به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، از دیرباز تاکنون در مقاطع مختلف تاریخی آنچه بیش از هر نکته دیگر در سایه اقوام و فرهنگ های مختلف عامل انسجام و بقای کشور شد اتحاد است. در برهه های مختلف دشمنان خارجی از هر سوی به دنبال بخشی از خاک کشور به ایران حمله کردند اما سد محکمی از مردم در مقابل دشمنان ایستادند و با چنگ و دندان از وطن خود دفاع کردند. سرزمین ایران متشکل از اقوام و فرهنگ های گوناگون است و این تکثر اقوام عامل قدرت محسوب می شود.
مرزنشینان کشور همواره در مواجه با تهاجم دشمنان خارجی در خط مقدم دفاع بوده و هستند. جنگ تحمیلی با حمله عراق در در شهریور سال 59 آغاز شد، بسیج مردمی با فرمان امام شکل گرفت و از همه اقشار و گروه ها برای دفاع از کشور به صحنه جنگ آمدند. مرزنیشنان اولین مدافعان حریم ایران اسلامی شدند و با وجود نبود تجهیزات و ادوات جنگی تا مدت ها دشمن را پشت مرزهای کشور نگه داشتند. در حالی که رژیم بعث عراق در حمله به ایران از هیچ جنایتی فروگذار نکرد اما بسیاری از مرزنشینان در شهرهای خود ماندند و با وجود توپ و آتش سنگین دشمن خانه های خود را ترک نکردند تا زمانی که مجبور به کوچ اجباری به شهرهای دیگر شدند.
بخش عمده مردم شهرهای مرزی را اقلیت اهل سنت تشکیل می دهند، مردمی که همواره علاوه بر دفاع از مرزها مدافع ارزش های ایران اسلامی نیز بودند. در میان هم شهدای بسیاری را تقدیم کشور کردند که وجود 11 هزار شهید اهل سنت گواه بر این ادعاست.
100 روحانی شهید اهل سنت
از میان این شهدا حدود 100 نفر از روحانیون اهل سنت هستند که به طرق مختلف در دفاع از انقلاب اسلامی و حفظ وحدت به شهادت رسیده اند.
چهار شهید مدافع حرم به نام های سلمان بامری، عمرملازهیف مراد عبداللهی و اسماعیل شجاعی نیز از اهل سنتی هستند که در دفاع از حرم اهل بیت که در جنگ با تکفیری های داعش در سوریه به شهادت رسیدند.
از تعداد 11 هزار شهید اهل سنت چهار هزار و 563 شهید از کردستان، سه هزار و 475 شهید از آذربایجان غربی و هزار و 297 شهید از کرمانشاه، 533 شهید از سیستان و بلوچستان، 431 شهید از استان گلستان، 218 شهید از خراسان رضوی، 107 شهید از هرمزگان هستند.
انتهای پیام/ 141