روحانی در همایش تجلیل از نمونه‌های ملی بخش کشاورزی:

شرارت‌های سران آمریکایی مسبب تنش‌های اخیر است/ عذرخواهی نیروهای مسلح نشان از صداقت دارد

رئیس جمهور با بیان اینکه مسبب اصلی تمام حوادث اخیر ریشه در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات سران آمریکایی دارد، گفت: آمریکا بود که شرایط را غیر عادی کرد، آنها بودند که تهدید به جنگ کردند، آمریکا بود که عزیز ما (سردار قاسم سلیمانی) را گرفت.
کد خبر: ۳۷۹۴۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹ - 14January 2020

///به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز (سه‌شنبه) که به منظور بازدید از نمایشگاه دستاورد‌های بخش کشاورزی و سخنرانی در مراسم سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی به سالن اجلاس سران رفته بود، اظهار داشت: لازم می‌دانم غم این ایام را یک بار دیگر به ملت بزرگ ایران تسلیت بگویم. غم از دست دادن سرداری شجاع و فداکار در میدان امنیت کشور و منطقه، غم از دست دادن عزیزانی در کرمان و در تشییع جنازه این سردار و غم بسیار بزرگ و سهمگین سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی که ۱۷۶ نفر در این حادثه بسیار فاجعه آمیز جان خود را از دست دادند را تسلیت می‌گویم.

تلاش کردم دوران بررسی حادثه هواپیما کوتاه شود

وی تاکید کرد: من از لحظه‌ای که احتمال دادم سقوط این هواپیما به صورت طبیعی و عادی نباشد، تلاش فراوانی کردم که دوران بررسی و تحقیق کوتاه شود تا ما به دقت بدانیم این هواپیما چگونه سقوط کرده است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همکاری‌های خوبی از طرف نیرو‌های مسلح که تنها مسیر ما برای یافتن حقیقت در این بخش بود انجام گرفت، گفت: بلافاصله بعد از آنکه برای من مشخص شد یک خطای بسیار دردناک و نابخشودنی انجام گرفته است در همان لحظه به مسئولین امر اعلام کردم بلافاصله آن را به مردم اطلاع دهند.

روحانی ادامه داد: خب حالا این حادثه، حادثه بسیار تلخی بود و تحمل آن برای مردم بسیار سنگین است. حتی اگر این هواپیما به دلیل نقص فنی هم سقوط کرده بود باز هم بسیار غمبار بود، اما پس از اینکه مشخص شد خطا و اشتباه انسانی منجر به این فاجعه شده است، غم مردم را چندین برابر کرد.

قوه قضائیه دادگاه ویژه برای پرونده سقوط هواپیما تشکیل دهد

وی بیان کرد: در اینجا به خانواده‌های عزیز جانباختگان در ایران و سایر کشور‌هایی که با رهبران و مسئولین آن کشور‌ها تلفنی صحبت کردم، اولا قول می‌دهم دولت با تمام امکاناتش پیگیر این مسئله باشد. مسئله، مسئله بسیار مهمی است و قوه قضاییه باید یک دادگاه ویژه با یک قاضی عالی رتبه و ده‌ها کارشناس تشکیل دهد.

روحانی با تاکید بر اینکه پرونده سقوط هواپیمای اکراینی یک پرونده عادی و معمولی نیست، گفت: تمام دنیا به این دادگاه ما نگاه خواهند کرد. ثانیا به همه عزیزان دولت توصیه می‌کنم در کنار این خانواده‌های عزیز باشند و مشکل و مسائل آن‌ها را دریابند. از مردم عزیز می‌خواهم در کنار این عزیزان همدردی ارزشمندی انجام دهند.

در حادثه سقوط هواپیما فقط یک نفر مقصر نبوده است

روحانی ادامه داد: هرکدام از این‌ها در تهران و شهرستان‌ها که بودند، البته بیشتر این عزیزان یعنی حدود ۱۰۰ نفر از آن‌ها از تهران بودند، باید مورد توجه قرار گیرند. وزیر راه و مسئولین دولتی و استانداران در کنار این خانواده‌ها قرار گیرند. من به عنوان یک پدر احساس می‌کنم که غم از دست دادن یک جوان نخبه تحصیل کرده سطح بالا که سرمایه‌ای برای کشور و مردم ما بوده است، تا چه حد مشکل و سخت است.

وی گفت: در این داستان فقط یک فرد مقصر نبوده است دیگرانی هم هستند. من می‌خواهم این مساله با صداقت برای مردم بیان شود. مردم می‌دانند که این حادثه از روی سهو صورت گرفته است، ولی چه شرایطی پیش آمد که این سهو صورت گرفت.

عذرخواهی نیرو‌های مسلح از مردم گام خوبی بوده است

رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه نیرو‌های مسلح با صراحت لهجه خطای خود را اعلام و از مردم عذرخواهی کردند گام اول خوبی بوده است که در این راستا برداشته شده و همه گام‌های بعدی باید برداشته شود.

وی تاکید کرد: من به دلیل کم و بیش آشنایی‌ای که با مسئله پدافند هوایی دارم عرض می‌کنم که در این مساله نمی‌تواند فقط یک فرد مقصر باشد و نمی‌شود فقط یک نفری که دکمه را فشار داده مقصر بوده است. دیگرانی هم هستند و من می‌خواهم این مسئله با صداقت برای مردم بیان شود. مردم ما می‌دانند که این حادثه از روی سهو و اشتباه صورت گرفته است، معلوم است، اما چه کسانی دخیل بودند و چه شرایطی پیش آمد که این سهو انجام گرفت.

ریشه غم‌ها و بروز این حوادث آمریکا بود

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: راست و درست است که در این ایام ریشه هم غم‌ها به آمریکا بر می‌گردد و آمریکا بود که جو را ملتهب کرد، آمریکا بود که شرایط را غیرعادی کرد. آمریکا بود که تهدید کرد، آمریکا بود که عزیز ما را از ما گرفت. این‌ها همه درست است، اما این دلیل بر این نمی‌شود که ما در این حادثه به تمام ریشه‌های مسئله نپردازیم.

وی ادامه داد: سوال دیگری که برای مردم مطرح است این است که آیا از زمان روشن شدن این حادثه تا لحظه اعلام، زمان طولانی سپری شده است؟ یعنی یک یا دو روز طول کشیده یا فقط چند ساعت بوده است؟ من از مسئولان می‌خواهم همه این پروسه را از صبح چهارشنبه‌ای که حادثه پیش آمده تا این پروسه‌ای که جمعه شب به جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی رسیده را برای مردم توضیح دهند.

رئیس‌جمهور افزود: مردم ما همه در این غم سهیم و شریک هستند، اما می‌خواهند بدانند آیا مسئولان آن‌ها طبق قاعده و در چارچوب اصول اخلاقی به درستی رفتار کرده اند یا نه؟ من به عنوان نماینده مردم ایران و رئیس جمهور این مسئله را دنبال خواهم کرد و در مراحل بعدی به هر نتیجه‌ای برسیم به مردم اعلام خواهیم کرد. حادثه، حادثه کوچکی نیست و مسئله امنیت فضای ایران است.

روحانی با بیان اینکه حادثه هواپیمای اکراینی حادثه کوچکی نیست و مسئله امنیت فضای ایران است و بحث ۱۷۶ نفر تنها هم نیست، تاکید کرد: آن‌ها خیلی عزیز بودند که از دست ما رفتند، اما امنیت فضای ایران برای ملت ایران و دنیا بسیار اهمیت دارد. برای مردم ما بسیار مهم است که هر آن کس در هر حد در این حادثه مقصر یا قاصر بوده معرفی شود و هرکس باید مجازات شود به مجازات برسد.

وی بیان کرد: دولت خودش را در قبال مردم عزیز و در قبال اتباع کشور‌های دیگر که در این حادثه جان باختند مسئول می‌داند و به همه وظایف حقوقی و قانونی خود عمل خواهد کرد. از همه این‌ها مهمتر این است که مردم ما مطمئن شوند این حادثه تَکرار نمی‌شود. مهمترین مسئله برای مردم ما و افکار عمومی جهان، هوانوردی و امنیت آسمان ایران این است که این حادثه غیرقابل تَکرار باشد که به بازنگری در آیین نامه‌ها، شیوه‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و مقررات نیاز دارد.

روحانی ادامه داد: همه ما مسئولیت داریم که یکبار دیگر تمام این مقررات را بازنگری کنیم که چرا و به چه دلیل، کدام ضعف و در کدام مقررات بوده و در اجرا کجا ضعف بوده که این حادثه بسیار غم انگیز در کشور ما اتفاق افتاده است و فکر می‌کنم در کشور ما بی نظیر بوده و هیچ وقت نبوده که یک مسئول پدافندی ما یا یک افسر پدافندی ما در کشور ما نسبت به هواپیمای مسافربری آن هم در پایتخت و مرکز کشور و آن هم در کنار فرودگاه بین‌المللی چنین خطایی را مرتکب شده باشد.

رئیس جمهور بیان کرد: بنابراین ضمن همدردی با همه خانواده‌های عزیزی که این مصیبت بزرگ به آن‌ها رسیده اعلام می‌کنم این راه و مسیر را ادامه خواهیم داد تا کشف حقیقت و مجازات آن‌هایی که دخیل بودند و در نهایت اطمینان بخشی به مردم که چنین حادثه‌ای تَکرار نخواهد شد.

کشاورزان سهم بزرگی در رفاه مردم داشته‌اند

وی افزود: دنیای کشاورزی دورانی توام با رنج، سختی و زحمت است. زمستان سرد است؛ اما پشت سرش بهار خواهد آمد و محصول به دست خواهد آمد. یکی از نمونه‌های «عُسر و یُسر» در دنیای کشاورزی است. کشاورز زمین را آماده می‌کند، شخم می‌زند، بذر را می‌پاشد و مراقبت می‌کند تا محصول به دست بیاید.

روحانی گفت: دنیای کشاورزی دنیای زیبایی است. نه تنها بخش زراعت زیبا است، بلکه بخش‌های باغبانی، دامپروری و آبزی پروری نیز دنیای زیبایی است. محصول، گیاه، گل و نهال با کشاورز رابطه عاطفی دارد. همه چیز بحث پول نیست و آن‌هایی که کشاورز هستند این سخن من را تصدیق می‌کنند. کشاورز فقط به دنبال دروی محصول و فروش آن نیست بلکه با محصول خود زندگی می‌کند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: کشاورز با محصول همراه است و دنیای لذت بخشی دارد و من چند سالی در دوران نوجوانی تجربه این دوران را داشته‌ام و می‌دانم چقدر کشاورزی در تمامی بخش‌های آن لذت بخش است. در شرایط بسیار سختی که کشور دچار آن شده، بدخواهان ما می‌خواهند به ملت ما فشار بیاورند و می‌خواهند مردم را به تنگ بیاورند، کشاورزان ما سهم بزرگی در رفاه مردم داشته اند.

وی ادامه داد: اینکه بدون مشکل در نانوایی نان می‌خریم، در سبزی فروشی محصولاتی مانند سبزی، میوه، برنج، حبوبات، روغن و لبنیات را تهیه می‌کنیم نشان می‌دهد که در بازار وفور نعمت به رغم گرانی قیمت و فشار به مرم وجود دارد. این اتفاق به خاطر دسترنج کشاورزان عزیز ماست. این شما هستید که این رفاه را برای مردم به وجود آوردید.

سال آینده هم در گندم، خودکفا هستیم

روحانی خاطرنشان کرد: اینکه روزی ما ناچار بودیم میلیون‌ها تن گندم وارد می‌کردیم و سالهاست به خودکفایی رسیده ایم و سال آینده نیز در خودکفایی باقی خواهیم بود که البته امسال مشکلاتی در این زمینه داشتیم که از آن عبور می‌کنیم. در مورد برنج، شکر یا روغن که کمی عقب هستیم، حرکات خوبی انجام گرفته که در سایه زحمات، تلاش، فعالیت و ایثار شماست.

رئیس‌جمهور تصریح کرد:، اما مدیریت کشاورزی در این بخش سهم بسزایی داشته و جا دارد از زحمات مهندس حجتی و آقای کشاورز که سرپرستی این نهاد را بر عهده دارد و همه مدیران و بخش‌های دیگر سپاسگذاری کنم. ما در دولت یازدهم و دوازدهم تلاشمان فقط این نبود که نیاز روز مردم را تامین کنیم و به سمت خود اتکایی حرکت کنیم. ما یک کار بزرگتری کردیم، ما زمین را تجهیز و آماده کردیم.

وی گفت: اینکه امسال در خوزستان، ۹۶۰ هزار تن شلتوک و بیش از ۵۰۰ هزار تن برنج سفید به دست آمده، در کنار باران و رحمت الهی که شکرگزار آن باید باشیم، نشان می‌دهد کار بزرگی صورت پذیرفته است.

روحانی اظهار کرد: دولت یازدهم و دوازدهم تصمیم گرفت ۵۵۰ هزار هکتار زمین در ایلام و خوزستان آباد و تجهیز کند و تاکنون ۳۰۰هزار هکتار از آن آماده شده است. برای این کار در خوزستان کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان خرج شد که تنها برنج امسال خوزستان درآمدی حدود ۵ هزار میلیارد ارزش داشته است که کل پول خرج شده با برداشت برنج جبران شده است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما تا امروز ۳۷ سد در دولت یازدهم و دوازدهم افتتاح کردیم. کار‌های بزرگی در دولت برای آب انجام گرفته است. کار‌هایی از قبیل کانال کشی، زه کشی، لایروبی و وسایل کشاورزی که تاثیر زیادی در رشد کشاورزی داشته‌اند و همچنین تحقیق و توسعه در بخش‌های مختلف از قبیل بذر و دیگر بخش‌ها صورت پذیرفته و باید بگویم تحولات خوبی نیز در زمینه آبزیان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: تنها محصول کشاورزی ما نیست که ۲۸ میلیون تن در دولت یازدهم و دوازدهم افزوده شده است. یعنی ۹۷ میلیون تن محصولات ما بوده که در حال حاضر به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. این نشان می‌دهد که سالانه تقریبا و به طور متوسط ۵ میلیون تن اضافه شده که کار بزرگی در کشور است.

روحانی تصریح کرد: آنچه ما در بخش زمین و آب انجام دادیم، برای فقط دولت ما نیست و ده‌ها سال آثارش باقی می‌ماند که کار دراز مدتی خواهد بود که انجام گرفته است. ما از همان ابتدای دولت یازدهم، برنامه پنج، شش ساله تنظیم کردیم که در چه محصولاتی خودکفا خواهیم شد و یا قدم‌های خوبی تا پایان دولت بر می‌داریم.

رئیس‌جمهور گفت: در گندم، برنج، شکر، چغندر قند، دانه‌های روغنی با اینکه عقب هستیم، در محصولات گلخانه‌ای و تجهیز گلخانه قدم‌های بسیار بزرگ و خوبی بر اشته شده است. کل گلخانه پیش از دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲ هشت هزار هشتصد و امروز به تقریبا دو برابر یعنی هفده هزار و چهارصد رسیده است.

وی با بیان اینکه محصول گلخانه‌ای نیز از یک میلیون و شش دهم به دو میلیون چهار دهم رسیده که نشان دهنده افزایش تقریبا دو برابری است، گفت: در بحث پرورش ماهی در دریا نیز در دولت یازدهم و دوازدهم قدم‌های بسیار خوبی برداشته شده است.

زراعت چوب برای کشور مفید است

روحانی خاطرنشان کرد: من آنچه آرزو داشتم و به آقای حجتی هم بار‌ها گفتم، زراعت چوب بود که برای کشور ضروری و مفید است. زراعت چوب برای محصولات صنعتی که نیاز داریم و همچنین کاغذ نیاز است و درآمد خوبی نیز در کنار سایر محصولات دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه حرکت خوبی در این زمینه آغاز شده که باید ادامه یابد، گفت: استعداد خوبی در کشور و در این زمینه وجود دارد. نهال‌هایی که به سرعت به ثمر می‌نشیند و محصول می‌دهد. زمانی با مهندس حجتی محاسبه می‌کردیم که اگر در شمال به جای برنج، زراعت چوب کنیم درآمدی تقریبا برابر به دست می‌آوریم که البته دوستی نیز محاسبه می‌کرد که درآمده زراعت چوب حتی بیشتر از برنج نیز خواهد بود.

وی گفت: نکته‌ای که آقای کشاورز گفت بسیار مهم است. مردم فکر می‌کنند آب در کشاورزی مهم است؛ اما باید گفت که خاک هم به اندازه آب مهم است. اگر آب داشته باشیم، ولی در مقابل، خاک مناسب نداشته باشیم، کاری از پیش نخواهیم برد. از این رو آب در بخش کشاورزی به تنهایی کافی نیست و زمانی مفید است که خاک لازم و مثمر وجود داشته باشد. خاکی که به ما محصول بدهد مهم است.

روحانی تاکید کرد: محصول به بذر، نوع نگهداری، سم، کود، ماشین آلات و همچنین نوع خاک بستگی دارد. باید خاک کشور را حفظ کنیم. خاک و آب دو سرمایه مهم و بسیار عظیمی هستند که خداوند به ما داده است که باید از آن‌ها حراست کنیم. علم و دانش مهم است. دوران سنتی کشاورزی تمام شده است. با شیوه‌های قدیمی می‌توانستیم محصول محدودی تولید کنیم؛ ولی با جمعیت هشتاد و خورده‌ای کشور دیگر چنین شیوه‌هایی فایده ندارد.

رئیس‌جمهور گفت: هر ساله تقریبا یک میلیون به جمعیت اضافه می‌شود که اگر زاد و ولد هم اضافه شود واویلا خواهد شد. زمین ما که اضافه نمی‌شود. شاید بتوانیم کشت فراسرزمینی انجام دهیم؛ اما خاک خودمان مهم است که محدود است. در زمینه آب کار‌های خوبی انجام شده و باید بتوانیم صرفه جویی کنیم. در زمینه آبیاری مدرن کار‌های بسیار خوبی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: اولا علم، دانش و تکنولوژی برای ما ضروری است و ثانیا ما باید بتوانیم از ضایعات محصول جلوگیری کنیم. ما باید ضایعات محصول را محاسبه کنیم که درصد بالایی است و اگر جلوی آن را بگیریم، مثل این است که میلیارد‌ها متر مکعب آب به دست آورده ایم.

روحانی خاطرنشان کرد: بحث شرکت‌های دانش بنیان و علم و دانش در تولید محصولات کشاورزی بسیار مهم است. با علم و دانش می‌توانیم از زمینی ۵، ۱۰ یا ۲۰ تن گندم برداشت کنیم. من محققی دیدم که می‌گفت در هکتار حتی می‌توان۴۰ تن گندم برداشت کنیم و محصولش را به ما نشان داد.

وی افزود: با تکنولوژی، علم، کوشش و دانش می‌توانیم محصولات کشاورزی، دامپروری و لبنی را افزایش داده و حفظ کنیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: بنابراین دانشگاه‌ها و خود دانشکده‌های کشاورزی که حدود ۴۰۰ هزار دانش آموخته یا دانشجو در برابر چهار میلیون و چهارصد نفری که در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند دارند، باید در کنار هم قرار گیرند تا توسعه به دست بیاید.

انتهای پیام/151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار