به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، در پی افزایش شکایتها از جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در سالهای گذشته دادگاه بینالمللی لاهه تصمیم گرفت تا این موضوع را بررسی کند.
سال گذشته این دادگاه هزاران شکایت از قربانیان جنایات جنگی در افغانستان را به ثبت رساند و در نتیجه قرار شد تا دادستان دادگاه لاهه قضیه جنایات جنگی در این کشور را مورد بررسی قرار دهد.
این موضوع واکنشهای تند آمریکا را در پی داشت. چند روز پیش آمریکا دادگاه لاهه را تهدید و ویزای دادستان ارشد دادگاه لاهه برای ورود به آمریکا را نیز لغو کرد.
در نتیجه این دیوان بینالمللی تصمیم گرفت تا تحقیق درباره جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان را متوقف کند و دلیل آن را نیز عدم همکاری حکومتها و محدودیت در هزینههای تحقیقاتی عنوان کرد.
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم دادگاه لاهه مبنی بر عدم بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان ابراز خرسندی کرد.
«جروزالم پست» نوشت: نخست وزیر اسرائیل تصمیم دادگاه لاهه برای عدم بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکایی را دستاورد بزرگی برای رژیم صهیونیستی عنوان کرده است.
نتانیاهو مدعی شد که صرف نظر دادگاه لاهه از تحت پیگرد قرار دادن نیروهای آمریکایی به معنی اصلاح بی عدالتی بوده و تاثیرات گسترده را در عملکرد سیستم بینالمللی درباره رژیم صهیونیستی در پی دارد.
پیش از این ترامپ نیز عقب نشینی دادگاه بینالمللی لاهه از بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان ابراز خوشحالی کرده و آن را پیروزی بزرگی برای آمریکا توصیف کرده بود.
کاخ سفید هشدار داده بود که هیچ یک از اعضای دادگاه لاهه که در روند تحقیق درباره جنایات نیروهای آمریکایی در افغانستان دخالت دارند ویزای ورود به آمریکا را دریافت نخواهند کرد.
وزارت خارجه آمریکا نیز ویزای ورود «فاتو بنسودا» دادستان کل دادگاه بینالمللی لاهه به این کشور را لغو کرد.
ترامپ در بیانیه تصریح کرد که هرگونه تلاش برای تحت پیگرد قرار دادن نیروهای آمریکایی و نظامیان اسرائیلی با پاسخ سریع و شدید آمریکا روبرو خواهد شد.
نظامیان رژیم صهیونیستی در فلسطین به کشتار غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان فلسطینی متهم هستند، اما حمایت آمریکا از این رژیم باعث شده تا جامعه بینالمللی در برابر جنایات این رژیم اشغالگر سکوت اختیار کند.
نیروهای آمریکایی نیز در افغانستان به کشتار زنان و کودکان در عملیاتهای شبانه متهم هستند، اما به دلیل مصونیت قضایی نیروهای آمریکایی همچنان به کشتار غیرنظامیان در این کشور ادامه میدهند.
در پی افزایش شکایتها از جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در سالهای گذشته دادگاه بینالمللی لاهه تصمیم گرفت تا این موضوع را بررسی کند و در نتیجه هزاران شکایت در این دادگاه به ثبت رسید.
این در حالی است که عدم بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان واکنشهای تند کمیسیون حقوق بشر، سازمان عفو بینالملل و نهادهای حامی حقوق بشری را نیز در پی داشته است.
انتهای پیام/ 441