به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، مراسم اختتامیه همایش سه روزه سندروم استرس پس از ضایعه (PTSD) با حضور نمایندگانی از ۱۰ کشور، معاونان ادارات بهداشت و درمان نیروهای مسلح و معاونان وزارت بهداشت در بیمارستان روانپزشکی ۵۰۵ نزاجا واقع در اتوبان ارتش برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این همایش سه روزه که به همت اداره بهداشت و درمان ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، سردار دکتر «حسن عراقیزاده» رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، امیر دریادار دوم دکتر «مصطفی مداح» معاون بهداشت، درمان و امداد آجا، امیر سرتیپ دوم دکتر «رامین حمیدی فراهانی» رییس دانشگاه علوم پزشکی آجا، امیر سرتیپ دوم دکتر «شهنام بابلی» رییس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش و معاونانی از وزارت بهداشت و درمان حضور داشتند.
با توجه به تجارب ارزنده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در حوزه سلامت روان در دوران دفاع مقدس و کسب تجربیات در حوادثی همچون زلزله و سیل و همچنین بهرهگیری از کارکردهای تحقیقاتی مراکز علمی و دانشگاهی کشور ما امروز در این حوزه از اندوختههای علمی و تجربی قابل توجهی برخوردار است و میتواند متدهای درمانی و را به کشورهای دوست و همسایه ارائه دهد.
سردار عراقیزاده رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در بخشی از این همایش در خصوص وظایف و اهداف کمیسیون فنی سلامت روان طب نظامی و اهداف برگزاری این کارگاه سه روزه، اظهار داشت: برنامهریزی، هدایت، نظارت و پیگیری وظایف بهداشت و سلامت روان تهیه و تنظیم قوانین، مقررات، دستورالعملها و شیوهنامههای موردنیاز در زمینه پژوهش و آموزش سلامت روان در بین اعضا، تهیه و تنظیم اهداف، سیاستها، طرحها، برنامهها و خطمشیهای کلی سلامت روان بر اساس نیازمندیهای مختلف کشورها از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
وی همچنین انجام اقدامات تخصصی در خصوص ارائه خدمات سلامت روان و پایش سلامت و برنامهریزی و ایجاد بسترهای لازم برای آموزش و مهارت کارکنان تخصصی حوزه سلامت روان در کشورهای مختلف، تهیه و تدوین پروتکلهای سلامت روان و تربیت و رشد نیروی انسانی متخصص را از جمله دیگر اهداف این همایش بین المللی عنوان کرد.
رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح برقراری تعامل سازنده و همکاری متقابل میان کشورهای عضو و مراکز دانشگاهی و علمی در حوزه سلامت روان را از دیگر دستاوردهای این همایش برشمرد.
دکتر عراقیزاده افزود: در نظر داریم که نشست بینالمللی روانشناسی و روانپزشکی در نیروهای نظامی و انتظامی را با سرفصلهای «آینده روانشناسی در نیروهای نظامی و انتظامی»، «سنجش و ارزیابیهای فردی و سازمانی»، «عملیات روانی و مدیریت بحرانهای روانی»، «تابآوری و انعطافپذیری در شرایط سخت»، «آسیبهای عمدی در نیروهای نظامی و انتظامی» و «سلامت روان و خانوادهها» راغ برای روانشناسان، روانپزشکان، افسران پزشک و متخصصان بهداشتی طی دو روز در تهران برگزار کنیم.
این گزارش میافزاید: در این کارگاه سه روزه کارشناسان حوزه روانشناسی بالینی، روانپزشکی و متخصصان حوزه سلامت روان حضور یافته و در حوزه آسیب شناسی، روان درمانی، اختلالات روانی پس از حوادث و کاهش آثار ناشی از استرس پس از ضایعه به تبادل تجربیات علمی و تحقیقاتی پرداختند.
انتهای پیام/ 221