به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، مراسم اولین سالگرد شهادت «سید محمد علیشاه موسوی گردیزی» مقلب به «چمران» افغانستان، امروز (جمعه) با حضور حجتالاسلام «میراحمدرضا حاجتی» امام جمعه موقت اهواز، «وحید جلیلی» مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، حاج «رحیم احمدی روشن» پدر شهید «مصطفی احمدی روشن»، دوستان و همرزمان این شهید والامقام و عموم مردم خصوصا مهاجران افغانستانی، در موسسه فرهنگی شهدای هفتم تیر واقع در چهار راه سرچشمه تهران برگزار شد.
در پایان این مراسم از ۳۵ شهید نمازگزاری که در کنار شهید «سید محمد علیشاه موسوی» به شهادت رسیدهاند تجلیل شد، همچنین در این مراسم پدر شهید «احمدی روشن» قرآن هدیه رهبر معظم انقلاب اسلامی را به خانواده شهید موسوی اهدا کرد.
به گزارش دفاعپرس، سید محمد علیشاه موسوی ملقب به «چمران» افغانستان، سال ۱۳۳۸ در شهر گردیز واقع در ولایت پکیتا افغانستان متولد شد.
وی در تشکیل انجمن دانشجویان مسلمان در دانشگاه علوم پزشکی کابل برای مقابله با حاکمان کمونیست وقت این کشور نقش بهسزایی داشت.
سید محمد علیشاه موسوی سال ۱۳۵۹ به ایران میآید و جذب کمیته بهداشت و درمان قزوین میشود و سال ۱۳۶۰ به ایرانشهر میرود و پس از مدتی جذب جهاد سازندگی اراک میشود و داوطلبانه به جبهههای حق علیه باطل میرود. وی سال ۱۳۶۱ برای مقابله با نیروهای اشغالگر روسی به کشور خود باز میگردد و بهعنوان فرمانده مجاهدین جبهه مرکزی گردیز انتخاب میشود و در این مسیر سال ۱۳۶۵ از ناحیه گردن جانباز میشود.
سید محمد علیشاه موسوی سال ۱۳۶۸ بعد از رحلت امام خمینی (ره)، نامهای به امام خامنهای مینویسد و با ایشان بیعت میکند.
وی سال ۱۳۶۹ وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران میشود و پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی، سال ۱۳۸۱ به افغانستان بازمیگردد و به لویه جرگه (مجلس بزرگان افغانستان) راه مییابد.
این مجاهد خستگیناپذیر بعد از سفر حج سال ۱۳۸۲ در راه بازگشت در مسیر کابل مورد استقبال پرشور مردم قرار گرفت، بهطوریکه کاروان نظامیان آمریکایی مجبور شد کنار جاده بایستد. بعد از آن رویارویی، ۲۲ مرداد سال ۱۳۸۲ نظامیان آمریکایی محمد علیشاه موسوی را به اتهامات واهی دستگیر و به زندان خود در بگرام و سپس به زندان گوانتانامو منتقل میکنند و وی را زیر شکنجههای سخت قرار میدهند.
این مجاهد خستگیناپذیر، بعد از تحمل ۴۳ ماه اسارت در زندانهای مخوف آمریکا، آزاد و به زادگاهش باز میگردد. وی پس از آزادی از زندان، خاطرات خود را در کتابی با عنوان «حقایق ناگفته از زندان گوانتانامو» منتشر میکند.
سید محمد علیشاه موسوی سرانجام پس از عمری مجاهدت، در جریان حمله انتحاری در مسجد صاحبالزمان (عج) به همراه ۳۵ نمازگزار دیگر به شهادت میرسد.
انتهای پیام/ 113