به گزارش دفاع پرس آذربایجان شرقی، حجت الاسلام «سید محمدعلی آل هاشم»، ظهر امروز در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب مدرسه علمیه شهرستان مرند در حسینیه امام خمینی (ره) که با حضور حجت الاسلام نعمت زاده امام جمعه مرند، مدیر حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی و رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه و جمعی از مسئولان برگزار شد، با اشاره به اینکه امام باقر بنیانگذار نهضت علم و تولید علم در جهان تشیع است، اظهار داشت: امام باقر (ع) در ارزش دادن به علم عنایت ویژه ای داشت و نقش ایشان باید الگوی عملی طلبهها قرار بگیرد نقش امام باقر و نهضت علمی باقرالعلوم (ع)باید الگوی عملی نسل جوان جامعه به ویژه برای تحقق بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باشد.
وی افزود: نسل جوان و دانشجو و اساتید دانشگاهها و طلاب و اساتید حوزههای علمیه باید نهضت علمی امام باقر را برای تحقق بخشیدن گام دوم انقلاب اسلامی الگوی عملی قرار دهند.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه استان آذربایجان شرقی با اشاره به نقش امام باقر در توسعه و نشر علم در جامعه اسلامی تاکید کرد: طلابی که به لباس روحانیت معمم میشوند باید نسبت به نشر علم در جامعه دقت نظر داشته باشند، حضرت باقرالعلوم بسیار در نشر کتاب و تربیت دانشمندان توجه ویژه ای داشت.
امام جمعه تبریز با اشاره به توجه امام باقر به جهاد در عرصه مناظرات با دانشمندان خاطرنشان کرد: دانشگاهها و حوزههای علمیه باید از این روش برای راه اندازی کرسیهای آزاداندیشی عنایت کنند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: باید از علم قرآن و اهل بیت (ع) در تولید علوم مختلف بهره ببریم، در تولید علم باید از علم قرآن استفاده کرد.
حجت الاسلام آل هاشم همچنین با بیان اینکه تولید علم باید همراه با رشد و تعالی معنوی در نسل جوان باشد، ابراز داشت: طلابی که به لباس روحانیت ملبس میشوند اگر میخواهند مسیر امام باقر (ع) را ادامه دهند باید به مسائل معنوی و رشد و تعالی معنوی در جامعه نیز توجه کنند.
این استاد حوزه علمیه، امام باقر (ع) را بهترین الگوی ترویج و نشر و تولید علم دانست و عنوان کرد: ایشان در زمینههای مختلف علم و کلام، برگزاری جلسات تعلیم و تدریس همیشه پیشتاز بود و شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه استان آذربایجان شرقی در بخش دیگری به اهمیت نقش روحانیت در جامعه اشاره کرد و گفت: علمای شیعه در تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی همواره مسئولیت راهنمایی و هدایت جامعه را به عهده داشتند، در شهر مرند نیز علمای بزرگی تاکنون نقش ویژه ای در هدایت مردم و حوادث تاریخ و مبارزات و مدیریت بحرانها داشتند.
امام جمعه تبریز با اشاره به تعداد شهدای روحانیت افزود: روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش مؤثری داشتند و در دوران دفاع مقدس و بسیج مردم در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی و نظامی و در ترویج ارزشهای اخلاقی و دینی و تقویت روحیه ایثار و جهادی جامعه نقش مؤثری داشتند، به گونهای که از هزار نفر جمعیت کشور در دوران جنگ تحمیلی، ۴۰ روحانی به فیض شهادت رسیدند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به توصیههای مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: این بیانیه یک منشوری از مرحله جدید انقلاب اسلامی بود که مخاطب اصلی این بیانیه، جوانان انقلاب اسلامی ایران بودند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: این بیانیه یک سخنرانی عادی نبود بلکه یک منشور برای ۴۰ سال آینده انقلاب اسلامی ایران بود که نشان داد ما میتوانیم.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه امیدواریم طلاب جدید افراد مؤثر و خدمت گذار برای مردم باشند، تاکید کرد: مردم به حوزههای علمیه هم کمک کنند، طلاب خوبی در حوزه علمیه مرند تحصیل میکنند و برخلاف آن چیزی که امروز به جوانان القا میشود که توانایی کمتری نسبت به جوانان اول انقلاب دارند، اما رهبر معظم انقلاب اسلامی عنایت ویژه ای به این جوانان دارند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی افزود: در گذشته حوزههای علمیه را مؤمنان هر شهری اداره میکردند و امروز نیز باید همین الگو را پیش گرفت تا حوزههای علمیه سرپا بمانند.
انتهای پیام/