به گزارش دفاع پرس از زاهدان، شب آغاز زمستان با نام «شب چله» یا همان «شب یلدا» نام برده میشود که همزمان با شب انقلاب زمستانی است، شب اول دی ماه بزرگترین و طولانیترین شب سال و آغاز انقلاب زمستانی در تقویم ایرانی شناخته شده است.
به گفته علیرضا خسروی کارشناس میراث فرهنگی، شب یلدا در واقع شبی است که فردای آن تولد خورشید و نور و روشنایی است، در ایران باستان خورشید و نور جایگاه ویژهای دارند و در باورهای ایران باستان نیز وجود دارد که خورشید نقش بسزایی در حیاط و تداوم زیست بوم و زندگی آنها داشته است.
وی اضافه کرد: در شب یلدا تسلط تاریکی بر زمین از تسلط نور خورشید و روشنایی میکاهد و چون فردای این شب روشنایی بر ظلمت غالب و روز طولانی میشود، مردم سیستان و بلوچستان خورشید را که مظهر روشنایی است جشن میگیرند.
در این شب، جوانان پای صحبتها و قصههای بزرگسالان مینشینند و از لابهلای داستانها و قصههایی که از زبان این گنجهای زندگی میشنوند، عبرتها و درسهای بیشماری برای خود میاندوزند.
از جمله رسوم بسیار زیبا و پسندیده ایرانی در این شب که در اسلام نیز بسیار به آن سفارش شده، عیادت از سالمندان و بیماران است. ملاقات با خویشاوندان و دوستان و رسیدگی به احوال نیازمندان، به ویژه نیازمندان خویشاوند، از جمله آداب پسندیده و نیکویی است که در پرتو دستورات جامع و کامل اسلام، مردمان شریف ایرانی در شب یلدا و دیگر شبهای طولانی و بلند زمستان به آن اهتمام میورزند.
و اما آرامش این روزهای خود را مدیون شهدایی هستیم که عاشقانه جان خود را نثار دفاع از خاک میهن کردند افرادی که برای دفاع از اسلام و حریم اهل بیت (ع) از خانواده خود دل کنده و با جانفشانی به مقابله با اهریمن زمان رفته و جان خود را فدا کرده اند.
خانواده این شهدا بدون عزیزان خود شب یلدا را جشن می گیرند و لازم است که اقشار مختلف به ویژه مردم در این شب خاطره انگیز بیشتر به یاد خانواده شهدا باشند و با آنان همدردی کنند چرا که اگر از خودگذشتی و ایثار شهدا نبود آرامش و آسایش این روزهای ما هم نبود.
چه کودکانی که قاب عکس پدر را بر سر سفره یلدا تزئین میکنند و چه مادرانی که عکس فرزند خود را در این شب بیشتر از همیشه بوسه باران می کنند تا جای خالیشان معلوم نباشد.یادشان گرامی و راهشان پر رهرو
انتهای پیام/