به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم تشییع زندهیاد «جمشید مشایخی» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران صبح امروز (شنبه 17 فروردین ماه) با حضور جمعی از مسوولین و اهالی هنر در تالار وحدت برگزار شد.
بنا بر این گزارش، مراسم بعد از قرائت قرآن کریم توسط پورزرگری، با پخش موسیقی تیتراژ ابتدایی سریال هزاردستان و اجرای سیدعباس سجادی آغاز شد که ایرج راد، اصغر همت، برزو ارجمند، علی نصیریان، علی دهکردی، بهمن فرمان آرا و ... از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
سجادی در ابتدای این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت کمال سینمای ایران گفت: امروز با پیکری وداع میکنیم که خاطرات ماندگاری را برایمان ساخت. هنرمندی که از دل مردم برآمد و برای آنها بازی کرد و همراهشان بود.
در ادامه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سخنرانی دعوت به عمل آمد که صالحی به دلیل بارش باران و طولانی نشدن مراسم از سخنرانی امتناع کرد.
* گیل آبادی: ضایعه فوت جمشید مشایخی برای مردم فراموش نشدنی است
شهرام گیل آبادی مدیر عامل خانه تئاتر نیز طی سخنانی گفت: پهلوانانی در زمین هستند که نه تنها نمیمیرند بلکه روز به روز در ذهن مردم زندهترند. ضایعه فوت جمشید مشایخی برای مردم فراموش نشدنی است. آخرین نصیحت وی به مردم این بود که باید قلب خود را بشوییم و به مردم خدمت کنیم. باید در این زمانه سخت یار و یاور مردم باشیم.
وی ادامه داد: آغاز این بهار دهشتناک با سیل و سفر ابدی این هنرمند همراه بود و خانواده تئاتر به هنرمندی مثل مشایخی میبالد و صادقانه به روح بلند او اطمینان میدهد که زبان حق گرای مردم سرزمین باشد و برای پیشبرد اهداف وی از هیچ تلاشی فروگذار نکند. خانه تئاتر همه نصیحتها و توصیههای این هنرمند را آویزه گوش خود خواهد کرد.
* راد: مشایخی ۶۴ سال خود را وقف هنر کرد
ایرج راد بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون طی سخنانی گفت: دردانهای دیگر از عالم هنر از میان ما رفت. همه عزیزانمان یک به یک از میان ما میروند. آنها عاشق کار فرهنگی بودند و تمام وجودشان را برای کار فرهنگی گذاشتند و مشایخی هم عاشق کارش بود.
وی ادامه داد: صحنه تئاتر را عاشقانه دوست داشت و همیشه قبل از اجرا صحنه را میبوسید. او عاشق ایران بود و زندگی خودش را در ۶۴ سال وقف هنر کرد. عزیزانی که به اینجا آمدند با عشقی آمدند که در این سالها مشایخی به آنها داده بود.
راد بیان داشت: مشایخی در ذهن ما همیشه زنده خواهد بود و ما باید مکانهایی را به نام این عزیزانمان نامگذاری کنیم. یک رسم خوبی است که سالنهای تئاتر به نام این عزیزان نام گذاری میشود، اما چرا سالنهای سینما به نام آنها نمیشود؟ و یا خیابانهایی که در آن زندگی میکردند.
این بازیگر در پایان گفت: جمشید مشایخی همچنان در ذهن ما زنده خواهد بود.
ایرج راد، اصغر همت، برزو ارجمند، علی نصیریان، علی دهکردی، بهمن فرمان آرا و ... از هنرمندان حاضر در این مراسم هستند.
بنا بر این گزارش، این بازیگر پیشکسوت که از بیماری گوارشی رنج میبرد، در طول تعطیلات نوروز در بیمارستان عرفان بستری بود و در نهایت ۱۳ فروردین بر اثر ایست قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
* شاهسواری: مشایخی پر از مهر و صفا بود
منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما نیز در بخش بعدی این مراسم گفت: این جمعیت زیاد به ما میگوید که مشایخی پر از مهر و صفا بود. مشایخی نان به نرخ روز نخورد و نان به نرخ جگر خورد.
وی ادامه داد: ماندگاری در هنر این کشور جز با خون جگر حاصل نمیشود و ما ریزهخواران سفره پر برکت هنر این کشور هستیم. مشایخی از آن دسته افرادی بود که ماه را از آسمان به زمین کشید تا به ما بگوید آسمان و زمین زمانی که یک هنرمند روی زمین است، یکی میشوند.
وی افزود: از خانواده وی و پرستارش تشکر میکنم که در این سالها در کنار وی بودند و از او مراقبت میکردند. آداب و منش او انقدر بزرگ بود که تا سالها در میان ما حضور دارند.
* نصیریان: مشایخی یکی از ستونهای پنجگانه هنرهای نمایشی ایران بود
نصیریان درباره نقش کمال الملک گفت: کاری به برداشتهای آقای حاتمی ندارم، اما مشایخی یکی از ستونهای پنج گانه هنرهای نمایشی ایران بود؛ بنابراین وقتی اینها میروند بنایی که برپا کرده بودیم سست میشود که انشاله نسلهای بعدی بهتر کار خواهند کرد.
وی ادامه داد: هیچ کس جای جمشید مشایخی را نمیتواند بگیرد. هر کدام از بازیگران ما روال و شکل کار خود را دارد.
آقای مشایخی علم عشق را از دفتر نگرفت بلکه خودجوش بود و سوای هنر، بسیار به اخلاق پای بند بود.
داخل حیاط محوطه تالار وحدت، جایگاهی برای بدرقه این هنرمند پیشکسوت تعبیه شده که عکسی از جمشید مشایخی روی سن این جایگاه دیده میشود و تعدادی صندلی در مجاورت آن قرار داده شده است.
آمبولانسی که حامل پیکر این زنده یاد است دقایقی پیش وارد محوطه تالار وحدت شد.
خیابان شهریار از ابتدا تا انتها توسط پلیس یگان ویژه مسدود شده و حیاط تالار وحدت مملو از مردم هنرمندان و دوست داران این هنرمند است.
پیکر استاد مشایخی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده خواهد شد. همچنین مراسم ترحیم زندهیاد مشایخی روز سهشنبه ۲۰ فروردین ماه ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب، واقع در میدان صنعت، خیابان فرحزادی برگزار خواهد شد.
به گزارش دفاعپرس، جمشید مشایخی یکی از ماندگارترین چهرههای عرصه بازیگری متولد ششم آذر ۱۳۱۳ در تهران بود و از سال ۱۳۳۶ با نمایش «وظیفه پزشک» فعالیت بازیگری خود را آغاز کرد و با فیلم کوتاه «جلد مار» در سال ۱۳۴۲ مقابل دوربین رفت و دو سال بعد با فیلم «خشت و آینه» وارد سینما شد.
او تا به امروز ایفاگر نقشهای ماندگاری بوده است که از جمله آنها میتوان به فیلمهای: گاو، قیصر، شازده احتجاب، سوتهدلان، خانه عنکبوت، کمالالملک، گلهای داودی، آوار، پدر بزرگ، طلسم، سرب، روز واقعه، خانه روی آب و یک بوس کوچولو و مجموعههای: هزاردستان، داستانهای مولوی، سلطان صاحبقران، امام علی (ع) و پهلوانان نمیمیرند، اشاره کرد.
انتهای پیام/ 121