سردار زاهدیان تاکید کرد؛

لزوم عزم بین‌المللی برای برخورد با قاچاق مواد مخدر

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر، بر لزوم عزم بین‌المللی برای برخورد با قاچاق مواد افیونی تاکید کرد.
کد خبر: ۳۲۰۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳ - 27November 2018

لزوم عزم بین المللی برای برخورد با قاچاق مواد مخدر/ تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور در راستای مبارزه با مواد مخدربه گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سردار «محمدمسعود زاهدیان» رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اظهار داشت: قاچاق مواد مخدر ابعاد مختلف و از بُعد اقتصادی «درآمدزایی» چشم‌گیری دارد. ما در نقطه‌ای قرار داریم که بزرگ‌ترین قطب تولید مواد مخدر (افغانستان) در همسایگی‌مان قرار دارد.

سردار زاهدیان ادامه داد: هر روز وضعیت تولید مواد مخدر در افغانستان پیچیده‌تر و بیشتر می‌شود و باید گفت که ما قربانی مصرف سایر مناطق جهان شده‌ایم.

وی افزود: برابر اعلام سازمان ملل، 60 میلیارد دلار ارزش مادی خرید و فروش مواد مخدر تولیدی در کشور افغانستان است که تنها شش میلیارد دلار آن به دست کشاورزان افغان می‌رسد و مابقی آن، هزینه و درآمد‌های کلانی است که شبکه‌های قاچاق کسب می‌کنند، به طوری که یک کیلوگرم تریاک وقتی به مصرف‌کننده‌اش در غرب می‌رسد، ارزش چندصد برابری پیدا می‌کند و این ارزش افزوده و گردش مالی آن، در بانک‌های غربی صورت می‌گیرد.

سردار زاهدیان بر لزوم عزم بین المللی برای برخورد با درآمد حاصل از قاچاق مواد مخدر تاکید کرد و گفت: درآمد‌های نامشروع قاچاقچیان در نقاط مصرف که غالبا کشور‌های ارورپایی است، تغییر ماهیت می‌دهد و در موسسات بانکی و مالی کشور‌های اروپایی گردش دارد، یکی از آفات مواد مخدر اتلاف سرمایه‌های مادی و معنوی است و سرمایه‌هایی که باید در راستای توسعه و ارتقای زندگی خانواده‌ها متمرکز شود، دود و تباه می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به عزم جدی پلیس برای مبارزه با مواد مخدر و هزینه کرد‌های کلان در این فرایند، تصریح کرد: در راستای مبارزه با مواد مخدر، هزینه‌های زیادی، چون انسداد مرز‌ها با هزینه بری میلیاردی و یا نگهداری تاسیسات، امکانات الکترونیکی و الکترواپتیکی در فرایند مقابله و ... به نیروی انتظامی تحمیل می‌شود، از سوی دیگر، برای جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، برخورد با خرده فروشان و قاچاقچیان و ... نیز به برنامه‌ریزی و اعتبارات زیادی نیاز است.

این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: از سوی دیگر برای درمان فردی که در جامعه دچار عارضه اعتیاد است، هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌شود؛ معتاد متجاهری که به مراکز درمانی برای ترک اعتیاد اعزام می‌شود، ماهیانه هزینه‌ای بالغ بر 450 تا 600 هزار تومان به کشور تحمیل می‌کند و معمولا این درمان پایدار نیست و این هزینه‌ها نیز متاسفانه از بین می‌رود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا مطرح کرد: از طرفی افراد معتاد به دلیل مصرف مواد مخدر به بیماری‌های لاعلاجی همچون ایدز، هپاتیت، بیماری‌های عفونی، تنفسی، قلبی و... مبتلا می‌شوند و بخشی از توان و وقت جامعه پزشکی و خدمات اجتماعی، صرف درمان معتادان می‌شود در صورتی که باید این وقت و توان برای ارتقای سلامت جامعه متمرکز شود.

سردار زاهدیان در پایان با تاکید بر عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با مواد مخدر، گفت: تقدیم سه هزار و 756 شهید و بیش از 12 هزار جانباز در این راه نشان دهنده تلاش ما در مسیر مبارزه با مواد مخدر است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها