به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس به نقل از «تسنیم»، جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهرهبری امام خمینی (ره) و ادامه راه با رهبری هوشمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی جایگاه خود را بهعنوانامالقرای جهان اسلام تثبیت کرد؛ از سوی دیگر کنار مباحثی نظیر استقلال و آزادی، مسأله معنویت و تبلیغ اسلام ناب محمدی (ص) مهمترین موضوعاتی بوده که همواره مورد توجه مرکز معنوی جهان اسلام قرار گرفته است.
در ادامه همین راهبرد کلان، رهبر معظم انقلاب اسلامی در روزهای اخیر در حکمی حجتالاسلام والمسلمین «رضا رمضانی گیلانی» را بهعنوان دبیرکل جدید مجمع جهانی اهلبیت (ع) انتخاب و معرفی کردند، در باب این انتخاب و برنامههایی که پس از این در دستور کار این مجمع قرار خواهد گرفت مصاحبهای را با وی ترتیب دادهایم که شرح آن در ذیل آمده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی حکم و مسئولیت سنگینی را به شما واگذار کردند و یقیناً ایشان با توجه به هوشمندی که دارند تجارب شما را در سالهای گذشته در اروپا در نظر گرفتهاند؛ با توجه به اینکه حضرتعالی سالهای سال نماینده ایشان در اروپا بودید و مسئولیتهای مختلفی در آنجا داشتید از این تجارب چگونه میخواهید در مسئولیت جدید استفاده کنید؟
بدون شک شناخت وضعیت امروز در مواجهه با مسائل مختلف اهمیت بسیار زیادی دارد بهطور مثال در حال حاضر با دو نوع اسلام لیبرالی و افراطی در جهان مواجه هستیم؛ اسلام لیبرالی که در غرب رواج دارد میخواهد مسلمانان غرب را بهعنوان یک شخصیت سکولار تربیت کند تا آنان نتوانند در عرصههای مختلف زندگی تأثیرگذار باشند.
قطعاً تجارب و اطلاعاتی را که در ۱۳ سال حضورم در اروپا به آن دست پیدا کردم در راهبردها، ارائه راهکارها و برنامهریزیها خیلی میتواند مؤثر و نقشآفرین باشد از سوی دیگر وقتی شما ۱۰ سال در اروپا باشید شناخت بسیار خوبی از فرهنگها و همه ملیتها اعم از عرب، پاکستانی، افغانستانی، مراکشی و آفریقایی که در آنجا زندگی میکنند به دست میآورید.
آنچه برای من در مسئولیت دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) بسیار مهم بوده و اهمیت دارد این است که بتوانیم اسلام ناب را به پیروان اهلبیت (ع) عرضه کنیم؛ البته ناگفته نماند که برای تحقق این هدف بزرگ شناخت عمیق از اسلاب ناب محمدی (ص) ابتدا باید بهطور جامع و دقیق برای خودمان حادث شود سپس برای معرفی آن به دنیا اقدام کنیم.
تشکیل یک مجموعه اندیشهورز متشکل از افراد توانمند، متخصص، خوشفکر و البته جوان که شناخت خوبی و کافی از محیطهای اقلیمی دنیا و جهان داشته باشند باید در دستور کار مجمع جهانی اهلبیت (ع) قرار گیرد، زیرا متناسب با هر مکان و حوزه جغرافیایی باید فضای فرهنگی جهت معرفی و تبیین مکتب اهلبیت (ع) فراهم شود.
دنیای امروز بهدنبال شناخت درست و عمیق مکتب عقلانی و عدالتمحور اهلبیت (ع) در عرصههای اجتماعی است بنابراین با توجه به این خلأها و زمینههایی که در دنیا وجود دارد باید راهبردها و برنامهها را بهگونهای تدوین و اجرایی کنیم تا این مکتب بزرگ اسلامی آنطور که باید و شاید به مردم سراسر دنیا عرضه و معرفی شود.
همانطور که مستحضرید رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اشاراتی جهانشمول به موضوع گسترش اسلام و مذهب تشیع از طریق جمهوری اسلامی ایران در دنیا و تداوم این حرکت در عمر ۴۰ ساله انقلاب اسلامی داشتند؛ با توجه به این مسئولیت جدید قصد دارید بهچهنحوی از این بیانیه راهبردی برای رسیدن به مقاصدی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی است استفاده کنید؟
بخش عمده بیانیه گام دوم انقلاب یک تحلیل بسیار جامع و دقیقی از تاریخ ۴۰ ساله انقلاب با مجموعه ظرفیتها و امکاناتی که در ایران اسلامی وجود دارد است و امروز هم از این امکانات میتوان در بخشهای مختلف استفاده کرد؛ اما بخشهای مهمی که ایشان آن را بهعنوان راهبرد و راهکار اعلام کردند در هفت توصیه پایانی بیانیه وجود دارد.
برخی از آن هفت توصیه بسیار مهم در حقیقت خواسته نهفقط پیروان مکتب اهلبیت (ع) بلکه مطالبه تمام انسانها و بشریت در کل دنیا است؛ بهطور مثال مسأله مبارزه با فساد و تحقق عدالت بهمعنای دقیق و جامع کلمه که در درجه نخست یک نیاز فطری و عقلانی بوده و در درجه دوم میتواند امنیت را در حیات بشری فراهم کند در این بیانیه مورد توجه است.
نکته دیگری که در بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده است موضوع معنویت و اخلاق است؛ زیرا همانطور که میدانیم بشریت امروز در زندگی خود نیازمند این مفهوم عظیم و ارزشمند است است البته منظور معنویت دنیوی نیست؛ بلکه اشاعه معنویت باید بهگونهای باشد که انسان ضمن مسئولیتپذیری از معنویت درونی برخوردار شود.
تصور میکنم در بحث معنویت و اخلاق که برخی دانشمندان نیز به اهمیت آن اشاره کردهاند ما میتوانیم از منظر اهلبیت (ع) مسأله معنویت و اخلاق را در سطح جهانی و بین پیروان مکتب اهلبیت (ع) مطرح کنیم به این شکل که اگر پیروان این مفهوم مذکور را در زندگی الگوی خود قرار دهند، میتوانند بین سایر انسانها نیز تأثیرگذار باشند.
در توصیه هفتم از بیانیه گام دوم انقلاب به موضوع سبک زندگی اسلامی اشاره شده است بنابراین با توجه به مبانی و اصولی که در سبک زندگی اسلامی مطرح است باید این مسأله را بهصورت دقیق تعریف کنیم از سوی دیگر ترویج سبک زندگی اسلامی فقط برای ایران اسلامی ضرورت ندارد بلکه باید آن را برای رسیدن به اهداف جهانی گسترش دهیم.
برای تحقق جامعه اسلامی و سپس رسیدن به تمدن اسلامی نیاز به یک نرمافزار جامع داریم تا بتوانیم سبک زندگی اسلامی با آن اصول و مبانی که اهلبیت (ع) به ما آموختند در سطح جهان گسترش دهیم در اینجا با توجه به سبک زندگی لیبرالیسم و سکولار در جهان باید با زبان و ادبیات متناسب با دنیا سبک زندگی اسلامی را به بشریت معرفی کنیم.
از سویی دیگر بحث توجه به توسعه علم بهعنوان یکی از توصیههای مهم بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده است که باید این موضوع با استفاده از پژوهشهای بنیادین مورد توجه قرار گیرد، زیرا با تحقق این هدف سطح کشورهای اسلامی در جهان ارتقاء یافته و با گذر از شرایط عدم توسعه در ردیف کشورهای توسعهیافته قرار میگیرند.
در پایان اگر مطلب مهم دیگری وجود دارد که از دیدگاه حضرتعالی هنوز بیان نشده لطفاً بفرمایید.
در پایان باید بگویم امیدواریم خداوند متعال این توفیق را عطا کند تا بتوانیم در مجمع جهانی اهلبیت (ع) و با مجموعهای جوان و متخصص که تشکیل خواهد شد بتوانیم قدمهای مثبتی را در این راه بسیار خطیر برداریم تا توصیههای هفتگانه موجود در بیانیه گام دوم انقلاب با یک ادبیات جهانی به پیروان اهلبیت (ع) و دیگر انسانها معرفی شود.
انتهای پیام/ 113