به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس به نقل از الف، با برکناری ژنرال «مک مستر» و «رکس تیلرسون» از مشاور امنیت ملی و وزارت خارجه و جایگزینی سیاستمداران تندرویی مانند «مایک پمپئو» و «جان بولتون» قابل تصور بود که قرار است جنگ روانی و تبلیغاتی شدیدی علیه ایران و مخالفان دیگر دولت آمریکا مانند کره شمالی شکل بگیرد.
بر اساس این رویکرد باید بین سیاست اعلامی و اعمالی کاخ سفید تمایز قائل شد. در واقع تقسیم کاری آگاهانه در دولت ترامپ بر مبنای سناریوی پلیس خوب و پلیس بد شکل گرفته است. در حالی که بولتون و پمپئو از حمله نظامی میگویند، اما ترامپ به مذاکره، مصالحه و برقراری ارتباط تلفنی تاکید دارد.
این تاکتیک دونالد ترامپ برای کشاندن ایران پای میز مذاکره و خلاصی کامل از برجام اوباما بود، اما واضح و مشخص است پمپئو و به خصوص بولتون اشتیاق عجیبی دارند تا فراتر از نقشی که برای آنها در نظر گرفته شده رفتار کنند؛ در واقع جنگ طلبهای نئوکان دولت ترامپ با همراهی برخی دولتهای عربی منطقه و رژیم صهیونیستی صرفاً به تغییر نظام یا فروپاشی نظام اقتصادی و سیاسی از درون فکر میکنند. بخصوص این که نئوکانها زمان جورج بوش پسر نیز با دروغ از بین بردن تسلیحات کشتار جمعی اقدام به حمله به عراق کردند. رئیس جمهور آمریکا بدلیل وعدههای انتخاباتی و این جمله کلیدی (واشنگتن هفت تریلیون دلار در خاورمیانه بدون هیچ آوردهای هزینه کرده) که بارها به آن اشاره شده نمیتواند جنگ جدیدی را در منطقه آغاز نماید.
علت اصلی عدم ورود ترامپ به حیطه درگیری نظامی را، ژنرال پترائوس در مصاحبهای با بی بی سی عنوان کرد. پترائوس که زمان رئیس سازمان سیا بوده به صراحت عنوان میکند رهبران کاخ سفید باید به هشدارهای نظامیان گوش دهند و از درگیر شدن با ایران اجتناب کنند. پترائوس به مولفههای قدرت ایران یعنی نیروی نظامی قدرتمند، برنامه موشکی، وسعت و جمعیت و ... اشاره میکند؛ عواملی که موجب میشود مقامات آمریکایی چندان به اقدامات توهم آمیز فکر نکنند.
به همین دلیل بود که دونالد ترامپ دیروز بعد از حدود دو هفته از سیاست جنگ طلبانه اعلامی آمریکا ناچار شد به صراحت عنوان کند که این مسائل ساخته و پرداخته رسانههای جعلی بوده است. او عنوان کرد این رسانهها با انتشار گزارشهای فریبکارانه به منافع آمریکا ضربه وارد میکنند. رویترز هم گزارش داد ترامپ به صراحت به اعضای کابینه خود اعلام کرده بدنبال جنگ با ایران نیست. اما به نظر میرسد رخدادهای دو هفته اخیر را باید به مثابه سناریویی جهت سنجش رفتار و واکنش ایران در قبال سیاستهای جنگ طلبانه آمریکا در نظر گرفت. مانورهای تبلیغاتی بر روی اعزام ناو آبراهام لینکلن و بمب افکنهای بی ۵۲ به خلیج فارس، سفر مایگ پمپئو به عراق و ... در این راستا قابل ارزیابی است.
اما واکنش قدرتمند ایران به تهدیدات آمریکا و عدم عقب نشینی موجب شد که رئیس جمهور آمریکا ناچاراً به صراحت اشاره کند که بدنبال جنگ با ایران نیست. بدون شک تا زمانی که ایران پای میز مذاکره نرود همزمان با فشار حداکثری چنین نمایشهایی از سوی دولت آمریکا ادامه خواهد یافت.
هفته گذشته رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان و مقامات سیاسی به این این تاکتیک آمریکاییها اشاره کرده بودند. ایشان با تأکید بر اینکه هیچکس نباید از هیبت ظاهری، تشرها و هیاهوهای امریکا بترسد، گفتند: ابرقدرتها معمولاً کار خود را با تشر و هیاهو پیش میبرند و هرگونه جا زدن در مقابل این تهدیدها خطا است.
رهبر حکیم انقلاب افزودند: گزینه قطعی ملت ایران در مواجهه با دشمن، مقاومت در همه زمینههاست، چرا که مذاکره با دولت کنونی امریکا سمّ مضاعف است، البته جنگی نخواهد شد بلکه برخورد، برخورد ارادههاست و در این زمینه، اراده ملت ایران و نظام اسلامی قویتر از دشمن است و به فضل الهی این بار هم پیروز خواهیم شد.
انتهای پیام/ 241