نقش تفرقه افکنی امریکا و متحدانش مانند انگلیس برای استقلال کشمیر گفت: منطقه در سال های اخیر به دو بلوک تقسیم شده یک طرف امریکا و متحدان اروپاییش و طرف دیگر روسیه و چین. در قضیه الحاق کشمیر به پاکستان و یا هند به دلایل منافع بسیاری که برای این دو کشور وجود دارد اختلافات زیادی پیش آمده و انگلیس و امریکا به ان دامنه می زنند.
این کارشناس مسائل هند و پاکستان گفت: منطقه کشمیر دارای منابع طبیعی خوبی است و منافع زیادی برای پاکستان و هندوستان دارد و در صورت توافق بر سر کشمیراین منطقه رشد بسیار خوبی پیدا می کند.
امریکا و انگلیس از اختلاف میان هند و پاکستان بهره برداری می کنند انگلیس منافع بسیاری در هندوستان دارد و به دنبال افزایش این منافع است. پاکستان نیز سرمایه کلانی در خصوص تسلیحات ارتش دارد و این امکانات در اختیار امریکاست.
حیاتی گفت: مردم کشمیر ارادت زیادی به انقلاب اسلامی ایران دارند و حتی اهل سنت این منطقه به جمهوری اسلامی ایران علاقه مند هستند. همزمان با ایران ایام الله 22 بهمن را جشن می گیرند و در ایام ارتحال امام (ره) سوگواری می کنند.و جوانان انقلابی کشمیر بسیار فعالیت هستند.
وی درباره اوضاع پاکستان گفت: اوضاع داخلی پاکستان نامساعد است، اگر استعمار اجازه می داد مردم پاکستان رشد بسیار خوبی می کردند پاکستان اولین کشوری است که دارای بمب هسته ای است اما امریکا و انگلیس با وجود ظرفیت های زیاد این کشور اجازه پیشرفت به این کشور نمی دهند و درصدد افزایش اختلافات هستند.
گفت و گو از وجیهه سادات حسینی