به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، چندی پیش عبدالفتاح السیسی رییس جمهور مصر اعلام کرد که کشورش برای کمک به فلسطینیان در تاسیس دولت مستقل آماده اعزام نیروی نظامی به این کشور است.
پیشنهاد سیسی بلند مدت است و در مذاکرات سازش میان اسرائیل و فلسطین بسیار اهمیت دارد.سخن از استقرار نیروهای مصر در تمام مناطق تشکیلات خودگردان است و سوال این است که آیا فکر کردن در مورد چنین پیشنهادی صحیح است؟ معنای استقرار نیروهای مصری در فاصله چند دقیقهای از شهرهای اسرائیلی چه میتواند باشد؟
رئیس جمهور مصر در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا»، اعلام کرد در صورتی که دولت مستقل فلسطینی تأسیس شود، قاهره آماده است تا برای دولت فلسطینی نیرو اعزام کند.
السیسی گفت: آمادهایم در صورت تأسیس دولت مستقل فلسطینی با کسب توافق تشکیلات خودگردان فلسطینی و اسرائیل برای فلسطین نیروی نظامی اعزام کنیم تا به پلیس فلسطین کمک کنیم و به اسرائیل درباره نقش همراه کنندهمان نیز تضمین بدهیم.
وی افزود که این مسأله در صورت تأسیس دولت فلسطینی میتواند برای مدت کوتاهی اتفاق بیافتد تا اعتماد سازی صورت بگیرد.
نظر اولیه مقامات صهیونیستی
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در خصوص طرح مصر گفت: باید فرض کنیم که هر اسرائیلی با شنیدن جمله «اعزام نیروی نظامی مصری به فلسطین» دچار ترس و نگرانی میشود بویژه اینکه تمامی ادله منفی با این جمله همراه است و جنگهای 48، 67 و 73 را تداعی میکند.
یدیعوت آحارونوت در ادامه میافزاید: در پایان دهه هشتاد «شیمون پرز» [رئیس سابق رژیم صهیونیستی] تلاش کرد طرح تسلط کامل اردن بر کرانه باختری در مقابل صلح کامل با امان را اجرایی کند اما این طرح با انتفاضه اول شکست خورد. پیشنهاد نظارت کنونی مصر نیز میتواند جایگزین پیشنهادی سابق مبنی بر قرار دادن دو ناظر بینالملل از سوی سازمان ملل باشد و این پیشنهاد مورد استقبال اسرائیل نیست.
موافقت محمود عباس با طرح مصر
روزنامه صهیونیستی «معاریو» در چاپ جمعه خود اعلام کرد که طرف فلسطینی موافقت خود با اعزام نیروی نظامی مصری به فلسطین را اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش محمود عباس (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر دیدار خواهد کرد و در این مورد صحبت خواهد کرد.
این روزنامه به نقل از «جمال الشوبکی» سفیر فلسطین در قاهره نوشت که اظهارات السیسی برای آرام کردن افکار جامعه بینالملل بوده است و مقامات فلسطین با ابومازن برای استقرار نیروهای بینالمللی در اراضی اشغالی به عنوان طرف سوم در زمان تشکیل دولت مستقل موافقند. این مقامات و محمود عباس همچنین با استقرار نیروهای نظامی مصری نیز موافقت کردهاند.
اعزام نیرو به فلسطین یا تقابل با حماس
در راستای تنش ها میان حماس و و حکومت السیسی که از مدت ها قبل وجود داشته و سرکوب اخوانی ها از سوی السیسی (حماس شاخه ای از اخوان المسلمین است) برخی از کارشناسان اعزام نیرو مصری به فلسطین را تقابل بیشتر با با حماس ارزیابی کردند.
مخالفت گروه های فلسطینی با اعزام نیرو به فلسطین
این برای نخستین بار است که مصر چنین پیشنهادی به فلسطینی ها می دهد. فلسطینی ها تا پیش از این شدیدا با اعزام هرگونه نیرویی حتی در قالب بین المللی به فلسطین مخالفت کرده اند و ان را آغازی برای اشغال مجدد کشور خود توسط نیروهای اجنبی می دانند. مصر به ریاست ژنرال السیسی در حالی این پیشنهاد را به طرف مصری داده است که در درون با گروههای اسلامگرا شدیدا در تقابل است و حتی گروههای اسلامی نظیر اخوان را با محدودیت هایی روبرو کرده است. جنبش های اسلامی فلسطین به شدت با طرح این موضوع از سوی مصر مخالفت کرده اند. حماس معتقد است که مصر تلاش دارد با ورود به فلسطین بخشی از پروژه مبارزه با گروههای اسلامگرا را از درون فلسطین دنبال کند. رژیم صهیونیستی از این طرح آقای السیسی استقبال کرد.
پازل فراموشی مسئله فلسطین در حال تکمیل
رژیم صهیونیستی که ابتدا با اعزام نیرو به فلسطین از سوی مصر مخالفت کرده بود با رایزنی های گستره با السیسی و اطمینان از طرحی که در نهایت به نفع این رژیم منجر می شود از طرح مصری استقبال کرد.
اعزام نیروی مصری به فلسطین با هدف تحت فشار قرار دادن گروه های جهادی و کنترل بیشتر آنها برای جلوگیری از عملیات های نظامی و استشهادی در قدس و کرانه با ختری در دستور کار قرار گرفته و گامی موثر در راستای طرح صلح عربی اسراییلی است که منجر به فراموشی قضیه فلسطین می شود.
این طرح در حالی مطرح شده که لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی طرحی ارائه کرده تا با دادن پول به فلسطینی ها از سرزمین خود خارج شوند.ارائه این طرح در اتحادیه اروپا و دومینو کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در کنار اسراییل تکه های یک پازل و آن فراموش کردن مسئله ای به نام فلسطین است.
انتهای پیام/ح